HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ’NDEN REMZİYE YÜCEL CİNAYETİNE TEPKİ

25 Mart 2022 15:36, Haberler


HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ’NDEN REMZİYE YÜCEL CİNAYETİNE TEPKİ


HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ve beraberindeki kadın komitesi üyeleri, 7 Mart tarihinde kocası tarafından öldürülen Öz Sağlık-İş Sendikamızın üyesi Remziye Yücel cinayetine tepki göstermek için çalıştığı kadın doğum hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenledi. 


Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi önünde, 25 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen basın açıklamasına HAK-İŞ Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, Öz Sağlık İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı ve Genel Denetleme Kurulu Başkanı Tuba Gülpembelioğlu, HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı Hasan Kılınç, Öz Sağlık-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Osman İzci ve yönetim kurulu üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şube Yönetimi, Kadın komiteleri, merhumenin büyük oğlu Enes Yücel, Öz Sağlık-İş Sendikamızın üyeleri, hastane çalışanları ve basın mensupları katıldı. 


“Ayrımcılığa, Şiddete ve Tacize Maruz Kalmak İstemiyoruz, Güvenli, Güvenceli ve Adil Bir Hayat İstiyoruz” pankartının yer aldığı açıklamada, “Sessiz Kalma Suça Ortak Olma”, “Şiddetsiz Bir Coğrafya İstiyoruz”, “Şiddet kadınların kaderi olmasın”, “Kadın cinayetlerine ‘hayır’ diyoruz” şeklinde döviz ve pankartlar taşıdılar. 


HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, “Bütün dünyada ve ülkemizde kadın emeğinin konuşulduğu, kadın işçilerin mücadelesinin konuşulduğu bir günde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, bir kadın üyemizin elinde görmeyi düşlediğimiz çiçekleri maalesef mezarına koyduğumuz kara bir gün yaşadık” dedi. Zengin, üyemiz Remziye Yücel’in ayrılmak istediği eşi tarafından, yürekleri paramparça eden, korkunç ve tasarlanmış bir şekilde öldürüldüğünü anımsatarak, “Ekmeğinin peşinde sabahın erken saatlerinde işine gitmek üzere evinden ayrılan Remziye kardeşimiz, sokak ortasında canice bir saldırı yaşadı. Ağır yaralanan üyemiz kaldırıldığı hastanede ne yazık ki bu hayata, evlatlarına, sevdiklerine, ailesine veda etti” dedi.


Türkiye’de 2020 yılında 268, 2021 yılında 307 kadının öldürüldüğünü anımsatan Zengin, “Hiç kimsenin hayatı bir isimden veya bir sayıdan ibaret değil. Hepimizin bir hayatı, bir ailesi ve bir hayali var.  Bir insan ölür, bin insanın hayalleri gömülür” dedi. 


Fatma Zengin, “Bizler çalışan emekçi kadınlar olarak, Adıyaman’ımızda meydana gelen bu vahşi cinayeti kınıyoruz. Kadınlara yönelmiş bu saplantılı hali kınıyoruz. Bir kadını hayattan sevdiklerinden kopartan bu tasarlanmış cinneti kınıyoruz. Bir gün daha ötelenmeyecek kadın cinayeti yasal düzenlemesi için hemen şimdi diyoruz” dedi. 


Hayati tehlikesi olan çalışanların bu süreç bitene kadar can ve iş güvenliğinin sağlanması amacıyla HAK-İŞ’in mevzuat değişikliği önerilerini şu şekildi sundu:

“HAK-İŞ olarak, Kendisine yönelmiş veya yönelmesi kuvvetle muhtemel şiddet veya taciz olayı nedeniyle hayati tehlikesi olan işçinin talebi üzerine;

Uygun bir pozisyonun olması halinde görev yeri değişikliği yapılabilmesini,

İş sözleşmesini bildirimsiz olarak feshetme hakkının tanınmasını, 

Kıdem tazminatının ödenmesini,

Bu nedenle iş sözleşmesini fesheden işçinin işe tekrar başlamak istemesi halinde işe alımda öncelik tanınmasını,

Kısmi süreli, uzaktan çalışma gibi esnek çalışma imkânlarının sağlanmasını,

Kıdemden sayılan ücretli/ücretsiz izin hakkı verilmesini ve işten ayrı kaldığı süre boyunca gelir kaybının devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz.

Bu konuda bir an önce yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.”


Kadın Komite Başkanımız Zengin, Öz Sağlık-İş Sendikamızın talebini dikkate alarak Remziye Yücel’in evladına iş imkânı sözü veren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a da teşekkürlerini iletti. Zengin, “Evlatlarımızın yaralarını hep birlikte sarmaya çalışacağız” dedi. 


Taziye Ziyaretinde Bulunuldu


HAK-İŞ kadın komiteleri olarak, “Bu son olsun diyor, toplumumuzu şiddetle mücadele konusunda topyekûn seferberliğe davet ediyoruz. Hakkın Rahmetine kavuşan Remziye Yücel kardeşimize Allah’tan rahmet, sevenlerine ve Öz Sağlık İş Camiamıza sabır ve baş sağlığı diliyoruz.  Emek hareketinin başı sağ olsun” dedi. 


Zengin ve beraberindeki heyet merhume Yücel’in kabrini ziyaret edip, Kuran’ı Kerim okudu. Ailesine ve evlatlarına taziye ziyaretinde bulundu. HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Öz Sağlık-İş Sendikamız tarafından nakdi yardımda bulunuldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Mart 2022 15:36, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu