ARSLAN, KADIN KOMİTESİ EĞİTİM TOPLANTISINA KATILDI

25 Temmuz 2022 15:14, Haberler


ARSLAN, KADIN KOMİTESİ EĞİTİM TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Temmuz 2022 tarihinde Öz Taşıma-İş Sendikamızın ev sahipliğinde düzenlenen HAK-İŞ Kadın Komitesi “Çalışma Hayatında ve Sendikal Hayatta Kadın” konulu eğitim programına video konferans yöntemiyle katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ Ankara İl Başkanı Duran Çiçek, Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanları, yardımcıları ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Öz Taşıma-İş Sendikamızın bu toplantımıza ev sahipliği yapması bizim için özel bir anlam ifade ediyor. Bu sendikamızın iş kolu itibariyle kadın çalışanlarının az olduğunu biliyoruz. Buna rağmen kadın komitesine katkı vermiş olmaları, kadın komitelerini aktif olarak çalıştırmaları ve böyle güzel bir organizasyona işyerlerinden de kadın üyelerini davet ederek bu programa gerçekleştirmiş olmalarından dolayı başkanımız Mustafa Toruntay’ı ve ekibini kutlamak istiyorum” diye konuştu.

“Kadın Üyelerimiz Bizlere Güç Veriyor”

Arslan, HAK-İŞ’in her geçen gün istikrarlı büyümesini sürdürürken, kadın üye sayısında da büyük artış gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “HAK-İŞ bütün konfederasyonlar içerisinde kadın üye sayısı en fazla olan konfederasyondur. 200 bin civarındaki kadın üyemiz ile diğer konfederasyonlardan çok daha fazla kadın üyeye sahibiz. Özellikle sağlık, tekstil, gıda, bankacılık ve büro gibi sektörlerde yoğun olarak çalışan kadınların sendikalarımızın bu iş kollarındaki gücünden dolayı da kadın üye sayımız doğal olarak artıyor. Bu bize büyük bir güç veriyor” diye konuştu.

“Kadın Hakları İçin Mücadeleye İhtiyacımız Var”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun ILO C190 sayılı Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Sözleşmenin toplu iş sözleşmelerine uyarlanmasını içeren “Şiddete Sıfır Tolerans Belgesi”ni imzaladığını belirten Arslan, “Kadına Şiddet konusunda devletimizin ve bakanlıklarımızın ciddi ve yeni düzenlemeler yaptıklarını biliyoruz. Ama bunlara rağmen sorunlarımız devam ediyorsa, burada bir zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum. Bizim dünyamızın kadına yönelik bakış açısındaki gerçekten tarihimizde, kültürümüzde, inançlarımızda olmayan bu durumu yeniden değerlendirmemiz gerekiyor. Kadınlarımızın çalışma hayatında olmasını tartışan, kadınların gerçekten özgürlük mücadelesi olan temel haklarını kullanmalarına karşı pek çok alanda getirilmek istenen kısıtlamalara karşı bizim büyük mücadeleye ihtiyacımız var” dedi.

ILO C190 sayılı sözleşmenin kadınlarımıza büyük kolaylıklar getirdiğini ifade eden Arslan, “Çalışanlarımız için şiddete sıfır tolerans belgesini imzaladık. Aslında bu imza sembolik bir imza olmaktan öte işyerlerimizde bizimle birlikte çalışan, sendikalarımız ve konfederasyonumuzda aktif olarak görev alan arkadaşlarımızın da haklarını güvence altına aldık. Bizim işyerlerimizde şiddete sıfır tolerans göstereceğiz. Bütün uygulamalarımızda bu sözleşmeyi dikkate alarak, özel sektör ve kamu tarafından da bunun ilan edilmesi, bu belgelerin imzalanması aslında C190 sözleşmesinin hayata geçirilmesi konusunda önemli bir fırsat oluşturacaktır” şeklinde konuştu.

“Kadınlara Yönelik Sıkıntıları Biliyoruz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, hükümetin kadın konusunda yürüttüğü faaliyetlere değinerek, “Kadınların hayatı nasıl dönüştürdüğünü ve dönüştürme gücünün ne olduğunu yakından biliyoruz. Sayın Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı dinledik. Kadınlarımızın çalışma hayatında yaşadığı sıkıntıları biz de yaşadık. HAK-İŞ’in yaptığı çalışmalar ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yapılan bütün politikalar hepimizin hayatını dönüştürdü ve en özünde de kadınlarımızın hayatını dönüştürmüş oldu. Teşkilatlarımızda kadınlarımız erkeklerimizle birlikte önemli işlere imza attılar” dedi.

“Sadece Hukukla Problemleri Çözemiyorsunuz”

Yapılan her güzel projenin büyük kazanımları beraberinde getirdiğini ifade eden Zengin, “Bizler yaptığımız işlerde bir kazanım sağlamamız lazım. Şu ana kadar yaptığımız işler bunu bize kanıtladı. Şiddete baktığımız zaman avukat kimliğimle konuya baktığımda burada da gördüğüm hukuk inşa ederek problemi çözemiyorsunuz. Eğer böyle olsaydı en ağır yaptırımları getirdiğimiz konularda, özellikle kadına ve çocuklara karşı yapılan suçlarda en ağır yaptırımlar olmasına rağmen bunlar hayatın içinde kaybolmuyor. Toplumu ağır yaralayan suçlarda tekerrür daha fazla oluyor. Demek ki sadece ceza ortaya koyarak hukuki anlamda en ağır cezayı vererek bu işin içinden çıkılmıyor. Bizim yapmamız gereken en önemli şey doğdukları günden itibaren hayatın her alanında ve özellikle çalışma hayatında insanlara bu konuda temel bilgileri vermemiz gerekiyor” dedi.

“Bu Onurlu Mücadeleyi Yukarılara Taşıyacağız”

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, yaptığı konuşmada hedeflerinin milyonlarca emekçinin alın terini, haklarını menfaatlerini korumak ve geliştirmek olduğunu hatırlatarak, “İnancımız odur ki bu onurlu emek mücadelesini geçmişte olduğu gibi bu gün de hep birlikte daha da yukarılara taşıyacağız. Biz HAK-İŞ olarak, Fıtratta farklılık haklarda eşitlik diyoruz. HAK-İŞ yaptığı her projeyle, ürettiği her kavramla ve açtığı ufukla Türkiye’de emek hareketinin öncüsüdür” dedi.

“200 Bin Kadın Üyemizin Desteğini Aldık”

Bugün 200.000 kadın üyesi, 81 ilde ve KKTC’de 4.000’e yakın lider sendikacı kadınıyla HAK-İŞ’in sendikal harekette Türkiye’de ve dünyada lider ve öncü rol üstlendiğine dikkat çeken Fatma Zengin, “Peki bu günlere nasıl geldik? Kolay olmadı. Ama inandık. Öngördük, planladık, çalıştık ve başardık. Sendikalarımızın genel merkez ve şubelerinde kadın komitesi yapısını kurduk. HAK-İŞ ve sendikalarımızda tüzüklerimize ve genel kurul kararlarımızda kadın odaklı maddeler ekledik” diye konuştu.

“Her Türlü Katkı Vermeye Devam Edeceğiz”

Öz Taşıma-İş Sendikamızın Başkanı Mustafa Toruntay, eğitimin ev sahipliğini üstlenmekten dolayı büyük gurur duyduklarını belirterek “Biz büyük bir aileyiz. HAK-İŞ Konfederasyonumuzun önderliğinde, güçlenmeye, katkı vermeye her zaman hazırız ve katkı vermeye de devam edeceğiz. Konfederasyonumuzun önderliğinde Türkiye’de sendikal alanda kadından erkeğine sendikalı yaşamı, sendika üyeliğini artırmaya yönelik ve çalışma hayatındaki birçok sorunu çözmeye yönelik atmış olduğu adımlara her zaman olduğu gibi katkı ve güç vermeye de devam edeceğiz” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Ankara İl Başkanı Duran Çiçek eğitim toplantısında selamla konuşması gerçekleştirerek, eğitimlerin hayırlı olması dileğinde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Temmuz 2022 15:14, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu