ARSLAN, ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN 15. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI

16 Temmuz 2022 13:05, Haberler


ARSLAN, ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN 15. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Temmuz 2022 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz Çelik-İş Sendikamızın 15. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız,  Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Çelik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Genel Sekreterimiz Eda Güner, HAK-İŞ Onursal Başkanı ve TBMM Eski İdare Amiri ve Çorum Eski Milletvekili Salim Uslu, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları,  Yönetim Kurulu Üyeleri, şube başkanları ve delegeler katıldı.

Arslan, büyük bir coşku içerisinde başlayan Genel Kurulun tüm çalışanlar ve delegeler için hayırlı olması dileğinde bulundu.

“Öz Çelik-İş Metal İşçilerinin Büyük Başarısıdır”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Çelik-İş Sendikamızın HAK-İŞ Konfederasyonumuzun kurucu sendikalarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Metal işçilerinin HAK-İŞ bünyesinde toplanarak önemli bir sendikal yapıyı inşa etmesi metal işçilerinin büyük bir başarısıdır. Bu başarıya öncülük eden, kuruluşundan bugüne kadar gelmesinde emeği geçenlere HAK-İŞ adına teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“Yunus Başkan ve Ekibine Teşekkür Ediyorum”

Öz Çelik-İş Sendikamızın son dönemlerde başlattığı mücadele, çaba ve gayretin Türkiye sendikal hareketine ve metal işkoluna büyük başarılar kazandırdığına dikkat çeken Arslan, “Öz Çelik-İş Sendikamızın Türkiye sendikal hareketine ve metal iş koluna kazandırdıkları, HAK-İŞ ile birlikte büyük başarılara imza atmış olmaları bizim için çok anlamlı ve önemlidir. Konfederasyonumuzla birlikte çalışmaya başladıktan sonra sendikamızın daha da güçlenerek birlikte yeni güç oluşturması bizler için ayrı bir onur kaynağıdır. Bunun mimarları Genel Başkanımız Yunus Değirmenci, yöneticileri ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimizi bundan sonra da devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“1 Milyona Yakın İşçimizi Öz Çelik-İş’e Bekliyoruz”

1 milyona yakın metal işçisini Öz Çelik-İş Sendikası çatısı altında toplamak için her üyemize büyük görevler düştüğünü hatırlatan Arslan, “Bize üye olmamış 1 milyona yakın metal işçimizi sendikamıza kazandıracağız, yeni yerlerde örgütlenmeye devam edeceğiz. Öz Çelik-İş Sendikamızın liderliğine Türkiye’nin ihtiyacı var. Bu gücü, potansiyeli, gücü burada görüyorum. Bu salonda yaşadığımız heyecan, ortaya konan irade ve enerjimiz bunun en somut göstergesidir” diye konuştu.  

“Bu Kürsü Hepimizin Kürsüsü”

Öz Çelik-İş Sendikası’nın son dört yılda geldiği başarılı noktanın da altını çizen Arslan, “Bu süreçlerde birbirimizi kırmadan, kırıcı ifadeler kullanmadan, birbirimizi anlamaya çalışarak, empati yaparak, eleştirilerimizi yaparak süreci değerlendirmemiz gerekiyor. Bu kürsü hepimizin kürsüsü. Bu kongrenin yeni bir başlangıcın ötesinde, sendikamızın tarihsel yürüyüşünde yeni bir aşama kazandırmasını temenni ediyorum" dedi.

“Zor Bir Dönemden Geçiyoruz”

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Arslan, “Ekonomik sıkıntı, enflasyon, fiyat artışları, hayat pahalılığı ve sembolik hale dönüşen toplu iş sözleşmelerimizin olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bunlarla mücadele etmek için, sorunlarını iyi bilen ve çözümler üreten bir mücadeleye ihtiyacımız var. HAK-İŞ olarak bu mücadelenin tam ortasındayız” diye konuştu.

“Vergi Kesintileri Yeterli Değil”

Asgari ücretle çalışanların ücretlerinden yapılan vergi kesintilerinin emekçiyi zor durumda bıraktığına dikkat çeken Arslan, “Daha fazla ücretin vergi dışında bırakılması gerekiyor. Vergi konusundaki taleplerimizi bakanlarımıza sunduk. Gelir vergisi konusundaki düzenlemelerin bir an önce yapılması konusunda ısrarımızı sürdürüyoruz. Enflasyona karşı iyi zamlar almamıza rağmen, asgari ücret bugün sembolik bir hale geldi. Türkiye sendikal hareketinin dişi tırnağı ile bugünlere getirdiği toplu sözleşme düzenimizi yerle yeksan edecek bir durumla karşı karşıyayız. Bu kongre ile birlikte yaptığımız bütün sözleşmelerde ek zam taleplerimizi yüksek sesle ortaya koymalıyız” uyarısında bulundu.

“Darbelere Karşı Mücadele Verdik”

Arslan, HAK-İŞ’in tarihi boyunca darbe girişimlerine ve darbelere karşı dik durabilen tek konfederasyon olduğuna dikkat çekerek, “Bütün darbe girişimlerine karşı tek mücadele veren konfederasyon HAK-İŞ’tir. Bunun bedellerini ödedik ve ödemeye de devam edeceğiz. 15 Temmuz’da üyelerimiz hainlere ülkemizi teslim etmemek için şehit düştüler. Şehit ve gazilerimiz var, onları rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ Olarak Büyük Bir Aileyiz”

HAK-İŞ’in 1 milyona yaklaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Arslan, “Biz HAK-İŞ olarak büyük bir aileyiz. HAK-İŞ zarar görürse, HAK-İŞ engellenirse, Türk emek hareketi zarar görecektir. Türkiye’nin gücünü HAK-İŞ’in gücü olarak görmemiz gerekiyor. Bu ülkenin geleceğinde, varoluşunda, bağımsızlığında, bu ülkenin birlikte güçlenmesinde yer almak HAK-İŞ’e düşüyor. Zorluklar var farkındayız ama çözümler de var. Ülkemizin geleceğine ait hayallerimiz var. Zorluklara karşı duracağız, vazgeçmeden yürümeye devam edeceğiz” dedi.

“Genel Kurulumuz Hayırlı Olsun”

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Kurulda divan başkanlığı  yaptı. 

Yıldız, Öz Çelik-İş ve HAK-İŞ Konfederasyonumuzun tüm geçmiş genel başkanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ederek, başta Metin Türker olmak üzere hayatını kaybetmiş tüm emeği geçenleri rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını belirtti. Yıldız, “Genel Kurulumuza katılan ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri, akademisyenlerimiz ve tüm delegelerimiz genel kurulumuza hoş geldiniz. Genel Kurulumuzun tüm sendikal hayata, üyelere ve çalışanlara hayırlı olması dileğinde bulunuyorum” diye konuştu.

“Büyük Zorlukları Hep Birlikte Aştık”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, “Davetimize icabet eden yol arkadaşlarımız bugün bir tohum serptik, toprağa kardeşlik tohumları ektik. Küllerimizden yeniden doğuşumuzun tohumlarını ekiyoruz. Nefret ve kin değil, mücadele tohumlarını bu topraklara ekiyoruz. Tüm Türkiye’nin metal işçisiyle 4 yıldır ilmek ilmek, emek emek büyüttüğümüz Öz Çelik-İş sendikamızın fidesini topraklarla buluşturuyoruz. Kimse birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi bitiremeyecek, kimse bizleri çukurlara itemeyecek. Çıktığımız bu yoldan kimse bizleri döndüremeyecektir. Bizim pusulamızda, yörüngemizde, evimizde, yuvamızda, canımızda, kanımızda siz emekçiler içindir. Emekçiler bizim sevdamız, sizleri mutlu etmek bizim tek hedefimizdir. Dün emekçiler için vardık, bugün de emekçiler için varız ve yarın da siz emekçiler için var olacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen bu güzel tabloyu oluşturan emekçilerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Değirmenci, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşenleri rahmetle andıklarını belirterek, “Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Sizleri şahsım ve sendikam adına Allah’ın selamı ile selamlıyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Değirmenci, göreve geldiği günden bugüne kadar büyük zorlukları emekçilerle hep birlikte aştıklarını ifade ederek, “Emek sermayemizin dört yılını geride bıraktık. İnanıyorum ki yaptığımız tüm çalışmaların hepsi üyelerimizin zihinlerine ve gönüllerine kazındı. Gün oldu, pandemi ile boğuştuk, canımızın derdine düştük. Gün oldu enflasyon canavarının saldırılarına maruz kaldık. Gün oldu emekçilerimize hizmet için anadan, yardan, serden, evlattan vazgeçtik. Gün oldu iftiraların hedef tahtasına konulduk. Gün oldu emekçimize faydalı işler yapabilmenin huzuru ile başımızı yastığa koyduk. Bu kurumu bize emanet eden işçilerimize ve büyüklerimize karşı bizleri mahcup etme diye dualar ettik. Her şey emekçilerimiz ve aileleri içindir. Gün sonunda heybemizde emekçilerimizin hayır duası vardı. Gönlümüz de rahat, vicdanımız da rahat” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ İle Birlikte Mücadele Verdik”

Sendikayı ve sendikal mücadeleyi hayatının tam merkezine koyduğunu vurgulayan Değirmenci, “HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile iyi ve samimi ilişkiler kurarak, el ele omuz omuza mücadele verdik. HAK-İŞ’i yok saymayı hayal edenlere karşı, Genel Başkanımızın işarete ettiği şekilde mücadele ettik. Mağdur ve mazlumun yanında yol yürüdük. Delegelerimizden aldığımız güçle sendikamızı Türkiye’nin en büyük sendikalarından birisi haline getirdik. Sendikamız bugün itibariyle çalışma hayatında ve sendikal hayatta güçlü bir konuma gelmiştir. Öz Çelik-İş’i Türkiye’nin sendikası yaptık. Bugün karşınızda üyelerini mutlu etmekten başka derdi olmayan bir sendika var” dedi.

Genel Kurul’da, Öz Çelik-İş Sendikası Eski Genel BaşkanlarBaşkanları Mehmet Aras ve Hikmet Feridun Tankut, HAK-İŞ Onursal Başkanı ve TBMM Eski İdare Amiri ve Çorum Eski Milletvekili Salim Uslu selamlama konuşması gerçekleştirerek, genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulundular.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Temmuz 2022 13:05, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu