ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

26 Temmuz 2022 14:48, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Temmuz 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Uşak Şubesinin 5. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı Genel Kurula; Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir, Mehmet Keskin, HAK-İŞ Uşak İl Başkanı Recep Sorkun, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Uşak Şube ve İl Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin Uşak temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurula hitaben konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Kurulun üyelere ve Hizmet-İş Sendikamıza hayırlı olması dileğinde bulundu.

“Tüm İşçileri HAK-İŞ Çatısı Altında Toplamalıyız”

Türkiye’de 15 milyon 900 bin sigortalı işçinin sadece 2 milyon 200 bininin sendikalı olduğunu belirten Arslan, bu rakamın sendikalara büyük sorumluluk yüklediğini ifade etti. Arslan, “Genel İşler İşkolumuzda 1 milyona yakın çalışanın yarısı sendikasız. HAK-İŞ’e ve HİZMET-İŞ Sendikamıza verilen emeklerin zayi olmaması için bu işçileri örgütlemek zorundayız. HAK-İŞ’in 762 bin üye sayısını 7 milyona çıkarılması için de birlikte mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

“Hedeflerle İlerleyerek En Büyük Sendika Olmayı Başardık”

HİZMET-İŞ Sendikasının Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduğunu hatırlatan Arslan, şunları kaydetti: “2007 yılındaki genel merkez genel kurulumuzda ‘Geleceğimiz, Hayallerimiz Kadar’ diye bir hedef koymuştuk. 2007 yılında, 2022’nin hayallerini kurup bunun üzerinde yürümeye başladık. 2011 yılında yeni bir basamak atladık. 2011 yılı genel kurulumuzun teması, ‘Örgütlenme, Zirve, Yapabiliriz!’ idi. Ve başardık. İşkolu zirvesinden Türkiye zirvesine yürümek hedefimiz vardı. 2015 genel kurulumuzun teması; “Erdemli Bir Sendikal İnşâ İçin… İşkolu Zirvesinden Türkiye Zirvesine” idi. 2 yıl sonra, 2017 yılında Türkiye’nin zirvesine ulaştık. 2019 genel kurulumuzda ise Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olma sorumluluğuyla yeni bir tema oluşturduk: “Birleşin!” Gerek içimizde, gerek ülkemizde, gerekse de dünyada emek hareketinin, mazlumların, mağdurların, haksızlığa uğramışların birleşmesini talep ettik. Geçmişe baktığımızda Hizmet-İş Sendikamız, koyduğu hedefleri bir bir yakaladı ve bu hedeflerin ilerisine geçti. Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduğumuzda en yakın rakibimizden 100 bin fazla üyemiz vardı. İş kolları ayrıldığında üye sayımız azalmasına rağmen yine Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olma başarısını gösterdik” diye konuştu.

“HAK-İŞ İstikrarlı Büyümesini Sürdürüyor”

HAK-İŞ’te göreve geldiklerinde 6 sendika, 120 bin üyeye sahipken şimdi birisi KKTC’de olmak üzere 21 sendikasıyla birlikte 762 bin üyeye ulaştıklarını belirten Arslan, “HAK-İŞ bugün 81 il başkanlığı, 300’den fazla şubesiyle Türkiye’nin devasa bir sivil toplum örgütü ve konfederasyonudur” dedi.

“HAK-İŞ’i Uluslararası Sendikal Hareketin Vazgeçilmez Aktörlerindendir”

HAK-İŞ’i Türkiye düzeyinde olduğu gibi, dünya düzeyinde de önemli bir aşamaya taşıdıklarını kaydeden Arslan, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Dünyanın en büyük işçi örgütü olan ITUC’un, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC’un, Asya Pasifik Bölgesel Konfederasyonu ITUC-AP’nin ve Asya-Avrupa, özellikle PERC’in bünyesinde güçlü ve etkin bir şekilde yer almaya devam ediyoruz. Türkiye’de ilk defa 4 konfederasyonun üyesi olduğu ITUC’un en son genel kurulunda HAK-İŞ Konfederasyonumuz başkan yardımcılığı görevine getirildi. ITUC, dünyanın 160 ülkesinde, 360 konfederasyonun üye olduğu, 220 milyona yakın üyesi olan dünyanın en büyük işçi örgütüdür. Ülkemizde kendimizi güçlendirip geliştirirken, uluslararası sendikal alanda da hem HAK-İŞ’i, hem de sendikamızı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Sendikamızın üye olduğu Avrupa, özellikle Kamu Çalışanları Federasyonu EPSU’nun, Dünya Kamu Çalışanları Federasyonu PSI’nın en etkin üyesi ve en etkin icra kurulu üyesi olarak görevimize devam ediyoruz.” 

Genel Başkanımız Arslan, taşerondan kadroya geçen işçilerin sorunlarının çözümü için mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

“İlave Tediye, Zorunlu Emeklilik, Tayin Ve Becayiş Sorunlarımız Çözülmeli”

İlave tediyenin belediye çalışanlarına verilmemesini önemli bir eksiklik olarak gördüklerini ifade eden Arslan, “Bunun yanı sıra arkadaşlarımızın zorunlu emeklilik mevzuatına tabi tutulmasını, tayin ve becayiş konusundaki eksikliklerin farkındayız ve bunların düzeltilmesini istiyoruz. Eksikliklerin giderilmesi için toplu iş sözleşmelerimizde düzenlemeler yapmaya çalışıyoruz. Belediyelerde şirketlerdeki arkadaşlarımızı kadrolu arkadaşlarımızın düzeyine taşımaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Emekçiler Kadro Bekliyor”

Türkiye’deki önemli işçi sorunlarından olan KİT’lerde çalışanların kadro sorunu, geçici ve mevsimlik işlerde geçimini sağlayan emekçilerin durumuyla ilgili de konuşan Arslan, şu ifadelere yer verdi: “Bir milyona yakına arkadaşımız kadro alırken 70-80 bin KİT işçilerinin, bir kısım yemekhane işçilerinin ve kiralık araç şoförlerinin ve yüzde 70 kapsamına giremeyen arkadaşlarımızın da kadrolarının alınması mücadelesini eksiksiz olarak devam ettiriyoruz. Geçen yıl imzaladığımız Kamu Çerçeve Protokolü’nde özellikle geçici mevsimlik işçilerin kamuda kadroya alınması, 696 Sayılı KHK ile kamunun çalışanı olan arkadaşlarımızın özellikle zorunlu emeklilik ve benzeri konulardaki hususlarının düzeltilmesi ve kadro alamayan işçilerin de kadrolarının verilmesi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile bir mutabakata vardık. Bu mutabakatımıza uyularak bu yılın sonuna kadar KİT’lerdeki arkadaşlarımızın da kadrolarının verilmesi ve geçici mevsimlik işçilerin 12 ay çalışacak şekilde kadrolarının düzenlenmesi, özellikle zorunlu emeklilik konusundaki düzenlemenin ortadan kaldırılması gibi hususlardaki taleplerimizi ısrarla sürdürmeye devam ediyoruz.”

Hizmet-İş Sendikası Uşak Şubesinin yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösterdiğini kaydeden Arslan, “Uşak şubemiz, faaliyetlerini sadece kendi il sınırları içerisinde tutmayan, Manisa, Kütahya, Afyon gibi çevre illerde de örgütlenme sağlanana kadar çalışma yapan, sendikamızın verdiği bütün görevleri yerine getirmeye çalışan bir şubemizdir” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Temmuz 2022 14:48, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu