ARSLAN, "ÖZ-SAĞLIK İŞ SENDİKAMIZIN 8. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ"

26 Şubat 2022 12:35, Haberler


ARSLAN, "ÖZ-SAĞLIK İŞ SENDİKAMIZIN 8. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ" 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Şubat 2022 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamızın Başkanlar Kurulu ve 8. Kuruluş Yıldönümüne katılarak, "Öz Sağlık-İş Sendikamızın 8. Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz. Kısa sürede büyük başarılara imza atan Öz Sağlık-İş Sendikamızın başarılarıyla gurur duyuyoruz" dedi. 

Başkanlar Kurulu’na, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu üyeleri, il başkanları, delegeleri, komite başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“Geleceği Hep Birlikte İnşa Edeceğiz”

Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikamızın Başkanlar Kurulu ve 8. Kuruluş Yıldönümünün hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulunarak, kısa sürede büyük başarılara imza atan Öz Sağlık-İş Sendikamızın işkolunun en büyük sendikası olmasından dolayı büyük gurur yaşadıklarını ifade etti. 

Arslan, “Geçmişte olup bitenleri zihnimizin bir köşesinde diri tutmak adına, bazı gerçekleri, bizim için vazgeçilmezleri de unutmadan yola devam etmemiz, bu dengeyi kurmamız gerekiyor. Elde ettiğimiz başarıyı ve geldiğimiz yolu unutmayacağız ama orada da kalmadan geleceği de geçmişten gelen tecrübelerimizle inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Büyük Bir Başarı Hikayesi Görüyorum”

Toplu iş sözleşmesinin amacının, işçilerin ve işverenlerin karşılıklı olarak ekonomik ve sosyal durumları ile çalışma şartlarını belirleyerek, işçi ve işveren arasındaki çalışma barışını tesis etmek, çalışma koşullarına ve ekonomik şartlara ilişkin çıkabilecek ihtilafları engellemek olduğunu hatırlatan Arslan, “Örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmak için başlattığımız çabaları, kamuda kadro almak konusunda gösterdiğimiz büyük kararlılığı, kadro aldıktan sonra yaşadığımız ağır sorunları hep birlikte yaşadık" dedi. Bu sorunların ardından yetki mücadelesini ve toplu iş sözleşmesi mücadelesini anımsatan Arslan, "Bugün bulunduğumuz noktayı  geçmişte yaptığımız mücadelelere bakarak değerlendiriniz. Biz bu değerlendirmeyi yaptığımız zaman büyük bir başarı hikayesini görüyoruz” diye konuştu.

“1 Milyon İşçimiz Kadrolarına Kavuştu”

Taşeron işçilerin kadro almasını, tarihi yolculuğun başarıya ulaşması olarak değerlendiren Arslan, “Bu sistemin sonlandırılması için uzun yıllar mücadele ettik. 1 milyon işçiyi kadrolu yaptık. Bu, Cumhuriyet tarihimizin en büyük çalışma reformudur. Rabbimiz bizim samimiyetimiz karşılığında bizlere bu ödülü verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, bakanımızın ve hükümetimizin bu konudaki katkı ve desteklerini hiçbir zaman unutamayız. O süreçlerin ne kadar enteresan süreçler olduğunu da lütfen unutmayın” dedi. 

“Bu Öz Sağlık-İş Sendikamızın Başarısıdır”

Başarının devamı için mücadeleye ara vermeden devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, “İstikametimizi bozmazsak, değerlerimizden vazgeçmezsek, ilkelerimize sadakatle bağlanırsak, HAK-İŞ değerlerini içimize sindirerek yolumuza devam edersek Rabbim bizlere ihsanını, rahmetini ve başarısını fazlasıyla verecektir. Bunlardan uzaklaşırsak, heveslerimizin peşine düşersek, bize verilenleri de bizlerden alır ve başkasına verir. Davamıza sahip çıkacağız ve sadakatle mücadelemizi sürdüreceğiz. O kadar büyük başarılara imza attık ki Türkiye’nin 81 ilinde şube açıp, şube başkanını profesyonel yapan başka bir sendika yok. Bu Öz Sağlık-İş Sendikasının bir başarısıdır. Bu küçümsenmeyecek bir başarıdır” dedi.

“Başarımızın 8. Yılını Kutluyoruz”

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yaptığı konuşmada “Kamudaki bir hayalin sağlık ve sosyal hizmet işçisi adına belki de bir rüyanın gerçek kılabilmek için çıkılan bir yolun 8. Yıl durağında bu yolun hem yolcusu, hem yoldaşı, hem hancısı, hem de menzili olan siz değerli dava arkadaşlarımla bir kez daha birlikteyiz. Büyüttüğümüz sendikamızın kuruluş yıldönümünde dostum dediğim, kardeşim dediğim, arkadaşım dediğim şube başkanlarımızla, teşkilatlarımızla, konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan ve misafirlerimizle güzel bir atmosferde bir aradayız” şeklinde konuştu.

“Tüm Çalışanlarımızı Saygıyla Selamlıyorum”

Öz Sağlık-İş Sendikamızın Başkanlar Kurulu ve 8. Kuruluş Yıldönümünün hayırlı geçmesi dileğinde bulunan Sert, “27 Şubat 2014 tarihinde Öz Sağlık-İş Sendikamızı kuran ve 8 yıllık bu mücadelede en küçük bir çakıl taşını bile önümüzden çeken, sahada kurumlarda büyük mücadeleler veren, gecesini gündüzüne katan, sendikası için ailesinden, çocuklarından, anne ve babasından feragat eden tüm arkadaşlarımı minnet duygusuyla selamlıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a hediye takdiminde bulunuldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Şubat 2022 12:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu