HAK-İŞ 1 MAYIS HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

25 Nisan 2022 17:12, Haberler


HAK-İŞ 1 MAYIS HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “1 Mayıs Haftamız, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz milletimize, ulusal ve uluslararası emek hareketine kutlu olsun. 1 Mayısı amacına ve ruhuna uygun olarak Türkiye’nin her yerinde kutlayacağız. 81 ilimizin meydanlarında, işyerlerimizde, emekçilerle buluşup hazırladığımız bildirimizi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ 1 Mayıs Haftası kutlamaları kapsamında yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“HAK-İŞ mücadelemizin Yiğit Emekçileri, 

Aziz Dava Arkadaşlarım, 

Salgın süresince başarıyla sürdürdüğümüz 1 Mayıs etkinliklerimizi, bu yıl da 25 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında geçekleştireceğiz. 

1 Mayısı amacına ve ruhuna uygun olarak Türkiye’nin her yerinde kutlayacağız. 81 ilimizin meydanlarında, işyerlerimizde, emekçilerle buluşup hazırladığımız bildirimizi kamuoyu ile paylaşacağız.

Salgının çalışma hayatına etkileri, kayıt dışı istihdam, işsizlik, örgütlenmenin önündeki engeller, savaşın emekçiler üzerindeki etkileri ve barış talebimizi, yüksek enflasyona karşı ücretlerin korunması, asgari ücretin yeniden belirlenmesi, ücretler üzerindeki ağır vergi yükü, kadına yönelik şiddetle mücadele, ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmenlerin yaşadığı trajediler, siyonist devlet İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırıları, Sudan ve Tunus’taki darbeler, ILO C 190'ın onaylanması, iklim değişikliği ve çevre, mevsimlik ve geçici işçilerin talepleri, taşeronda hala devam eden işçilerin kadro beklentileri gibi konuları gündeme taşıyacağız.

Daha fazla dayanışma, daha güçlü Türkiye için kararlılığımızı bir kez daha haykıracağız. 

Ülkemizin, bölgemizin, küremizin bütün emekçileri, bütün mağdur ve mazlumlarıyla dayanışmamızı yeniden tüm dünyaya ilan edeceğiz.

Yaşasın Adalet, Yaşasın Özgürlük, Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Kardeşlik, Yaşasın Kutsal EMEK MÜCADELEMİZ, Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın HAK İŞ”


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Nisan 2022 17:12, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu