ARSLAN, İSTANBUL'DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

18 Ağustos 2022 14:49, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL'DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikamıza bağlı İstanbul 1 No’lu Şubesinin 8. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel kurul, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin’in divan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Bursa İl Başkanımız Mustafa Yavuz, Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın Genel Başkanları, Başkan yardımcıları, Şube Başkanları, Denetleme Kurulu Üyeleri, İl Başkanları,Komite Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“HAK-İŞ'in gücü Türkiye’nin gücüdür” 

Genel Başkanımız Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın, HAK-İŞ’in tarihi yürüyüşünün önemli bir ana taşıyıcısı olduğunu söyledi.

2011 yılında HAK-İŞ Genel Başkanlığı görevine geldiğinde HAK-İŞ’in 7 sendikası ve 120 bine yakın üyesi bulunduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ bugün 21 sendika ve 800 bine yaklaşan üyesiyle önemli ve etkin bir konfederasyondur. Hayalimiz, 7 milyon üyeye ulaşmak ve ülkemizin en büyük konfederasyonu olmaktır. HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür” dedi.

Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerindeki yetkisinin mahkemece onaylanmasına rağmen istinafa götürüldüğünü hatırlatan Arslan, “İstinafta da sonuçlanmasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki yetki mücadelemizi Allah'ın izniyle elde edeceğiz. Yeni dönem toplu iş sözleşmesine siz karar vereceksiniz” dedi. 

Kavga çıkarmadan, gerilim oluşturmadan hakları adım adım takip ederek iyi bir toplu iş sözleşmesini çıkarmaya çalışacaklarını belirten Arslan, “Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'de yaklaşık 70 bin üyemizin toplu sözleşme görüşmeleri var. Buna odaklanıyoruz. İstanbul ilçelerinde yaklaşık 30 bin üyemizin toplu iş sözleşmelerinin kısa zamanda sonuçlanmasını umut ediyoruz” dedi.

“Hizmet-İş hem İstanbul'da hem de Türkiye'de 1 numaradır” 

Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul mücadelesinin 1983 yılında İETT’deki örgütlenme çalışmalarıyla başladığını hatırlatan Arslan, “İstanbul’da sendikal mücadelemiz Sultanbeyli, Davutköy, Tuzla belediyeleri ve Konut Kapıcılarıyla devam etmiş ve bugün Hizmet-İş, İstanbul’da en çok üyeye sahip sendika konumuna erişmiştir. Ortaya koyduğumuz büyük mücadele Hizmet-İş’i hem İstanbul'da hem de Türkiye'de 1 numara yapmıştır” dedi.

“Zirveye hedefler koyarak ulaştık”

Hizmet-İş Sendikamızın Zirveye hedefler koyarak ulaştığını kaydeden Arslan, “2007 yılındaki genel merkez genel kurulumuzda ‘Geleceğimiz, Hayallerimiz Kadar’ diye bir hedef koymuştuk. 2011 yılında yeni bir basamak atladık. 2011 yılı genel kurulumuzun teması, ‘Örgütlenme, Zirve, Yapabiliriz!’di. Ve başardık. İşkolu zirvesinden Türkiye zirvesine yürümek hedefimiz vardı. 2015 genel kurulumuzun teması; ‘Erdemli Bir Sendikal İnşâ İçin… İşkolu Zirvesinden Türkiye Zirvesine” idi. 2 yıl sonra, 2017 yılında Türkiye’nin zirvesine ulaştık. 2019 genel kurulumuzda ise Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olma sorumluluğuyla yeni bir tema oluşturduk: ‘Birleşin!’ Gerek içimizde, gerek ülkemizde, gerekse de dünyada emek hareketinin, mazlumların, mağdurların, haksızlığa uğramışların birleşmesini talep ettik. Eğer biz işçileri HAK-İŞ’lileri Hizmet-İş’lileri birleştirmeyi, birlik oluşturmayı sağlarsak HAK-İŞ’i de belli bir yere taşıyacağımıza inanıyorum. Onun için birleşmeyi, bütünleşmeyi, kardeşliği, dayanışmayı Öne çıkardık. Geçmişe baktığımızda sendikamız, koyduğu hedefleri bir bir yakaladı ve bu hedeflerin ilerisine geçti. Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduğumuzda en yakın rakibimizden 100 bin fazla üyemiz vardı. İş kolları ayrıldığında üye sayımız azalmasına rağmen yine Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olma başarısını gösterdik. Yönetim Kurulumuz, teşkilat mensuplarımız, temsilcilerimiz bu başarının kahramanlarıdır” diye konuştu.

“Hedefimiz, işkolumuzdaki 500 bin sendikasız işçiyi örgütlemektir”

Hizmet-İş’in, 14. Olağan Genel Kurulu'na giderken yeni hedeflere, yeni bakış açılarına, yeni istikamete doğru evrilmesi gerektiğini ifaden eden Arslan, şöyle konuştu: “Bir olursak, birlikte olursak, birleşirsek, bir olarak mücadele edersek yeni hedefler bizi bekliyor. İşkolumuzda 500 bin civarında işçi var. Sendikasız demek toplu sözleşmesiz, güvencesiz demektir. Bu emekçileri de örgütlemek sendikamızın yeni hedeflerindendir. Belediyelerdeki sendikasız işçilerin yanı sıra, ev işleri, konut kapıcıları, özel temizlik şirketleri yeni örgütlenme çalışmalarını başlattık. Zor fakat imkânsız değil. Bugün pek çok zorluğu aşarak geldik.”

“Büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz”

Hizmet-İş’in en büyük sendika olmasının sebebinin, samimiyet ve dava bilincinden kaynaklandığını kaydeden Arslan, “Büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. Kardeşliğimizi, hukukumuzu, birbirimizde olan samimiyetimizi kaybetmeden. Kişisel şahsi yönelimlere girmeden. Dava bilinci ile yürüttüğümüz mücadeleyi bundan sonra da aynı istikamette yürütmek zorundayız. Aramıza nifak girerse, aramızı bozmak isteyenlerin oyununa gelirsek, zor dönemlerde kendi kendimizle uğraşırsak, hep beraber kaybederiz. Ne olursa olsun, hangi zorluklar, hangi şartlar olursa olsun, kardeşliğimize zarar verecek adımlar atmayalım. Tam tersi bugün dayanışma günü. İstanbul'da yaşadığımız zorlukların bir bölümünü Türkiye'de de yaşıyoruz. Çalışanlar bizden çok şey bekliyor. Bu beklentileri karşılamak, onların yaşadığı zorlukların farkında olarak onlarla geleceği inşa etme konusunda yapacağımız çok şeyler var. Büyük hedeflere yürüyenler büyük fotoğraflara bakarlar. Küçük hesaplar bizim işimiz olamaz. Biz bu hesapları yapmadığımız için bugün Türkiye'nin en büyük sendikasıyız. Ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Genel Kurulda Konfederasyonumuza bağlı Enerji-İş Sendikamızın Genel Başkanı Mahmud Altunsoy ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Hatice Ayhan da bir selamlama konuşması yaptılar.  





HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Ağustos 2022 14:49, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu