ARSLAN BURSA’DA ŞUBE KONGRESİNE KATILDI

17 Şubat 2022 16:00, Haberler


ARSLAN BURSA’DA ŞUBE KONGRESİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Şubat 2022 tarihi Hizmet-İş Sendikamızın Bursa Şube 10. Olağan Genel Kuruluna katıldı. 

Genel Kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Öz İplik İş Sendikamızın Genel Başkanı Rafi Ay, Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu Üyeleri, Hizmet İş Sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yılmaz, Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Bursa Şube ve İl Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bölge şube başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı

“Bursa Teşkilatımızın Önemli Çınarlarından Biridir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bursa’nın, Hizmet-İş Sendikamızın 44 yıllık tarihinde 35 yılı dolu dolu yaşayan bir şehir olduğunu söyledi.

Arslan, “Osman Gazi tarafından Bursa’da temeli atılan Osmanlı Devleti ve devamı niteliğindeki Türkiye, ulu bir çınar olarak büyümeye devam ediyor. Bursa Şubemiz de HAK-İŞ’in ve Hizmet-İş Sendikamızın önemli çınarlarından biridir, en büyük şubemizdir” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, Bursa Şubesinin kuruluşundan bugüne emeği geçen teşkilat mensuplarımıza teşekkür etti. Arslan, “Bizimle ilk günden itibaren yol arkadaşlığı yapan, her haliyle bu davaya hizmet eden tüm emekçi kardeşlerimize, dostlarımıza özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu. Arslan, Bursa Şubesinin 13 bin üyeyle en yüksek örgütlenme rakamına ulaşmasından dolayı tebrik etti. 

İmzalanan en son toplu iş sözleşmesinin yaşanan sıkıntılı sürece rağmen uzlaşmayla sonuçlanmasının önemine değinen Arslan, sözleşmeye katkısından dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

“Bursa’da 1992’de 52 Saat Süren Grevimizi Zaferle Sonuçlandırdık”

Arslan, 1992 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Merhum Teoman Özalp döneminde gerçekleştirilen grevi hatırlattı. Arslan, “Geçmişte Bursa’da toplu iş sözleşmesinde yaşadığımız ciddi bir kriz vardı. Rahmetli Teoman Özalp’in belediye başkanlığı yaptığı dönemdeki ekibi HAK-İŞ karşıtıydı ve bizimle toplu iş sözleşmesi pazarlık masasına oturmadılar. Büyük bir mücadele ile son dakikada toplu iş sözleşmesini imzaladık ama hâlâ birileri HAK-İŞ Konfederasyonunu burada istemiyordu. 1992 yılının Ocak ayında en kısa ve en etkin grevimizi burada yaptık. Geçici ve kadrolu bütün işçilerin sendikamızın arkasında güçlü bir şekilde yer aldığı görülünce bize toplu iş sözleşmesinden yüzde 60'tan fazlasını vermeyenler, 52 saatlik görevden sonra yüzde 145'e imza attılar. Bu, tarihi mücadelenin tarihi bir zaferle sonuçlanmasıdır” ifadelerine yer verdi.

“28 Şubat Sürecinde Tasfiye Etmeye Çalıştılar, Başaramadılar”

Arslan, “28 Şubat’ta demokrasiden yana tavır aldığımız için sendikamızı Bursa’da tasfiye etmeye çalıştılar. BUSKİ’de direniş gerçekleştirdik. Tehdit ve baskılara rağmen Bursa işçisi sendikasına sahip çıktı, bizi tasfiye edemediler” dedi.

“Kadrolu-Şirket Ayrımı Olmayan Bir Modeli Hayata Geçirmeye Çalışıyoruz”

Konuşmasında taşeron işçiliğiyle mücadeleye de değinen Arslan, taşeron işçilerine kadro verilmesini Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformu olarak değerlendirdi.

Kadrolu işçiler ile taşerondan belediyelerin şirketlerinde sürekli işçi pozisyonuna atanan işçilerin haklarının eşitlendiğini belirten Arslan, toplu iş sözleşmeleriyle aradaki ücret mesafesini kapatarak kadrolu-şirket ayrımı olmayan bir modeli hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

“Zincir Marketlerde Daha Ciddi Denetimlere İhtiyaç Var”

Arslan, kaldırılan KDV ve vergilere rağmen zincir marketlerin ürün fiyatlarında indirim yapmamasına da değindi. Düzenli bir denetim yapılması gerektiğini vurgulayan Arslan, şunları söyledi: “Yüksek enflasyonun ve dövizin toplumun tüm kesimlerine çok ağır bir fatura yüklediğini görüyoruz. Yapılan onca düzenlemeye rağmen zincir marketler fiyatlarını düşürmüyorlar. Bu, küresel kapitalizmin pazar ekonomisinin basit bir göstergesidir. KDV’lerin, vergilerin düşmesine rağmen daha fazlasını isteyip fiyatları artırmaya devam eden azınlık bir kesim var. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bugün, tüm bu düzenlemeleri yok sayan, sürekli daha fazla kazanma derdine düşmüş bu insanlara söyleyecek sözümüz olmalı. Daha ciddi denetimlere ihtiyaç var.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Şubat 2022 16:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu