ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKAMIZIN TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

11 Mayıs 2022 15:39, Haberler


ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKAMIZIN TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Öz Sağlık-İş Sendikamızın Başkanı Devlet Sert'in katılımı ile Öz Sağlık-İş Sendikamız ve TÜHİS arasındaki toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Mayıs 2022 tarihinde Öz Sağlık-İş Sendikamız ile TÜHİS arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirilen törene, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Derya Yanık, Öz Sağlık İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert ve Yönetim Kurulu üyeleri, sendika temsilcileri ve basın mensupları katıldı. 

“Çalışanların Haklarının Korunduğu Bir Model Hayata Geçirildi”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, imzalanan sözleşmeyle sosyal diyalog mekanizmaları sayesinde çalışanların haklarının azami ölçüde korunduğu ve kamu hizmetlerinde verimliliğin sağlandığı bir modelin hayata geçirildiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına emeğinin ve emekçinin hakkının verilmesi konusundaki yaklaşımından dolayı teşekkür eden Arslan, "Sahada gerginliği artırmadan, grev sürecini yaşamadan, çeşitli tepkilerle kamuoyunu rahatsız etmeden bu toplu iş sözleşmesinin masada imzalanmış olması hakikaten bizim için büyük bir başarı. Bir toplu iş sözleşmesinin iyi bir sözleşme olmasının birinci şartı, önce sosyal diyalog mekanizmalarıyla bir uzlaşının sağlanmasıdır. Bazen tek başına ücretin yüksek olması iyi bir sözleşme anlamına da gelmiyor. Onun için ülkemizde diyalogun, uzlaşmanın ve zorluklara rağmen sorunları çözme irademizin varlığı Türk endüstri ilişkiler sistemimizin tecrübesini gösteriyor. Ben bunu çok önemsiyorum. Toplu iş sözleşmemizde yeni birtakım haklar elde edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki çalışanlar en zor işleri yapıyorlar. El uzatılması gerekenler hizmet ediyorlar, hayırlı bir iş yapıyorlar. Onların ödüllendirildiği bir toplu iş sözleşmesine imza atmak benim için büyük bir onur ve gurur" dedi. 

Arslan, imzalanan toplu iş sözleşmesinin üyelerimize ve taraflara hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Bu önemli başarının iki mimarını huzurlarınızda bir kez daha kutlamak ve teşekkür etmek istiyorum. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın bu konudaki duruşu, emeğin emekçinin hakları konusundaki hassasiyeti, çalışanlarına gösterdiği yakın ilgi ve destek için gerçekten teşekkür ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin zaten aramızdan birisi. Kendisine de teşekkür ediyoruz” dedi.

“Yeni Haklar Elde Edildi”

Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert ise, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde kendisi çalışanların her zaman yanında olduklarını ifade etmiş ve olumlu yaklaşımlar sergilemiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile görüşmelerimizde de Sayın Bakanımızın emeğe bakış açısını bildiklerinden dolayı kamuoyunda büyük beklenti oluşmuştur. Sayın Bakanlarımıza bu olumlu tavırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Sayın HAK-İŞ Genel Başkanımıza ve Yönetimine her zaman yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum. Önemli bir adım atıldı özellikle müzakerelerde yeni haklar elde edilmiştir. Sosyal diyalog çerçevesi içerisinde işçi-işveren arasında sosyal diyalog mekanizmasını işleterek önemli bir adım atıldı. Bakanlıklarımızın, sendikamızın bütün yöneticilerine teşekkür ediyorum, toplu sözleşmemizin çalışma hayatımıza, sendikamıza ve işverenlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Bakan Bilgin, “Kamu Çerçeve Protokolü Bağlayıcı Bir Sözleşmedir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçen dönem imzalanan Kamu Çerçeve Protokolü'nün tüm kamu kurumlarını bağladığına işaret ederek, "Bazı kamu kuruluşlarında, bazı belediyelerde ve bazı üniversitelerde bu sözleşmenin şartlarına uymama gibi eğilimler oluyor. Bu işler böyle keyfi olmamalı. Kamu Çerçeve Protokolü bağlayıcı bir sözleşmedir. Buna uymamak demek, ‘Biz iş hukukuna, sendikalar hukukuna, toplu sözleşme hukukuna uymuyoruz’ demektir. Bu, suç duyurusunda bulunmaya kadar götürecek bir yargı davranışıdır. Onun için bu sözleşmelerin uygulanmasının müeyyidesi bizim hukuk sistemimizdir. Çalışanlarımızı, emekçilerimizi demokratik sistem içerisinde koruyan mekanizma sendikal örgütlenme ve onun da toplu sözleşme hukukuyla çerçeve anlaşmasında ortaya çıkan pratiklerdir. Bu pratiklere herkes uymak zorundadır. Bu aynı zamanda Türkiye'nin toplumsal barışına katkı yapan düzenlemedir" dedi.

Bakan Yanık, “Temelde Aynı Taraftayız”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da sendikal örgütlenmenin her çalışanın en doğal hakkı olduğuna dikkati çekerek, "Biz sendikalarımızla her buluşmamızda onlara, 'Siz çalışan arkadaşlarımızın hak ve menfaatlerini savunmak için masanın karşı tarafındasınız ama bizim için karşı tarafta değilsiniz. Biz aslında temelde aynı taraftayız. Sizin sendika üyeleriniz olan arkadaşlar bizim çalışanlarımız' dedik" diye konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının önemli hizmetlere imza attığını ifade eden Yanık, çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi gereğinin her zaman farkında olduklarını ve bunun için hem Bakanlık olarak hem hükümet olarak imkanları olabildiği kadar zorladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında çalışan yaklaşık 25 bin işçiyi kapsayan 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Öz Sağlık-İş Sendikası ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında imzalandı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Mayıs 2022 15:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu