ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

21 Temmuz 2022 15:18, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Temmuz 2022 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamız Bingöl Şube Başkanlığı’nın 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın video konferansla katıldığı Genel Kurula; Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir, Mehmet Keskin, Celal Yıldız, HAK-İŞ İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Abdülmecit Akdemir, Bingöl ilçe belediye başkanları, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Bingöl şube ve il başkanları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin Bingöl temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Bingöl ilinde ilk kez Genç Belediyesi’nde örgütlendiğini hatırlatarak, “Genç Belediyesi ile daha sonra Bingöl merkez ve ilçelerinde sendikamızı adım adım büyüterek, geliştirerek bugünlere geldik. Bingöl aslında doğu ile batı arasında kritik, stratejik ve aynı zamanda Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü, güvenliği son derece önemli şekilde etkileyen bir yerde bulunuyor. Bingöl geçmişten bugüne kadar terörle mücadelede milletimizi, ülkemizin yanında yer almış ve teröre karşı pek çok bedeller ödeyerek ülkemizin bütünlüğüne yönelik saldırılara karşı direnmiş kahraman bir şehrimizdir. Genel kurulumuzun tüm çalışanlarımıza ve emekçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Emekçilerin En Az Hasarla Çıkmasını İstiyoruz” 

Genel Başkanımız Arslan, çalışma hayatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bütün emekçileri yüksek vergiden kurtararak ücretlerimizde artışlar sağlayabiliriz” dedi.

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan artış oranında tüm emekçilerin ücretlerinin artırılmasını talep ettiklerini belirten Arslan, “Bunu sadece talep etmekle kalmadık, nasıl hayata geçirilebileceğini de söyledik. Bütün emekçilerin yararlanabileceği modeller ortaya koyduk. Bu dönemde bütün emekçileri yüksek vergiden kurtararak ücretlerimizde artışlar sağlama imkanı elde edebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz yaklaşımının örgütlü kesimin yanında bütün çalışanları kapsamasını istiyoruz. Bütün emekçilerin bu zor dönemden en az hasarla çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz.” 

Taşeron işçilere kadro verilmesini çalışma tarihimizin en büyük reformu olarak değerlendiren Arslan, “Taşeron meselesini ilmek ilmek çalışarak, bütün ülkeyi kuşatarak ve yıllarca mücadele ederek çözmeyi başardık. IMF’nin, Dünya Bankası’nın ve uluslararası birtakım kuruluşların, finans çevrelerinin baskılarına rağmen, bütün dünyanın özelleştirme furyası ile çalkalandığı dönemde, Kamuda toplam işçi sayısı 180 bin iken, 2017 yılında yapılan taşeron düzenlemesiyle 850 bin işçi arkadaşımız kamunun ve belediyelerin sürekli işçi kadrolarına alındı” şeklinde konuştu.  

Arslan, taşerondan kadroya geçen işçilerin ücretlerini iyileştirmek için de mücadeleye devam ettiklerini kaydetti.

KİT’lerde Çalışan İşçilerin Kadro Alabilmesi İçin Mücadeleye Devam

KİT’ler’de çalışan işçilerin kadro alabilmesi için mücadeleyi yükselttiklerini belirten Arslan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin ile yaptığımız kamu çerçeve protokolünde, KİT’lerde çalışan arkadaşlarımız için yürüttüğümüz kadro alma mücadelemizin protokole bağlandığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yıl için yapılan çerçeve sözleşmesinde; KİT’lerde, diğer taşeron şirketlerde, geçici ve mevsimlik işlerde çalışan arkadaşlarımızın kadro alması ve 696 sayılı KHK ile kadro alan arkadaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda, üç protokol imzaladık. Bu protokollerin gereğini bu yılın sonuna kadar yapacağımızı da ilan ettik” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’e çağrıda bulunan Arslan, “İmzaladığımız protokollerin gereğini yılsonuna kadar yapmamız gerekiyor” dedi.

“Zorunlu Emeklilik Uygulamasına Karşıyız”

Sadece 696 sayılı KHK ile kamunun ve belediye şirketlerinin sürekli işçi kadrolarına alınan işçilere uygulanan zorunlu emekliliğin adaletsiz ve haksız bir uygulama olduğunu vurgulayan Arslan, zorunlu emeklilik uygulamasının kalkması için mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.

 “Başarımızın Arkasında Samimiyet Var”

HAK-İŞ’in ülkemizin en büyük emek konfederasyonlarından biri, HİZMET-İŞ Sendikamızın da en büyük işçi sendikası olduğunu hatırlatan Arslan, bu başarının arkasında samimiyet ve dava bilincinin olduğunu söyledi. Arslan, “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’i dava olarak gördük ve kişisel hesaplar yapmadan canla başla çalışarak bugünlere getirdik. Bundan sonra da aynı gayretle mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Öz: “Bu Mücadele HAK-İŞ’i Ve HİZMET-İŞ’i Sevenlerin Mücadelesidir”

Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Bingöl’deki sendikal mücadelede emeği geçenlere teşekkür etti. Öz, “Bingöl’de mücadelesini bizimle birlikte yürüten emekçi kardeşlerimiz olmasaydı bugün bu genel kurulda beraber olamazdık. Bu mücadele sadece bu çatı altında olan arkadaşlarımız, kardeşlerimizin mücadelesi değil, aynı zamanda HAK-İŞ’i ve HİZMET-İŞ’i sevenlerin ve dostlarının da mücadelesidir” diye konuştu. 

Pandemi dönemi nedeniyle uluslararası tedarik zincirinde yaşanan sorunların başta gıda ve enerji sektörlerini etkilediğini belirten Öz, “Ülkemizin ekonomik anlamda zor günlerden geçiyor ancak bu günleri atlatacağımıza inanıyoruz. İşçi kardeşlerimizin başını öne eğdirmeden ücretlerine ve sosyal haklarına enflasyon üzerinde artışlar alarak, enflasyondan kaynaklı kayıpları gidermeye çalışıyoruz. Belediye başkanlarımızdan çalışanlarımızın yaşadıkları zorlukları doğru okumalarını ve zamanında yanıt vermelerini bekliyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Temmuz 2022 15:18, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu