AFET İŞLERİ KOMİTEMİZ, AFAD’IN YARDIM ÇAĞRISI ÜZERİNE MARMARİS ORMAN YANGINI İLE MÜCADELEDE GÖREV ALDI

26 Haziran 2022 17:17, Haberler


AFET İŞLERİ KOMİTEMİZ, AFAD’IN YARDIM ÇAĞRISI ÜZERİNE MARMARİS ORMAN YANGINI İLE MÜCADELEDE GÖREV ALDI

Afet İşleri Komitemize bağlı HAK Arama ve Kurtarma Umut Timimiz, Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını sebebiyle AFAD’ın yardım çağrısı üzerine 23 Haziran 2022 tarihinde Ankara’dan ivedi bir şekilde Marmaris Değirmenyanı Orman Deposunda bulunan AFAD Koordinasyon Merkezine intikal etti.

Bölgeye intikal eden ekibimiz, planlama, alan koordinasyonu, söndürme, arama, kurtarma ve Marmaris Hisarönü Küfre Koyu ve Uzunöz mevkilerinde Orman İşletme Görevlileri ile beraber soğutma çalışmalarına katılım sağladı.

Bölgedeki orman yangını ile mücadele çalışmalarına HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin ve arama ve kurtarma personellerimiz Mert Demir, Ahmet Makine ve Serkan Kalaç görev aldı.

HAK Arama ve Kurtarma Ekibimiz orman yangınından küle dönmüş ulaşılması zor, engin ve yüksek arazilerde söndürme ve soğutma çalışmalarını başarıyla tamamladı. 26 Haziran 2022 tarihinde saat 13:30 itibari ile söndürme ve soğutma çalışmalarının son bulması üzerine AFAD Koordinasyon Merkezi tarafından verilen görev bitiş belgesini alarak bölgeden ayrıldı.

HAK Arama ve Kurtarma Umut Timimiz ile omuz omuza çalışan,  AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, UMKE, Kızılay, JAK, SAR, ANDA, İHH, CEKUT, TAKED, Kartal Belediyesi, MAG, Şefkateli, Beşir, Hayrat arama, kurtarma ekiplerine ve ülkemizin dört bir yanından gelen kahraman itfaiyecilerimize teşekkür ediyoruz.

HAK-İŞ olarak, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçisleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’ye, AFAD Başkanımız Sayın Vali Yunus Sezer’e, Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey’e, Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.

HAK-İŞ olarak, Yüce Allah’tan vatanımızı ve milletimizi tüm afetlerden korumasını temenni ediyor ve Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangınlarından etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Haziran 2022 17:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu