15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANDIK

15 Temmuz 2022 16:50, Haberler


15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANDIK

HAK-İŞ olarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. Yıldönümünde hain darbe girişiminde vatanı uğruna canlarını feda eden HAK-İŞ Şehitlerimiz Celalettin İbiş, Ali Karslı, Ahmet Özsoy, Hakan Gülşen ve bütün 15 Temmuz şehitlerimizi Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde dualarla andık. 

15 Temmuz Şehitliği Karşıyaka Mezarlığı’nda, 15 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen anma programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri, il başkanları, şube başkanları, genel merkez çalışanlarımız, Keçiören Eski Belediye Başkanı-Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, şehit aileleri, 15 Temmuz gazilerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. Yıldönümünde 15 Temmuz bilincini diri tutmak, darbeci zihniyeti telin ederek milletimizin yazdığı destanı gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu yıl “Türkiye Aşkına” temasıyla düzenlenen etkinliklerde tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle andıklarını belirtti.

“Türkiye Aşkına”

Anma etkinliği, Öz İnşaat-İş Sendikamızın Genel Başkanı Zekeriya Koca’nın gerçekleştirdiği Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. Yıldönümünde 15 Temmuz bilincini diri tutmak, darbeci zihniyeti telin ederek milletimizin yazdığı destanı gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu yıl “Türkiye Aşkına” temasıyla düzenlenen etkinliklerde tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle andıklarını belirtti.

“Çanakkale Zaferi’ni Yeniden Yaşadık”

Arslan, “15 Temmuz gecesi 251 şehit, 2.390 gazi ve milyonlarca vatan evladı tarihi bir direnişi birlikte başardık. Adeta Çanakkale Zaferi’ni yeniden yaşadık. Bu topraklar üzerinde emelleri olan hainlerin içerideki ve dışarıdaki bir kısım taşeronları marifetleriyle ülkemize yaşatmak istedikleri ihanetleri boşa çıkardık” diye konuştu.

“15 Temmuz Türkiye’nin Önemli Kilometre Taşlarındandır”

15 Temmuz’un Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çok önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade eden Arslan, başarısız bir darbe girişimi olarak milletin darbecilere vermiş olduğu tarihi dersin unutulmaması gerektiğini ifade etti. Arslan, “15 Temmuz’u gerçekleştirmek isteyen ihanet şebekeleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin onurlu üniforması içerisine saklanarak halka adeta kan kusturmak istediler. O eli kanlı teröristler gözlerini kırpmadan milletine, devletine ve ülkesine sahip çıkan kardeşlerimizin üzerilerine bomba yağdırdılar. TBMM’ni bombaladılar, külliyeye saldırdılar, Jandarma Genel Komutanlığı’na, Çelik Kuvvet’e, Özel Harekat Dairesi’ne velhasılı Türkiye’nin stratejik bütün alanlarına saldırdılar” şeklinde konuştu.

“Unutmadık, Unutmayacağız ve Unutturmayacağız”

Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve güvenlik güçlerimiz, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, medya velhasılı bütün vatanseverlerin işbirliğiyle hainlerin gereken dersi aldıklarına dikkat çeken Arslan, “15 Temmuz’u her zaman olduğu gibi HAK-İŞ olarak “Unutmadık, Unutmayacağız ve Unutturmayacağız. 6 yıldır konfederasyonumuz 15 Temmuz etkinliklerini ara vermeden, her seferinde daha fazla sorumluluk alarak ve bütün milletimize 15 Temmuz günü seslenerek bu acıyı unutmamayı, bu bağımsızlık destanını yaşatmayı, ihanet şebekelerine karşı da uyanık olmayı her seferinde ifade ediyoruz” hatırlatmasında bulundu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin içeride ve dışarıdaki unsurlarına dikkat çeken Arslan,  “Yendiklerimiz sadece FETÖ terör örgütünün uşakları değil, yendiğimiz dünyanın süper gücü ve NATO’nun içerisinde bulunan ihanet şebekeleridir. 15 Temmuz’da başarılı olamayan hainler, NATO karargahında toplandılar, ABD’de toplandılar. Terör örgütünün başı Amerika tarafından kullanılmak üzere halen Pensilvanya’da tutulmaya devam ediyor” dedi.

“Tüm Üyelerimizi Sokaklara Davet Ettik”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, FETÖ terör örgütü başta olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı yapılan mücadelede devletimizin, milletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında saf tuttuğuna dikkat çeken Arslan, “15 Temmuz hain darbe girişinde konfederasyonumuz ve sendikalarımız, Cumhurbaşkanımız henüz vatandaşları sokağa davet etmeden Yönetim Kurulumuz  tarafından bu darbe girişimine karşı durmuş ve üyelerimizi meydanlara davet etmiştir” diye konuştu.

“Bu Hainlere Asla Teslim Olmayacağız”

Arslan, 15 Temmuz gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını sözlerine ekleyerek, 251 şehidimizle birlikte bu hainlere bu milletin teslim olmayacağını bir kez daha haykırmış olduklarını ifade etti.

“Bütün Darbelerin Karşısındayız”

Arslan, darbe girişiminin altıncı yılında HAK-İŞ ailesi olarak şartlar ne olursa olsun, hangi kesim ve kim olursa olsun, demokrasimize, özgürlüğümüze, millet iradesine saldıran kim olursa olsun her zaman karşılarında olacaklarını söyledi. Arslan, “12 Eylül, 28 Şubat ve bütün darbelere direndik, darbelerin ve darbecilerin karşısında tavır aldık, 15 Temmuz’da daa meydanlardaydık. Canımızla ve varlığımızla mücadele ettik ve bundan sonra da demokrasimize, özgürlüğümüze, millet iradesine, birliğimize ve bütünlüğümüze karşı kimden ve nereden gelirse gelsin her türlü saldırıya karşı dimdik ayakta olmaya, HAK-İŞ olarak bu konuda mücadele etmeye kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Programda, şehit Celalettin İbiş’in oğlu Çağrı İbiş, 15 Temmuz gazimiz Kazım Çakır o gece yaşananları anlatan kısa bir konuşma gerçekleştirdiler.

Dualar ve konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindekiler, 15 Temmuz şehitlerimizin kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı ve 15 Temmuz şehidimiz Celalettin İbiş'in ailesi ile sohbet etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Temmuz 2022 16:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu