ARSLAN, YOLAVA’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI

22 Temmuz 2022 15:02, Haberler


ARSLAN, YOLAVA’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Temmuz 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız ile Yalova Belediyesi Personel A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Üyelerimizin yoğum katılımlarıyla gerçekleştirilen törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıduman, Volkan Dadaloğlu, Fatih Şahin, Bahattin Erbay ve Naim Ardıç, HAK-İŞ Bursa İl Başkanımız Mustafa Yavuz, Yalova Belediyesi Personel A.Ş. Genel Müdürü Alpan Solmaz ve basın mensupları katıldı.

“Tüm Çalışanlar Enflasyona Karşı Korunmalı”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen kamu çalışanlarını, emeklileri ve memurları enflasyona ezdirmeme politikası önemlidir. Ancak bazı belediyelerimizde, üniversitelerimizde, özel idare ve özel sektörde çalışanlar aynı oranda enflasyona karşı korunamamaktadır. Biz HAK-İŞ olarak, tüm çalışanların yüksek enflasyona karşı korunması için mücadele ediyoruz” dedi.

“Mücadelemiz Devam Ediyor”

HAK-İŞ’in kamuda taşeron sistemini bitirmek için yürüttüğü tarihi mücadeleyi hatırlatan Arslan, “Kamuda taşeron sisteminin kaldırılması Türkiye Cumhuriyeti ve çalışma hayatı için tarihi bir reformdur. Bu sürecin mimari Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bütün emekçiler adına yürekten teşekkür ediyorum. Bu sürecin bugünlere gelmesinde HAK-İŞ’in ve sendikalarımızın büyük bir gayreti olmuştur. Bugün yayınlanan sendikal istatistikler de göstermiştir ki; HAK-İŞ’in bu haklı mücadelesine bütün çalışanlar destek olmuştur. Ancak bugün hala mücadelemiz tamamlanmış değil. İlave tediye haklarının verilmesi, zorunlu emekliliğin ortadan kaldırılması, KİT’lerde çalışan arkadaşlarımızın da kadro alması, %70 kapsamına girenlerin kadrolarının verilmesi, yemekhane ve şoförlerine kadro verilmesiyle bu mücadele önemli aşamayı tamamlamış olacaktır” şeklinde konuştu.

“Bu Tablo Türkiye’ye Örnek Olmalı"

HAK-İŞ'in sosyal diyaloğa verdiği öneme değinen ve ülkemiz, şehirlerimiz için masada uzlaşmayı başarabilen bir Konfederasyon olduğunu ifade eden Arslan, “Ülkemizin en büyük grevlerini yapmış sendikanın başkanı olarak uzlaşma kültürünü ülkemize yaymamız gerektiğini düşünüyorum. Grevler, eylemler amaç değil araç olmalıdır. HAK-İŞ’in başarı hikâyesinin arkasında bu yatıyor. Kavga, çatışma ve gerginlik yaşanmadan bugün burada hep birlikte ortaya çıkardığımız tabloyu çok önemsiyorum. Bu tablo Türkiye’ye örnek olmalı” dedi.

İyi bir toplu iş sözleşmesinin üç temel kuralı olduğunu söyleyen Arslan, “Birincisi, imzalanan toplu iş sözleşmesinin bütün hükümlerinin eksiksiz uygulanmasıdır. İkincisi, imzalanan sözleşme hükümlerinin zamanında uygulanması, üçüncü, iyi bir iş sözleşmesinin iş güvencesini ve barışını pekiştirmesidir” ifadelerini kullandı.

Belediye çalışanlarının her dönemde fedakarca çalıştığını belirten Arslan, şehirlerimize hizmet eden tüm emekçilerin hayırlı bir iş yaptıklarını söyledi.

Yalova Belediye Başkan Vekili: “Elimizi Taşın Altına Koyduk”

Gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herekse teşekkür eden Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Şehrimizi emekleriyle güzelleştiren emekçilerimiz için taşın altına elimizi koyduk. Biz bir aileyiz, bu yüzden çalışma arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz. Bu sözleşmede emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törende HAK-İŞ Bursa İl Başkanımız Mustafa Yavuz da bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, sözleşmenin üyelerimize ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Temmuz 2022 15:02, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu