HAK-İŞ 1 MAYIS HAFTASI BAŞLIYOR

24 Nisan 2022 07:24, Haberler


HAK-İŞ 1 MAYIS HAFTASI BAŞLIYOR

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, HAK-İŞ’in son iki yıldır başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği “1 Mayıs Haftası” etkinliklerinin bu yıl 25 Nisan - 1 Mayıs 2022 tarihleri arasındaki yedi gün boyunca gerçekleştireceğini anımsatarak, “1 Mayıs Haftası kapsamında dijital platformlarda; illerin meydanlarında, işyerlerinde ve Türkiye’nin her yerinde olacağız, emekçilerin taleplerini, çözüm önerilerini ve mesajlarını en etkin şekilde dile getireceğiz” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak, son iki yıldır başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz “1 Mayıs Haftası” etkinliklerimizi 25 Nisan -1 Mayıs 2022 tarihleri arasındaki yedi gün boyunca gerçekleştirme kararı aldık. 

HAK-İŞ olarak, “1 Mayıs Haftası Kutlamaları” kapsamında 1 Mayıs’ı amacına ve ruhuna uygun bir şekilde Türkiye’nin her yerinde kutlayacağız. Dijital platformlarda, illerin meydanlarında, işyerlerimizde ve Türkiye’nin her yerinde emekçilerin taleplerini, çözüm önerilerini ve mesajlarını en etkin şekilde dile getireceğiz. 

Çalışma hayatı, çalışanlar ve sendikal hareket için her gün önemli bir konuyu tespit ederek, Genel Başkan Yardımcılarımızın açıklamaları ile bu konuları tartışacağız. Salgının çalışma hayatına etkileri, kayıtdışı istihdam ve işsizlik, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı, savaşın emekçiler üzerindeki etkileri ve barış talebimizi, yüksek enflasyon karşısında emekçilerin ücretlerinde yaşanan gerilemenin önüne geçilmesi, asgari ücretin yeniden belirlenmesi, ücretler üzerindeki ağır vergi yükü, kadına yönelik şiddetle mücadele, savaşlar nedeniyle yurtlarını terk eden göçmenlerin yaşadığı trajediler, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıları, Sudan ve Tunus’taki darbeler, salgınla mücadele konusu ve ILO C190 Sayılı sözleşmenin Türkiye tarafından onaylanması gibi emekçileri yakından ilgilendiren konuları gündeme taşıyacağız. 1 Mayıs’ta emeğimizin karşılığını almak için mücadelemizi yükselterek devam ettireceğiz. 

HAK-İŞ olarak daha fazla dayanışma ve daha güçlü Türkiye için emekçilerimizin taleplerini, mesajlarımızı tüm platformlardan ileteceğiz. 

Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün emekçileri ile bütün mağdur ve mazlumlarıyla dayanışmamızı yineleyeceğiz. 

1 Mayıs’ı anlamına uygun olarak tüm Türkiye’de taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız. HAK-İŞ olarak İstanbul Taksim başta olmak üzere HAK-İŞ İl Başkanlıklarımızca 81 ilimizde ve örgütlü olduğumuz işyerlerimizde 1 Mayıs Bildirimizi okuyacağız. 

Tüm Emekçilerin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü şimdiden kutluyoruz.”

Teşkilatlarımızca kullanılacak 1 Mayıs Afiş ve Branda Görsellerine aşağıda verilen bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Nisan 2022 07:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu