ARSLAN, İSTANBUL'DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

26 Haziran 2022 17:24, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL'DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Haziran 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 3 No’lu İETT Şube 7. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra; Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Petrol-İş Sendikamızın Genel Başkanı Kudret Örgel, Enerji-İş Sendikamızın Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, HAK-İŞ İl Başkanımız Mustafa İluk,  Sendikalarımızın Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Şube ve İl Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“Bütün Emekçilerin Enflasyondan Korunacağı Bir Çözüm İstiyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeniden toplanması gerektiğini belirterek, asgari ücrette yapılacak artışla birlikte bütün çalışanları kapsayacak bir düzenlemeye gidilmesini istedi.

Çalışanların sorunlarının çözülmesi için önerilerini sıraladıklarını belirten Arslan, şunları kaydetti: “Asgari ücret tespit komisyonunun temmuz ayında, enflasyonun üstünde bir artışı sağlamasını istiyoruz. Sadece bununla yetinilmemeli. Kamu-özel sektör bütün emekçilerin haklarının korunması gerekiyor. Bütün emekçilerin enflasyondan korunacağı bir çözüm getirilmesini istiyoruz. Devlet kira ödemelerinde olduğu gibi bir karar alarak, bütün çalışanların olumlu etkileneceği bir düzenleme yapabilir. Devlet desin ki; ‘1 Temmuzdan 2023 Haziran sonuna kadar 1 yıl süreyle ücretlerden gelir vergisi almayacağız.’ O zaman ne olur, asgari ücretli de yararlanır. Böylece bütün ücretliler bir hak alır. Peki, bu imkânı var mı? Var. Bunu daha önce bizim de içinde olduğumuz komisyon çalışmalarında yaptık.” 

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu İvedilikle Toplanmalı”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’i bütün emekçilerin sorunlarını çözmek üzere yeni bir yol haritası yapmaya davet eden Arslan, “Biz kendilerine yardımcı olmaya, katkı vermeye devam edeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonu ivedilikle toplanmalı, enflasyon artı iyileştirme yapılarak bütün emekçileri kapsayan bir düzenleme yapılmalı” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ile imza altına alınan kamu çerçeve protokolünü anımsatan Arslan, "Kamu çerçeve protokolünde imza altına aldığımız tüm maddeler için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında KİT’lerde çalışan işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Kamuda çalıştığı halde kapsama alınmayan yemekhanede çalışan, HBYS çalışanları, joker çalışanlar, kiralık araç şoförleri, %70 kapsamına girmeyenlerin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz. Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Belediye şirketlerinde çalışanların ilave tediyeden yararlanmasını, 6772 sayılı kanun uyarınca ilave tediye alan kamu işçilerinin kapsamına belediye şirketlerinde çalışanların da dahil edilmesini istiyoruz. Kadroya geçen işçilerin tayin, becayiş hakkının verilmesi ve erken emekliliğin engellenmesi gibi özlük haklarına ilişkin sorunlarının çözülmesini istiyoruz. 2023’e kadar bunları tamamlamamız gerekiyor. Bu üç sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere, en kısa zamanda toplanıp çalışmayı bekliyor ve istiyoruz” diye konuştu.

“İstanbul Mücadelemiz Her Zaman Devam Edecek”

Hizmet-İş Sendikamızın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri ve İETT Genel Müdürlüğü’nde 2019 yılında gerçekleştirdiği örgütlenme mücadelesinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade eden Arslan, “Büyük bir dayanışmayla, bütün engelleri aşarak çoğunluğu sağlamanın gururunu yaşadık. Bu başarımıza rağmen yetkimize yine itiraz ettiler.  Mahkemenin birinci aşaması tamamlandı. Bakanlığın verdiği yetki tespitine yerel mahkeme, Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde işletme toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olduğu kararını verdi. Kararı temyize götürdüler. Dosyamız istinafta, umut ediyoruz ki oradan da geçip, Yargıtay aşamasında da yetkiyi alıp sözleşmeleri imzalayacağız” diye konuştu.

Yeni dönemde İstanbul’da tek yetkili örgütün HAK-İŞ olacağını belirten Arslan, “Bunu birlikte başaracağız. Bunun için sahada mücadele etmek gerekiyor, çalışanlarla olan ilişkilerimizi güçlendirmek gerekiyor. İstanbul’da imzaladığımız sözleşmeler merdivenin ilk basamağıdır, ikinci basamak bu dönem imzalayacağımız sözleşmelerdir. İstanbul Büyükşehirde, şirketlerinde, ilçe belediyelerinde imzalayacağımız sözleşmelerde söz ve karar sahibi üyelerimiz olacak. Bu taahhüdümüzün arkasındayız” dedi.

“HAK-İŞ İstanbul’da En Büyük İşçi Örgütüdür”

Hizmet-İş’in başarısının istikrar ve dayanışmadan kaynaklandığını belirten Arslan, “HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in başarı öyküsünün arkasında samimiyet, ihlas ve hesap yapmamak var. Tek hesap sendikamızın başarısı. Şu anda İstanbul’da en büyük işçi örgütü HAK-İŞ’tir. Sendikacılıkta İstanbul’da varsanız, Türkiye’de de varsınız. İstanbul’un bütün belediyelerinde ve şirketlerinde varız. Bu başarı bütün teşkilatımızın başarısıdır” şeklinde konuştu.

Genel Kurulda HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız Mustafa İluk, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Petrol-İş Sendikamızın Genel Başkanı Kudret Örgel, Enerji-İş Sendikamızın Genel Başkanı Mahmut Altunsoy ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Disiplin Kurulu Üyesi Nevin Er de selamlama konuşması yaparak, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.



HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Haziran 2022 17:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu