ARSLAN, MANİSA’DA ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

31 Ağustos 2022 17:57, Haberler


ARSLAN, MANİSA’DA ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Ağustos 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız Manisa 2 No’lu Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, AK Parti 22. 23. ve 24. Dönem Milletvekili ve Hizmet-İş Sendikası Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Manisa İl Başkanı Okan Polat, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Yönetim Kurulu Üyeleri, şube ve il Başkanları, Komite Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“Taşeron Mücadelesini Başardık”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Taşeron işçilerin kadro alması mücadelesine inanarak yola çıktık. Tüm engellere rağmen kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelemiz neticesinde 2017 yılında, devletlerin kamu hizmetlerini özel şirketlere devrettiği dönemde kamuda ve belediye şirketlerinde çalışan bir milyon taşeron işçisi kadro kapsamına alındı. Burada mütevazilik yapmıyoruz. HAK-İŞ kamuda taşeron işçiliğini yok etmek için mücadele etti ve başardı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a Teşekkür 

Taşeron işçilerine kadro verilmesi için irade ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a teşekkür eden Arslan, “Taşeron işçilerine kadro verilmesi, tüm engellemelere rağmen HAK-İŞ çalışmaları ve Cumhurbaşkanımızın iradesiyle tamamlanmış başarılı bir mücadeledir” dedi.

Kadroya Geçen İşçilerin Hakları İçin Mücadelemizi Sürdürüyoruz

Kadro verilmesine karşın bazı sorunların hala çözülemediğini vurgulayan Arslan, şunları söyledi: “Belediye şirketlerinde çalışan arkadaşlarımızın ücretlerini eski kadrolu işçilerimizle aynı seviyeye çekmek için mücadele ediyoruz. Belediye şirket çalışanlarının 52 günlük ikramiye hakkına kavuşması ve zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılması için mücadele ediyoruz. Kadro kapsamına alınmayan çalışanların kadro kapsamına alınması, geçici ve mevsimlik işçilerin taleplerinin karşılanması için mücadelemizi sürdürüyoruz.”

“Hizmet-İş Sendikası 45. Yılına Giriyor”

Hizmet-İş Sendikasının 45. yıla girerken Türkiye’nin en büyük işçi sendikası konumunu sürdürmesinin ayrı bir onur kaynağı söyleyen Arslan, “Ne antidemokratik dönemlerde ne de zor koşullarda mücadeleden kaçmadık, hayallerimizden vazgeçmedik, heyecanımızı kaybetmeden bu mücadeleyi bu noktalara taşıdık” diye konuştu.

“Yeni Hedeflere Doğru Yürüyoruz”

14. Olağan Genel Kurul’da yeni hedeflere ve istikametlere doğru yürüyecekleri ifade eden Arslan, “Sendikamız ve HAK-İŞ’te birleşmek, işçilerimizi ve kadrolarımızı bir arada tutmak, dışardan ve içerden gelecek bir kısım yıpratmalara, önümüzü kesme çabalarına karşı, dayanışma içinde olmak, kardeşliğimizi, dava arkadaşlığımızı bir kenara atmadan birleşmek için yola çıktık. Önümüzdeki aylarda yapacağımız 14. Olağan Genel Kurul da yeni hedeflere, yeni istikametle yolculuğumuza devam edeceğiz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Ağustos 2022 17:57, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu