HAK-İŞ, YILDIZ’IN “ULUSLARARASI SENDİKAL HAREKET VE KURULUŞLAR” KİTABINI YAYINLADI

03 Mart 2022 10:47, Haberler


HAK-İŞ, YILDIZ’IN “ULUSLARARASI SENDİKAL HAREKET VE KURULUŞLAR” KİTABINI YAYINLADI

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “HAK-İŞ’in uluslararası alandaki başarılı çalışmalarında büyük emeği bulunan Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’ın, Uluslararası ilişkiler alanındaki önemli bilgi, birikim ve deneyimlerini yansıtan “Uluslararası Sendikal Hareket ve Kuruluşlar” kitabını kamuoyuna sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’a HAK-İŞ’in uluslararası sendikal hareketteki saygınlığına yaptığı büyük katkılar ve uluslararası hareketin fotoğrafını çeken bu değerli yayının sendikal harekete yararlı olmasını dileriz.”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız tarafından hazırlanan “Uluslararası Sendikal Hareket ve Kuruluşlar” kitabına ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 30 yılı aşkın süredir uluslararası ilişkiler alanında önemli çalışmalara imza atan ve büyük katkı sunan Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız tarafından yazılan Uluslararası Sendikal Hareket ve Kuruluşlar adlı yayınımızı kamuoyu ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

HAK-İŞ Konfederasyonu, 22 Ekim 1976 tarihinde Ankara’da kurulmuştur. HAK-İŞ’in biri KKTC’de olmak üzere 21 sendikası ve 750 bine yakın üyesi bulunmaktadır. HAK-İŞ, ITUC, ETUC ve TUAC gibi uluslararası sendikal hareketin saygın ve aktif bir üyesidir. 

Ülkemizin 69 yıllık sendikal tarihinin 46 yılında kalıcı izleri bulunan HAK-İŞ, yerli, milli ve aynı zamanda Küresel bir emek hareketi olarak emekçilerin gücü ve umudu olmaya devam etmektedir. 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in küresel bir vizyonu bulunmaktadır. HAK-İŞ, dünya sendikal hareketiyle aynı dili konuşup yükselterek bugünlere gelmiştir. HAK-İŞ, tüm dünya emekçilerinin başarısına giden yolun, küresel emeğin güç birliğiyle mümkün olduğuna inanmaktadır. 

HAK-İŞ olarak, uluslararası gelişmeleri, uluslararası kuruluşları ve çalışmaları yakından takip etmenin, tanımanın ve analiz etmenin önemine inanıyoruz. 

Kitapta; dünyada sendikal hareketin doğuşu ve kronolojisi, başta ITUC, ETUC, TUAC uluslararası lider Konfederasyonlar olmak üzere uluslararası sendikal kuruluşlar, bölgesel sendikal kuruluşlar, üçlü yapıdaki uluslararası kuruluşlar, çalışma hayatı içerisinde yer alan araştırma, enstitü, merkez ve platform adını taşıyan kuruluşların, tarihi gelişimleri, amaçları, üyeleri, politikaları ve Türkiye ile bağlantıları incelenerek, uluslararası sendikal hareketin bir fotoğrafı çekilmektedir. 

HAK-İŞ’in uluslararası alandaki başarılı çalışmalarında büyük bir emeği bulunan Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’ın, uluslararası ilişkiler alanındaki kıymetli bilgi, birikim ve deneyimlerini yansıtan “Uluslararası Sendikal Hareket ve Kuruluşlar” kitabımızı kamuoyuna sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’a HAK-İŞ’in uluslararası alandaki saygınlığına yaptığı büyük katkılar ve uluslararası hareketin fotoğrafını çeken bu değerli yayını bizlerle buluşturduğu için teşekkür ederiz. 

Dünya genelinde, uluslararası ve bölgesel sendikal kuruluşların neredeyse tamamının ayrıntılı bir şekilde ele alındığı “Uluslararası Sendikal Hareket ve Kuruluşlar” adlı yayınımızda, uluslararası sendikal hareketin bir fotoğrafı çekilmektedir.

Sendikal kuruluşların bir bütünsellik içinde ve kapsamlı bir şekilde ele alındığı “Uluslararası Sendikal Hareket ve Kuruluşlar” kitabımızla uluslararası ve bölgesel sendikal kuruluşların bilinmeyenlerine bir kapı aralıyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’ın uluslararası alanda yoğun bir çaba ve emekle oluşturduğu, yılların bilgi, birikim ve deneyimlerini yansıtan “Uluslararası Sendikal Hareket ve Kuruluşlar” kitabımızın tüm teşkilatımıza, sendikal harekete, akademik camiaya, uluslararası ilişkiler alanında çalışma yapanlara ve kamuoyuna faydalı olmasını diliyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Mart 2022 10:47, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu