HAK-İŞ’TEN DÜNYA BARIŞI İÇİN BÖLGESEL GİRİŞİM

29 Ağustos 2012 14:00, Haberler


 

HAK-İŞ’TEN DÜNYA BARIŞI İÇİN BÖLGESEL GİRİŞİM:

 

 Ø  KÜRESEL EMEK BULUŞMASI ADLI SOSYAL ZİRVE

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, bütün dünyada insanların her açıdan güvenliğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, HAK-İŞ olarak böyle bir dönemde dünya barışı için önemli bir sosyal zirveye ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

 

ARSLAN, HAK-İŞ olarak, barışa en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde içerisinde “Türkiye Öncülüğünde Bağımsız Sendikal Hareket- Özgür Sivil Toplumun Gelişmesi” konulu Küresel Emek Buluşması adlı büyük bir Sosyal Zirve projesini gerçekleştireceğiz. Zirveye Ortadoğu, Afrika, Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Asya ülkelerinden sendika temsilcileri katılacaktır” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Tarihinde büyük kanlı çatışmalara sahne olan dünyamız, yaşadığı iki büyük savaşın ardından 1 Eylül’ü ‘Dünya Barış Günü’ ilan etmiştir. Ancak ne var ki; barış, gün ilanı ile mümkün olmamaktadır. Dünyamızın bin yıllardır yaşadığı acı savaş tecrübelerine rağmen bugün hala çeşitli bölgelerde kanlı çatışmalar devam etmekte, her gün yüzlerce insan savaş, terör, şiddet eylemleri nedeniyle hayatını kaybetmektedir.

 

                Ortadoğu başta olmak üzere çeşitli bölgelerden silah sesleri gelmekte, insanlar hayatlarını kaybetmekte, doğdukları toprakları terk etmeye zorlanmakta, bombalar patlamakta, insanlar kaçırılmakta, masum insanlar sorumlu olmadıkları çatışmaların bedelini ağır bir şekilde ödemektedirler. Yıllardır çatışmaların ortasında kalan savaş yorgunu halk acilen barış istemektedir.

 

Bölgemizin ve dünyanın barışa her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Barışın ortadan kaldırılarak silahların kullanılması ve savaşın yapılması, bölgenin ağır ekonomik ve sosyal fatura ödemesine yol açmaktadır. Sivil halk ve emekçiler ağır faturalar ödemektedirler. Barışın hem ülkemizde hem de tüm dünyada egemen kılınması, demokratikleşme ile insan hak ve özgürlüklerinin mikro düzeyden makro düzeye kadar insanların ve toplumların hayatlarına hakim kılınması ve herkes için ekonomik açıdan asgari yaşam standardının garanti edilmesiyle sağlanabilecektir.

 

                HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sendikaların barışa, istikrara ve demokratikleşmeye katkı yönünde bir rol oynaması gerektiğine inanıyoruz. Buradan hareketle HAK-İŞ’in 37. Kuruluş yıldönümü olan 21-22 Ekim 2012 tarihinde kamu kurumlarının da katılımıyla “Türkiye Öncülüğünde Bağımsız Sendikal Hareket- Özgür Sivil Toplumun Gelişmesi” konulu Küresel Emek Buluşması adlı büyük bir Sosyal Zirve projesini gerçekleştireceğiz. Zirveye Ortadoğu, Afrika, Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Asya ülkelerinden sendika temsilcileri katılacaktır.

 

Başta çalışanlar olmak üzere ülkemiz ve dünya için barış özlemimizi bir kez daha dile getiriyor, silah seslerinin yeryüzünden ebediyen silinmesi dileklerimizle Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Ağustos 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu