ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

27 Temmuz 2022 16:14, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Temmuz 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız Afyonkarahisar Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın video konferans yöntemiyle canlı katıldığı Genel Kurul’a, Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız, Halil Özdemir ve Mehmet Keskin, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Yaylabağı Belediye Başkanı Niyazi Akgedik, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Serban Belediye Başkanı Vedat Köse, HAK-İŞ Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Gürbüz, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Afyonkarahisar Şube ve İl Başkanları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin Afyonkarahisar temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Afyonkarahisar Şube Genel Kurulunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Hizmet-iş Sendikası’nın Afyonkarahisar’da 1985 yılından bu yana örgütlü olduğunu hatırlatan Arslan, “Afyonkarahisar’da üye sayımızın her geçen gün artıyor olması Afyonkarahisar emekçilerinin bize olan güvenlerinden kaynaklanmaktadır. Afyonkarahisar şubemizin daha da güçlü bir hâle gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“HAK-İŞ Değerlerine Sahip Çıkan Bir Örgüttür”

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikamızın kuruluşundan bugüne, yarım asırlık dönemde ilke ve duruşundan taviz vermediğini ifade eden Arslan, “Bu ülkenin değerlerini, inançlarını, kültürünü, medeniyetini içselleştirmiş bir örgütüz. Bu değerlerle sendikacılık yapıyoruz” dedi.

“HAK-İŞ’in Gücü, Türkiye’nin Gücüdür”

HAK-İŞ’in Türkiye’nin yerli ve millî örgütü olduğunu ve HAK-İŞ’in varlığının Türkiye’nin gücü ve geleceğiyle doğrudan ilgili olduğunu vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ olarak çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine barışı, müzakere etmeyi, sosyal diyalog mekanizmalarını kullanarak kavgaları, çatışmaları bir kenara koyup yeni bir anlayışla sendikal mücadele geleneğini başlattık” diye konuştu.

“HAK-İŞ Her Zaman Dik Durmuş ve Bedeller Ödemiştir”

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ’in hiçbir antidemokratik düzenlemeye sessiz kalmadığını söyledi. Arslan, şöyle konuştu: “12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz’da dik durduk, bedel ödedik. Asla milletimize ihanet etmedik. Demokrasimize, millet iradesine sahip çıkmaktan vazgeçmedik. Bundan sonra da millet iradesinin karşısında kim yer alırsa onların karşısında yer almaya devam edeceğiz. Demokrasimize, haklarımıza, özgürlüklerimize sahip çıkan, işçi hakları konusunda her zaman liderlik yapan bir HAK-İŞ’ten bahsediyoruz. Bizim açımızdan HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür.”

“Afyonkarahisar’da Emin Adımlarla İlerliyoruz”

Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını temenni eden Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, “Afyonkarahisar’ın, devletimiz ve milletimiz açısından çok kıymetli bir şehir olduğunu kaydetti.

Öz, ülkemizin bağımsızlığının teminatı illerimizden olan Afyonkarahisar’da, ülkemizin birliği ve beraberliği için mücadele etmiş olan şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle andı. HİZMET-İŞ Sendikamızın Afyonkarahisar’da uzun yıllardır örgütlü olduğunu hatırlatan Öz, sendikamızın Afyonkarahisar’daki mücadelesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Afyonkarahisar’da arzu ettiğimiz hedefe emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Temmuz 2022 16:14, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu