HAK-İŞ ve TYB, “EMEK VE İŞ AHLAKI” KİTABINI TANITTI

08 Haziran 2022 12:48, Haberler


HAK-İŞ ve TYB, “EMEK VE İŞ AHLAKI” KİTABINI TANITTI

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 25 Aralık 2021 tarihinde Mehmet Âkif Ersoy’un aziz hatırasına ithafen “İş Ahlâkı, Çalışma Hayatı ve Safahat” temasıyla gerçekleştirilen 5. Ahlâk Şûrası’nın ardından hazırlanan “Emek ve İş Ahlakı” isimli kitabın tanıtımı 8 Haziran 2022 tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonumuz Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kazım Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, iki gün süren ve 7 farklı oturumun gerçekleştirildiği 5. Ahlâk Şûrası’nın merhum İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Âkif Ersoy’a ithafen gerçekleştirildiğini hatırlatarak, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Türkiye Yazarlar Birliği ile gerçekleştirdiği Ahlak Şurasının ardından “Emek ve İş Ahlakı” kitabını yayınlamaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.

Arslan, yayınlanan kitabın araştırmacılara, öğrencilere, akademisyenlere kaynak bir kitap olacağının altını çizerek, kitabın yayınlanmasında ve hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

“Bereketli Bir Sonuç Ortaya Çıkmış Oldu”

Arslan, “Ülkemizin, bölgemizin ve bütün insanlığın sorunlarına yönelik çözümler üretme çabamız, gayretimiz bizleri heyecanlandırıyor. 5. Ahlâk Şûrası’nda çok şey öğrendik. Belki bizim gibi pek çok katılımcı arkadaşlarımız, hocalarımız da çok şeyler öğrendiler. Çok farklı bakış açılarından ahlaka farklı yorumlar getirilmiş olması önemliydi. Şûra’da, 7 farklı oturumu iki güne sığdırdık. Çevrimiçi olarak 81 ilde programımız takip edildi. Bütün bunlara bakıldığı zaman bereketli bir sonuç ortaya çıkmış oldu. Bereketin son ürünü de bugün tanıtımını yaptığımız kitabımız oldu” diye konuştu.

Mehmet Âkif Ersoy’un milli mücadelenin en önde gelen liderlerinden, kalemiyle, konuşmasıyla, sadece ülkemizde değil, bütün insanlığa mesajlar veren bir düşünür, bir aksiyon adamı olduğunu belirten Arslan, 5. Ahlâk Şûrası’nın merhum Mehmet Âkif Ersoy’un aziz hatırasına ithaf edilmesinden büyük gurur duyduklarını ifade etti.

“İş Ahlâkı, Sadece İşçi-İşverenden İbaret Değil”

İş ahlakının sadece işçi-işveren ilişkileriyle sınırlandırılacak kadar küçük ve basit bir konu olmadığını hatırlatan Arslan, “Burada adalet söz konusu. Burada iş düzeni söz konusu. Bizler burada meseleyi çalışanlar, çalıştıranlar, akademisyenler, sosyologlar, ilahiyatçılar, düşünürler, siyasetçiler, gazeteciler ve aklınıza kimler geliyorsa birlikte oturup geniş anlamda işçi-işveren ilişkilerine yönelik bir modele ihtiyaç olduğunu ifade etmeye çalıştık. Bunu bizler başarabiliriz, bunu bizlerin yapması gerekiyor” dedi.

“Çalışma Hayatına Bir Model Sunmayı Arzuluyoruz”

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak çalışma hayatına ve insanlığa bir model sunmak zorunda olduklarını belirterek, “Bugünkü işçi-işveren ilişkileri, bizim kültür, inanç ve değerlerimizi asla temsil etmiyor. Bütünüyle tartışmamız gereken bu konu da bütün paydaşları işin içine katmamız gerekiyor. Bunu işçi-işveren ilişkisindeki ücret meselesinin ötesine taşımamız gerekiyor. Bu şûrada bunların ipuçlarını gördük ve heyecanlandık” şeklinde konuştu.

“Şûramızı Ete Kemiğe Büründürdük”

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kazım Arıcan, HAK-İŞ Konfederasyonu ile birlikte düzenlenen 5. Ahlâk Şûrası’nın toplumun tüm kesimlerinin katılımlarla başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Sonuçlarını kamuoyuyla paylaştığımız ve akabinde artık onu bir ete kemiğe büründürdüğümüz, metinlerini, yazılarını tab ettiğimiz bir programın toplantısında bir aradayız” diye konuştu.

“İş Ahlâkı ve Çalışma Hayatını Masaya Yatırdık”

5. Ahlâk Şûrası’na sunulan bildirilerin ve tebliğlerin bir araya getirilmesiyle güzel bir eserin ortaya çıktığını ifade eden Arıcan, “Güzel bir gündeyiz. HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile verimli bir toplantıyı gerçekleştirdik. Ahlak gibi çok önemli bir değeri, iş ahlakı ve çalışma hayatı gibi her zaman güncelliğini koruyan ve her zaman ihtiyaç duyduğumuz bu konu üzerine gerçekten ahlak üzerinden, etik ve değerler üzerinden bir fikir şöleninin gerçekleşmesi bir beyin fırtınasının yapılması çok zaruri idi. Gelinen nokta itibariyle böyle bir hususu masaya yatırmamız gerekiyordu” şeklinde konuştu.

Program, hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Haziran 2022 12:48, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu