ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU’NDAN HAK-İŞ’E ZİYARET

09 Haziran 2022 15:19, Haberler


ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU’NDAN HAK-İŞ’E ZİYARET 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Haziran 2022 tarihinde Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu HAK-İŞ’te ağırladı.

Ziyarette, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakan Yardımcıları ve basın mensupları yer aldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu HAK-İŞ’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, göreve geldiği günden itibaren Türkiye’de büyük başarı hikayelerine imza attıkları için kendilerine teşekkür etti.

“18 Bin Üyemizle Hizmet Veriyoruz”

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nda önemli sayıda işçiyi temsil ettiğini hatırlatarak, “Başta Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. olmak üzere, TÜRKSAT, BTK, Devlet Hava Meydanları, Devlet Demir Yolları’nda olmak üzere yaklaşık 18 bin üye ile bakanlığımızda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diye konuştu.

“Bakanlığımız Önemli Bir Misyonu Temsil Ediyor”

Özellikle TÜRKSAT ve BTK’da imzalanan sözleşmelerin Türkiye’de imzalanmış örnek sözleşmeler olduğuna dikkat çeken Arslan, “Bakanlığımız hem yaptığı çalışmalarla hem de çalışanlara karşı gösterdiği büyük ilgi ve destekle bizim için önemli bir misyonu temsil etmektedir. Bakanımızın öncülüğünde yürütülen alt yapı çalışmalarında, başta havayolları, limanlar, devlet demir yolları, hızlı trenler, karayolları, köprüler, tüneller gibi hakikaten Türkiye’nin altyapısında olmazsa olmazların gerçekleşmesi hususunda büyük bir çaba sarf ediliyor” şeklinde konuştu.

“Türksat 5B Uydumuz Hayırlı Olsun”

Arslan, 17 Mayıs’ta yörüngesine oturtulan Türksat 5B uydusunun 14 Haziran Salı günü törenle hizmete açılmasının gurur verici olduğunu hatırlatarak, “14 Haziran’da ülkemizde Türksat 5B uydusunun devreye gireceği yeni bir dönem başlıyor. Arkasından önümüzdeki yıl kendi mühendislerimiz ve teknik ekibimizin üretmiş olduğu yeni bir uydu uzaya fırlatılacak. Bütün bu başarı öyküsünün başındaki Bakanımızı ve ekibini HAK-İŞ’te ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. HAK-İŞ’e verdiği değer ve kıymet için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Karaismailoğlu: “HAK-İŞ’te Bulunmaktan Büyük Memnuniyet Duyuyorum”

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından birisi olan HAK-İŞ’te bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı hem ziyaret ettik hem de çalışmalarında başarılar diledik. Ziyaretimizde ortak çalışma gruplarımızda yapılabileceklerimizin istişaresini yaptık ve önemli değerlendirmelerde bulunduk” dedi.

“Son 20 Yılda Büyük İşlere İmza Attık”

Karaismailoğlu, Türkiye’de son 20 yılda çok büyük ulaştırma ve altyapı yatırımları gerçekleştirildiğini belirterek, “Adeta 100 yılda yapılması gerekenleri bizler 20 yıla sığdırdık. Bunlar tabi ki yeterli değil. Bunları daha da artırarak vatandaşımızın ve milletimizin yaşam kalitesini artıracak, hayatını kolaylaştıracak, ayrıca sanayicilerimize istihdam sağlayacak, üretimi, turizmi, tarımı artıracak alt yapıyı daha da geliştirmek için çok yoğun ve özveri ile çalışan büyük bir ekibimiz var” diye konuştu.

“Yatırımlarımızla Üretime 1 Trilyon Dolarlık Katkı Sağladık”

Son zamanlarda hizmete açılan Çanakkale Köprüsü, Tokat Havalimanı, Malatya Çevreyolu, Antalya Tüneli ve çevre yollarının açılışı hakkında bilgiler veren Karaismailoğlu, dünyada denize dolgu sistemiyle gerçekleştirilen Rize-Artvin Havalimanı’nın örnek bir mühendislik çalışması olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, projelerin artarak devam ettiğini söyleyerek, “Şu ana kadar 172 milyar dolarlık ulaştırma altyapı yatırımı yaptık. Bu yatırım sonucunda üretime 1 trilyon dolarlık bir katkı sağladık. Yine milli gelirde 520 milyar dolarlık katkı sağladık. Artık bundan sonra da 2053’e doğru planlı bir şekilde büyümemizi devam ettireceğiz” dedi.

“Çalışanlarımızın Emeği Bizim İçin Kutsaldır”

Gerçekleştirilen her projede, 700 bin Türk işçisinin emeğinin ve alın terinin olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, “Bu başarılı bir ekip işi. Buradaki işletmeleri ayakta tutmak da ekip işi. Bütün çalışma ekiplerimizle birlikte Hakkari’nin dağında çalışan işçi kardeşim ile birlikte Ankara’da bakanlık yapmakta olan ben olmak üzere hepimiz aynı değer ve sorumlulukta ülkemizin geleceği için emek veriyoruz. Çalışanlarımızın emeği bizim için kutsaldır. Emeğin karşılığını vermek de bizim görevimizdir. O alın teri olmazsa biz bu başarıları hiçbir zaman sağlayamayız. Onun bilincindeyiz. Ayrıca tüm çalışanlarımızın moral ve motivasyonları da bizim sorumluluğumuz altındadır” şeklinde konuştu.

“Türksat 5B Uydumuz Hizmete Giriyor”

Büyük ve güçlü Türkiye’nin çalışanların alın teriyle gerçekleşeceğini ifade eden Karaismailoğlu, “Milletten aldığımız güç ve çalışma arkadaşlarımızın büyük azmi ve onların  özverisi ile dünyanın gelişmiş en büyük işlerini yapan, yatırımlarını yapan bir bakanlık olarak üzerine çok çok daha koyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki Salı günü özellikleri bizim uydu ve uzay çalışmaları açısından önemli günlerden bir tanesi olacak” dedi.

14 Haziran Salı günü saat 14.00’te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Türksat 5B’nin hizmete gireceği müjdesini veren Karaismailoğlu, “Türkiye’deki uydu ve uzay çalışmaları açısından önemli bir tanesini önümüzdeki hafta Salı günü yaşayacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türksat 5B’yi hizmete alacağız. Uydu çalışmalarımız Türksat 6A ile devam edeceğiz” dedi.

“Emeğin Kutsallığına Her Zaman Önem Veriyoruz”

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı olarak, emeğin kutsallığına her zaman önem verdiklerini ifade eden Karaismailoğlu, çalışanların emeğinin ve hakkının fazlasıyla verilmesi konusunda bakanlık olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın kendilerine göstermiş olduğu yakın misafirperverlikten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Karaismailoğlu, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve HAK-İŞ ile bundan sonra ki çalışmalarımız ve işbirliklerimiz artarak devam edecek. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye, dünyanın gelişmiş 10 ekonomisine sahip olan ülkelerden birisi olacak. Ülkemiz işçimizle, memurumuzla, mühendisiyle birlikte büyüyecektir. HAK-İŞ Konfederasyonumuza çalışmalarında başarılar diliyorum. İşbirliklerimiz, görüş alışverişlerimiz ve istişarelerimiz sürekli devam edecek. Onların fikirleri ve görüşleri bizler için çok önemli. Çalışmalarımız da bizlere yön verecektir” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Haziran 2022 15:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu