BAKAN BİLGİN, HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU ÜYELERİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

18 Nisan 2022 22:18, Haberler


BAKAN BİLGİN, HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU ÜYELERİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan Başkanlığındaki HAK-İŞ Başkanlar Kurulu üyeleri ile iftarda bir araya geldi. 

HAK-İŞ Genel Merkezinde, 18 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen iftar programına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Ali Osman Akalan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Mehmet Şahin ve Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Başkanlar Kurulunu oluşturan Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, Kazakistan Sendikalar Federasyonu Başkanı Satybaldy Dauletalin ile beraberindeki Kazakistan sendikal heyeti ve basın mensupları katıldı.

“HAK-İŞ’in Mütevazi Sofrasını Şereflendirdiniz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in mütevazi iftar sofrasını şereflendirdikleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e teşekkür ederek, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birlikte birçok önemli çalışmaya imza attıklarını belirtti. Arslan, “Sayın Bakanımızla görevi devraldıktan sonra yakın bir çalışma içerisine girdik. Pek çok alanda olduğu gibi özellikle kamu çerçeve protokolünün uzlaşma ile sonuçlanmasında birlikte çalışma imkanı bulduk” diye konuştu.

“Asgari Ücrette Tarihi Artış Gerçekleşti”

Asgari ücretin tespiti konusunda da hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yakın çalışmalar gerçekleştirildiğini hatırlatan Arslan, “Yakın tarihimizin en yüksek asgari ücret oranları belirlendi. Tarihi bir başarı yakalanarak, asgari ücret tutarındaki bütün ücretlerden vergi alınmaması konusu ilk defa mevzuatımıza girdi. Bu gerçekten bizim için çok büyük bir değişimdi. Asgari ücret miktarının vergi dışı kalması bizim açımızdan rakamsal olarak çok yüksek olmamasına rağmen bir anlayışı yansıtmış oldu.  Bu anlayış da önümüzdeki dönemde hem vergi dilimlerindeki mesafeyi biraz daha açmak hem de ilk başlangıç vergi dilimini yüzde 10'lardan başlatarak yeni bir anlayışı geliştirmek için bence ilk adımdı, bunu da başardık" diye konuştu.

Arslan, Çalışma Hayatının Sorunlarını Bakan Bilgin’e İletti

Ocak ayındaki yüksek enflasyon karşısında çalışanların ücretlerinde önemli oranlarda artışlar getirildiğini vurgulayan Arslan, katkılarından dolayı hem Cumhurbaşkanımıza hem de Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e teşekkür etti. Arslan, çalışanların sorunlarının çözümü konusunda da Bakan Bilgin ile ortak çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Çalışma hayatında yine Bakanımızla birlikte çerçeve protokolü imzalarken ilke kararları ortaya koyduk. Bu çok önemli bir irade idi. Çerçeve protokole, mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmesinden, zorunlu emeklilik başta olmak üzere, 696 ile getirilen düzenlemelere ilişkin konuların görüşülerek sonuçlandırılması noktasında bir irade ortaya koyduk. Belediye şirketlerinde çalışan işçilerin sorunlarının çözümü konusunu Bakanımızla konuştuk ve kendisi de gerçekten pozitif bir yaklaşımla bu sorunların her birisinin çözüleceğini söyledi” dedi.

 “Sayın Bakanımız Her Zaman Bizlere Destek Oldu”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretlerinde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in kendilerine destek olduğunu ifade eden Arslan, “Cumhurbaşkanımıza gittiğimizde de bizi yalnız bırakmadınız ve orada da taleplerimizi ve beklentilerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştık ve bizlere orada da destek oldunuz. Bunlar bizler için mutluluk kaynağı” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ’i Tanıyan Ender İnsanlardansınız”

Arslan, Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin’in akademisyen olmasının yanında HAK-İŞ’i en iyi anlayan, en iyi ifade eden, tarihsel yürüyüşümüzü değerlendirme tecrübesine sahip insanlardan birisi olduğuna dikkat çekerek, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile uzun bir hukukunuz var ve bu hukukun her döneminde de karşılıklı saygı, sevgi ve güven yatmaktadır. Bizler bunun devam etmesi konusunda HAK-İŞ olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çaba sarf ediyoruz” dedi.

“Şu Anda Çok Güzel Bir Anı Yaşıyoruz”

Kazakistan Sendikalar Federasyonu Başkanı Satybaldy Dauletalin’i Türkiye’de ve HAK-İŞ’te görmekten son derece mutlu olduklarını belirten Arslan, “Kazakistan konfederasyonumuz bizim Türk dünyası olarak en büyük coğrafyaya sahip bir ülkemiz. Kazakistan konfederasyonu ile ilk defa resmi bir toplantımız oldu. Kazakistan Konfederasyonu ile ikili işbirliği anlaşması imzalayacağız. Sayın Başkana ve yönetim kurulundaki arkadaşlara tekrar teşekkür etmek istiyorum. Şu anda güzel bir anı yaşıyoruz. Bir taraftan uluslararası sendikal hareketin ITUC’un üyesi Kazakistan, bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve HAK-İŞ olarak güzel bir görüntü verdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“HAK-İŞ Tarihi Bir Öneme Sahiptir”

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Ramazan ayında böylesine güzel bir iftarda HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanlar Kurulu hem de Kazakistan Sendikalar Federasyonu ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “HAK-İŞ çalışma hayatımızda Konfederasyon olarak sadece bir felsefe ve anlayışı değil aynı zamanda çalışma hukuku içerisinde emeğin hakkını koruyan, emeğin toplumsal gelişmesine katkı sağlayan bir sivil kuruluş olarak da tarihi bir öneme sahiptir” dedi.

“HAK-İŞ Çalışma Hayatına Önemli Katkılar Sağladı”

HAK-İŞ’in hem ulusal hem de uluslararası sendikal hareketin önemli bir parçası olmaya devam ettiğini hatırlatan Bilgin, “HAK-İŞ’in Türk siyasal hayatında, siyaset ve devletle, toplumla olan ilişkileri ve özellikle sermaye ve devlet arasındaki ilişkilerdeki farklı talepleriyle çok önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğini biliyoruz. Toplumda önemli olan çoğulculuğun yaşamasıdır ve çoğulculuğun sivil toplum kuruluşları düzeyinde de temsil edilmesidir. HAK-İŞ bunu layıkıyla kendi perspektifi içerisinde gerçekleştiren bir kuruluştur. Bu bakımdan da bizler toplu sözleşmelerde ve diğer farklı süreçlerde de işkolları bazında da her konuda sorunları birlikte ele aldık, birlikte çözüm yolları araştırdık, çözüm yolları bulduk ve bunlara da HAK-İŞ’in hep katkı yaptığını belirtmek istiyorum” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonumuzla uzun bir geçmişe sahip olduklarını ifade eden Bilgin, “Uzun yıllara varan bir dönem içerisinde HAK-İŞ’in oynadığı bu toplumsal rolün bilincindeyim. Önümüzdeki günlerde de çalışma hayatımızın, çalışma barışının, çalışma sorunlarının aşılması konusunda ihtiyaç duyduğumuzda, dayanışmanın HAK-İŞ konfederasyonu ile birlikte süreklileştirileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Dauletalin: “Dostluğumuzu Güçlendireceğiz”

Kazakistan Sendikalar Federasyonu Başkanı Satybaldy Dauletalin yaptığı konuşmada, Ramazan ayında HAK-İŞ Konfederasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile iftar sofrasında buluşmaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade etti. Dauletalin, “Ramazan ayı insanları birliğe ve dostluğa davet eder. Bizler de inşallah birliğimizi ve dostluğumuzu güçlendirerek birlikte çalışacağız. Kazakistan ve Türkiye arasındaki işbirliği, kardeşlik ve dostluk ilişkileri mutluluk verici seviyededir” dedi.

“Mahmut Arslan’a Teşekkür Etmek İstiyorum”

Kendilerini Türkiye’ye davet ettikleri için Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerini ileten Dauletalin, “Ben Kazakistan Cumhuriyeti Sendikalar Federasyonu adına Mahmut Arslan Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Kardeş ve dost ülke olarak bizleri Türkiye’ye davet etti ve beraber işbirliği yapmamız için ilk adımları atmak için vesile oldu. Kendilerine şükranlarımı sunmak istiyorum. Ramazan ayımız hayırlı olsun, yaşasın Türkiye, yaşasın Kazakistan, yaşasın sendikalarımız” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Nisan 2022 22:18, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu