ARSLAN, TEKRAR VE FARK “ŞUBAT 28, ŞARKI HEP AYNI” SEMPOZYUMU’NA KATILDI

28 Şubat 2022 10:01, Haberler


ARSLAN, TEKRAR VE FARK “ŞUBAT 28, ŞARKI HEP AYNI” SEMPOZYUMU’NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Şubat 2022 tarihinde Türkiye Hukuk Platformu tarafından düzenlenen Tekrar ve Fark “Şubat 28, Şarkı Hep Aynı” sempozyumuna katıldı. 

Ulucanlar Cezaevinde gerçekleştirilen sempozyuma; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Av. Yasin Şamlı, Türkiye Hukuk Platformu Genel Sekreteri Av. Ahmet Akcan, konuşmacılar, katılımcılar ve basın mensupları katıldı.

"Darbe Dönemleri, Topluma, Çalışma Hayatına ve Sendikalara Büyük Zarar Verdi" 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1960 darbesinden 1971 muhtırasına, 12 Eylül’den 28 Şubat’a, 27 Nisan e-bildirgesinden 15 Temmuz darbe süreçlerine ve bu süreçlerde sivil toplum örgütleri ve sendikaların tutumları, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in yürüttüğü mücadelelere ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. 

Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in bütün darbelere ve antidemokratik müdahalelere karşı olduğunu belirterek, darbe dönemlerinin topluma, çalışma hayatına ve sendikalara büyük zararlar verdiğini söyledi. 

Arslan, özellikle 12 Eylül döneminde HAK-İŞ’in faaliyetlerinin yasaklandığını, yöneticilerinin yargılandığını anımsatarak, “12 Eylül’ün ardından Milli Güvenlik Konseyi Kararıyla Konfederasyonumuzu kapattılar, neyimiz varsa elimizden aldılar. O dönemde maddi ve manevi bağımsızlığı temsil eden logomuzdan dahi rahatsız oldukları için zorluklar çektik.  12 Eylül gerçekten hem çalışma hayatına çok ağır bir darbe vurdu, hem de sendikal hareketi ciddi şekilde zayıflattı” dedi. 

“28 Şubat Bir Turnusol Kağıdı”

28 Şubat dönemini bir turnusol kağıdı olarak tanımlayan Arslan, “28 Şubat sürecinde aktif bir sendikacı olarak söyleyebilirim ki; yaşadıklarımız postmodern darbe değil bilindik bir darbeydi. 28 Şubat darbesinde sendikaların kullanılması bir utançtır.  O dönem darbecilerin brifinglerine katılmayan HAK-İŞ’in önüne türlü engeller çıkartıldı. Sendikalarımız tek tek tasfiye edildi. HAK-İŞ o dönem bir yalnızlığa itildi ama her şeye rağmen HAK-İŞ, milli güvenlik kararlarına ilk tepki koyan ve darbecilerle iş birliği yapanlara asla eklemlenmeyen bir duruş sergilemiştir” dedi. 

“Milli İrade İçin Onurumuzu Korumaya ve Aynı İstikamette Çalışamaya Devam Edeceğiz”

12 Eylül’de yapılamayanlar, 28 Şubat darbesiyle yapılmaya çalışıldı diyen Arslan, “28 Şubat darbesinin sadece asker ayağı yargılandı. Geriye dönüp baktığımızda aslında yargılanması gereken geniş bir kesim olduğunu görüyoruz. Sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, basın mensupları, yargıçlar, kamu görevlileri ve siyasetçilerin içinde bulunduğu geniş bir kesim mahkemelerde hesap vermediler. HAK-İŞ olarak, 15 Temmuz’da da meydanlarda sadece biz vardık.  Yine 27 Nisan e-bildirisine de ilk tepkiyi koyan bizdik. Bundan sonra da demokrasimiz için milli irade için, geleceğimiz için onurumuzu korumaya ve bu istikamette çalışamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Şubat 2022 10:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu