ARSLAN, SAKARYA’DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

03 Mart 2022 14:00, Haberler


ARSLAN, SAKARYA’DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Mart 2022 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Sakarya Şubesinin 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın genel başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Sakarya Şube ve İl Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı. 

Genel Kurul, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Sakarya, emek mücadelemizin en yakın şahididir. HAK-İŞ ve Hizmet-İş mücadelemizin en güçlü olduğu yerlerdendir. Sakaryalı emekçi kardeşlerimizle 30 yıldır bir ve beraberiz” dedi.

Arslan, HAK-İŞ ve üye sendikalarımızın sendikal mücadelesini, kurulduğu tarihten bu yana ortaya koyduğu görüşlerinden, fikirlerinden ilkelerinden taviz vermeden yürümeye devam ettiğini söyledi. 

“Emekçilerin Haklarına Sahip Çıktığımız Kadar Demokrasimize de Sahip Çıkıyoruz”

Sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların varlık nedenlerinin demokrasi olduğunu belirten Arslan; “Demokrasi yoksa sendikacılık, özgür toplu pazarlık, özgürlükler yoktur. Emekçilerin haklarına sahip çıktığımız kadar milletimizin demokrasisine, özgürlüklerine, kendi varlık nedenine olan temel haklarına, geleceğine, birliğine ve bütünlüğüne de sahip çıkıyoruz. Darbeye çanak tutanlar, darbeyi besleyenler, milletimiz tarafından asla affedilmedi. Her darbe girişiminin mağduru, her mücadelenin tarafı olduk ve bu taraflılığı da demokrasimizden, milletimizden yana kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“HAK-İŞ, Türkiye’nin En Güçlü, En Etkin Konfederasyonlarından Biridir”

Arslan, HAK-İŞ’in örgütsel gücüne de değinerek, “Bugün Kıbrıs da dahil 21 sendikası, 81 il başkanlığı, 250 şube başkanlığı, 750 bin üyesiyle HAK-İŞ Türkiye’nin en güçlü, en etkin konfederasyonlarından biridir” dedi. Arslan, “15 milyon işçinin olduğu ülkemizde, HAK-İŞ olarak 750 binlerle yetinemeyiz. Çünkü biz, milletimizin ta kendisiyiz. Milletin değerlerini kendi değerleri kabul eden, milletin tarihini kendi tarihi, medeniyetimizin bütün müktesebatlarını kendi müktesebatı gören ve bu milletin çocuklarıyla birlikte yürüyen, zor zamanda, iyi zamanda milletin değerleriyle birlikte sendikacılık yapmaya çalışan HAK-İŞ, elbette ki bu sayıyla yetinemez. Daha büyüğüne, daha güçlüsüne ihtiyacımız var” diye konuştu.

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ’in uluslararası konumuna da değinerek; “Dünya bizi biliyor, bizi fark ediyor. 210 milyon üyesiyle 160 ülkede 365 konfederasyonu içinde barındıran dünyanın en büyük işçi örgütü ITUC’da başkan yardımcılığı görevini yürütüyoruz. Bu, bugüne kadar Türkiye’de başka konfederasyonlara nasip olmamıştır. HAK İŞ, üye sayısı çok fazla olduğu için değil; değerlerinin, anlayışının dünya sendikal hareketi içinde örnek olması nedeniyle o örgütte başkan yardımcısıdır. Bu, dünyanın bizi nasıl tanıdığının da somut bir göstergesi; milletimize, ülkemize verilmiş önemli bir payedir” dedi.

Yüce: “Uyumlu Çalışma Sisteminden Memnunuz”

Büyükşehir Belediyesi olarak tüm STK’larla uyumlu çalıştıklarını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce; “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle ve şehrimizdeki tüm vakıf ve STK’larla yakaladığımız uyumlu çalışma sisteminden çok memnun olduğumuzu dile getirmek isterim. Sakarya ve Sakaryalılar için hizmet eden, bu uğurda gayret gösteren tüm çalışmaların ve kurumların en büyük destekçisi Sakarya Büyükşehir Belediyesi olmuştur ve olmaya da devam edecektir” dedi.

“Mesai Arkadaşlarımızın Emeklerini Yok Saymadık”

Gösterilen her emeğin karşılığını vermek için tüm imkânları seferber ettiklerini ifade eden Başkan Yüce; “Sizlerin yakından takip ettiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan memur, emekli ve işçi ayrımı yapmaksızın milletimizi enflasyon karşısında ezdirmemek adına çok yüksek oranlarda zamlar yaptı. Biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle yaptığımız istişarelerden sonra devletimizin yaptığı zam oranlarında çalışanlarımız için zamlar yaptık, çalışanlarımızı hiçbir zaman mağdur etmedik” şeklinde konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Mart 2022 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu