ARSLAN, “TÜRKİYE, ILO C190 SAYILI SÖZLEŞMEYİ İMZALAMALI”

08 Mart 2022 12:01, Haberler


ARSLAN, “TÜRKİYE, ILO C190 SAYILI SÖZLEŞMEYİ İMZALAMALI”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ILO’nun C190 Sayılı Sözleşmesinin Türkiye tarafından biran önce imzalanması yönündeki talebini bir kez daha dile getirdi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 8 Mart 2022 tarihinde Emek Konukevinde gerçekleştirilen Kadın Komitesi Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen Hizmet-İş Sendikamızın kadın komite başkanları katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınları Günü’nü kutladı. 8 Mart’ın tarihi hakkında bilgi veren Arslan, 8 Mart’ın büyük mücadeleler sonucunda kazanılmış bir gün olduğunu anımsattı.

“Temel Sorunları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına Yazılı Olarak İlettik”

Arslan, Kamu Çerçeve Protokolü'nde yer alan erken emeklilik düzenlemesinin kaldırılması, tayin ve becayiş konusundaki zorlukların sonlandırılması, ağırlıklı olarak Çaykur, Orman Genel Müdürlüğü ve şeker fabrikalarında, kısmen belediyelerde de bulunan geçici mevsimlik işçilerin kadroya alınması ve KİT'lerde çalışanların kadrolarının verilmesi gibi bazı temel sorunların çözülmesine ilişkin talepleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e yazılı olarak ilettiklerini söyledi. 

“ILO’nun C190 Sayılı Sözleşmesinin İvedilikle İmzalamasını İstiyoruz”

ILO’nun C190 sayılı iş yerinde şiddet ve tacizin ortan kaldırılmasıyla ilgili olan sözleşmesinin Türkiye tarafından onaylanmasını istediklerini belirten Arslan, “C190 sayılı sözleşme sadece kadınların değil, kadın ve erkeklerin işyerinde uğradıkları hak ihlallerini önlemeye yönelik tarihi bir sözleşmedir.  Türkiye’nin de vakit kaybetmeden ivedilikle bu sözleşmeyi imzalamasını istiyoruz. Bu sözleşme bizlere o kadar ayrıntılı çözümler sunuyor ki, gerçekten bu sözleşmenin imzalanmasına ihtiyacımız var. Ülkemizde onuru ve haysiyetiyle çalışan, üreten insanların tacize, şiddete ve ayrımcılığa uğraması asla kabul edilemez. HAK-İŞ olarak bu sözleşmenin toplu iş sözleşmelerimize uyarlanması adına ciddi çalışma yaptık ve bunları, sendikalarımıza, imzaladıkları sözleşmelerine koymaları için gönderdik” şeklinde konuştu. 

“Rusya-Ukrayna Arasında Yaşanan İtilafların Barışçıl Yollarla Çözülmesini İstiyoruz”

Rusya’nın Ukrayna işgalini HAK-İŞ olarak kabul etmediklerini belirten Arslan, “Rusya Federasyonu’nun bu haksız ve hukuksuz işgali durdurmasını istiyoruz. Rusya’daki sendikalı dostlarımıza da bu işgalin durdurulması için Rusya Federasyonu Başkanı’na karşı girişimde bulunmaları çağrısında bulunuyoruz. İşgalin mağduru yine kadınlar, çocuklar, hastalar ve yaşlılar olmaktadır. Biz iki ülke arasında itilafların barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz. Coğrafyamız etrafında yaşanan tüm sorunların barışçıl yollarla çözülmesini temenni ediyoruz. Ukrayna için endişeliyiz. Emperyalist güçler Ukrayna yönetimini bugün ortada bıraktı. HAK-İŞ olarak Ukraynalı kardeşlerimizle ilgili üzerimize düşen sorumluluğu renklerine, dinlerine ve inançlarına bakmadan yerine getireceğiz” dedi. 

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak, HAK-İŞ Kadın komitesinin kurumsal yapısı, faaliyetleri ve yürüttüğü projelere ilişkin bilgiler verdi. 

Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da kadınlar gününü kutlayarak, bugün kadınlar adına Hatay ormanlarına fidan bağışında bulunulduğunu söyledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Mart 2022 12:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu