ARSLAN, FİLİSTİN’E DESTEK VEREN STK’LARIN BAŞKAN VE TEMSİLCİLERİYLE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

25 Nisan 2022 20:01, Haberler


ARSLAN, FİLİSTİN’E DESTEK VEREN STK’LARIN BAŞKAN VE TEMSİLCİLERİYLE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Nisan 2022 tarihinde Filistin ve Kudüs'e destek veren sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi.

HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikamızın Filistin ve Kudüs Komitelerinin "Kudüs İçin Ayaktayız, Filistin İçin Buradayız’ sloganıyla 25 Nisan 2022 tarihinde  düzenlediği iftar programına; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri, Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Başkanı Cihan Yamor, AK Parti 26. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin,  TBMM Türkiye-Filistin Dostluk Grubu eski Başkanı Aydın Ünal, Filistinli Gazeteci Dr. Zaher Elbek, Genç Memur-Sen Kurucu Başkanı Eyüp Beyhan ve Filistin’e destek olan STK’ların başkan ve temsilcileri katıldı.

“Filistin ve Kudüs Davası HAK-İŞ’in Temel Davalarından Birisidir”

Genel Başkanımız Arslan, siyonist İsrail'in mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik müdahalelerini kınayarak, "Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar her platformdan sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Mağdur ve mazlum Filistin halkının daima yanında olacağız" dedi. Arslan, “Filistin ve Kudüs davası HAK-İŞ’in temel davalarından birisidir. HAK-İŞ’in 46 yıllık tarihinde Filistin ve Kudüs önemli bir yer tutmuştur. Konfederasyonumuz, sivil toplum örgütleri ve odalarla birlikte, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’ni kurarak bir ilki gerçekleştirmiştir. HAK-İŞ, Lübnan başta olmak üzere; Tunus’ta, Sudan’da, Cezayir’de yapılan etkinliklere katılarak, uluslararası sendikaların Filistin konusundaki duyarlılığını artırmayı, Filistin’e yönelik ambargonun kaldırılmasını istemekte, Filistin’de yaşananları dünyaya göstermek için mücadele etmektedir” dedi.

“Filistin ve Kudüs’le İlgili Ayrı Bir Yapı İnşa Etmek İstiyoruz”

“Kudüs konusunda daha fazla sorumluluk almak zorundayız” diyen Arslan, “HAK-İŞ olarak Memur-Sen ile beraber, dünyanın en büyük işçi örgütü olan ITUC’un bünyesindeki onlarca örgütle iş birliği yaparak, Filistin ve Kudüs’le ilgili ayrı bir yapı inşa etmek istiyoruz. Bu yapı sadece sendikalardan oluşan bir yapı olacak. Bu yapı sadece Müslüman toplumların sendikalarını değil, tüm dünyada farklı inanışlardan, farklı kesimlerden  olan  işçi örgütlerini Filistin konusunda daha çok duyarlı hale getirmek için planlandı.  HAK-İŞ uluslararası bütün toplantılarda, Filistin’le ilgili duyarlılığını kararlara geçirmiştir” dedi.

“Filistin ve Kudüs Davasının Bütün İnsanlığın Davası”

Türkiye’de Filistin ve Kudüs duyarlılığı olan ortak platformlar oluşturulmasının önemine dikkat çeken Arslan, şunları kaydetti: “Filistin için bir araya gelmemiz lazım. Birlikte ortak hedeflerimiz olan Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik neler yapılabileceğini konuşmamız gerekiyor. Filistin ve Kudüs davasının bütün insanlığın davası olduğu konusunda uzlaşmamız gerekiyor. Aramızdaki görüş ayrılıklarını, Filistinli kardeşlerimizin arasında yaşanan itilafların bizlere getirdiği ağır faturayı unutmadan bir şeyler yapmamız gerekiyor. Konfederasyonumuzun tüm sendikalarında Filistin ve Kudüs komitesinin kurulmasını sağlıyoruz. Filistin konusunda bu toplumun mayasında samimiyet var, Filistin’e karşılıksız destek var. Ancak Filistin ve Kudüs konusunda eksiklerimiz de var. Bunları da ortadan kaldıracak somut adımlar atmamız gerekiyor. Dualarımızın etrafında bir araya gelirsek siyonist devlet karşımızda duramaz. HAK-İŞ’in olarak kongre kararımız olan bağımsız bir Filistin Devleti kurulana kadar mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.”

Tanrıverdi: “Filistin yalnız değildir”

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi ise; “Bu organizasyonu düzenleyen HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’e, bizleri dostlarımızla bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Ramazan buluşmaları dayanışmadır, berekettir. Bu bayramda inşallah Filistinli kardeşlerimizi, yetimlerimizi hatırlayacak, onların da bayram sevinçlerini artıracağız. Filistin adına önemli işlere imza atan KUTAD’ı tebrik ediyoruz. Filistin yalnız değildir, Türkiye yanlarındadır. Filistinli kardeşlerimiz bizim için nöbetteler. Mescid-i Aksa’yı postallarıyla kirletmeye çalışanlara karşı duranlardan Allah razı olsun” dedi.

Yamor: “Filistin davası boynumuzun borcu”

Programda konuşan Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Başkanı Cihan Yamor “HAK-İŞ’te ki kardeşlerimize bu iftar programı için teşekkür ediyorum. Dünyanın gözü önünde Ramazan’ın birinci haftasında İsrail’in yaptıklarını tüm dünya gördü.  Filistinli kardeşlerinizin sizlere mesajını iletmek istiyorum; merak etmeyin Filistin davası boynumuzun borcu, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı sonuna kadar savunacağız” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in Filistin konusunda göstermiş olduğu duyarlılığı iyi bildiklerini söyleyen TBMM Türkiye-Filistin Dostluk Grubu eski Başkanı Aydın Ünal, HAK-İŞ’in Filistin davasında çok müstesna yere sahip olduğunu söyledi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Nisan 2022 20:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu