AFET İŞLERİ KOMİTEMİZ, AFAD KAMU-STK ORTAK DİYARBAKIR TATBİKATINA KATILDI

28 Mart 2022 15:42, Haberler


AFET İŞLERİ KOMİTEMİZ, AFAD KAMU-STK ORTAK DİYARBAKIR TATBİKATINA KATILDI

HAK-İŞ Konfederasyonumuz Afet İşleri Komitemiz bünyesinde kurulan HAK Arama ve Kurtarma/UMUT Timi ekibimiz, 25-26 Mart 2022 tarihleri arasında 28 ekip, 11 AFAD Birlik Müdürlüğü, 10 AFAD il müdürlüğü, 4 K9 Arama ve Kurtarma Köpeği, 193 araç ile 1433 çalışanın katılımıyla Diyarbakır’da gerçekleştirilen Arama ve Kurtarma Tatbikatına gözlemci olarak katıldı.

Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı ve gerçekleştirilen tatbikata, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanı Recep Bişkin, Komite üyeleri Mustafa Mert Tezer, Yusuf Bostan ve Bekir Akcan ile çeşitli illerden gelen ekipler katıldı.

Senaryo gereği Diyarbakır’da gerçekleşen 4 ayrı afete eş zamanlı müdahalelerde bulunuldu. Deprem haberinin alınması ile başlayan Kentsel Arama ve Kurtarma tatbikatı ile deprem sonrası Diyarbakır Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplandı ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyete geçirildi. 4 ayrı noktada gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları ve yaralılara müdahale etme yöntemleri gibi birçok faaliyetler Komitemiz tarafından gözlemlenerek Kamp alanında diğer ekipler ile birlikte çadırlarda konaklandı.



HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Mart 2022 15:42, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu