MİRAÇ GECESİNDE LOKMA VE SÜT DAĞITTIK

27 Şubat 2022 21:07, Haberler


MİRAÇ GECESİNDE LOKMA VE SÜT DAĞITTIK  


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Şubat 2022 tarihinde Miraç Gecesi münasebetiyle Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde HAK-İŞ Kudüs Komitesi tarafından düzenlenen Lokma ve Süt Dağıtımı Programına katıldı.

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Başkanı  ve HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ Kudüs Komitesi üyeleri ve genel merkez çalışanlarımız katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından, Miraç Gecesi münasebetiyle Hacı Bayram-ı Veli Cami avlusunda HAK-İŞ Kudüs Komitemiz tarafından "Mescid-i Aksa Onurumuz, Şerefimiz, Kırmızı Çizgimizdir" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte binlerce kişiye lokma ve süt dağıtımı gerçekleştirildi.

Programa katılanlara Kudüs Komitemiz tarafından hazırlanan ve Müslümanlar için Mescid-i Aksa’nın önemini belirten broşürler dağıtıldı. 

Broşürlerde Miraç gecesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhiselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği anımsatılarak,  Mescid-i Aksâ’nın bulunduğu mukaddes belde Kudüs’ün, insanlığın en köklü mirasına şahitlik eden cihanşümul bir değer olduğu, tarih boyunca Müslümanların himayesinde, özgürlüğün, adaletin ve huzur içinde birlikte yaşamanın sembolü olduğu ifade edildi.

Arslan, bu kutlu gecede tüm Müslümanların Miraç Kandili’ni tebrik ederek, Miracın, milletçe, âlem-i İslam olarak yükselmemize ve yücelmemize, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularımızın pekişmesine, dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olması dileğinde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Şubat 2022 21:07, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu