ARSLAN, İSKENDERUN’DA ŞUBE KONGRESİ’NE KATILDI

03 Eylül 2022 14:00, Haberler


ARSLAN, İSKENDERUN’DA ŞUBE KONGRESİ’NE KATILDI 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Eylül 2022 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın İskenderun Şubesinin 8. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,  İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Boda, İskenderun Belediyesi Envitec Şirketi Genel Müdürü Ramy Sarkis, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, HAK-İŞ Hatay İl Başkanımız Mehmet Güngör, HAK-İŞ Adana İl Başkanımız Abdurrahman Yücel, HAK-İŞ Kahramanmaraş İl  Başkanımız Mehmet Akif Dağ, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Hatay ve İskenderun Şube Başkanları, Komite Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

İskenderun’un önemli bir işçi ve emekçi şehri olduğunu belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, genel kurulun HAK-İŞ’e, ve  Hizmet-İş sendikamıza ve üyemiz emekçilere hayırlar getirmesini temenni etti.

“İskenderun’da uluslararası bir şirketle örgütlüyüz”

 

Hizmet-İş Sendikamızın İskenderun’daki mücadelesinin üzerinden 27 yıl geçtiğini belirterek konuşmasına başlayan Genel Başkanımız Arslan; “Bu 27 yılın sendikamızda çok istisnai bir süreç olduğunu bilmenizi isterim. HAK-İŞ olarak da buraya yabancı değiliz. Hem örgütlenme, hem örgütlenme sonrası süreçler, bize sendikacılıkta doktora yapacak şekilde ciddi, zor ama aynı zamanda başardığımız tecrübeler kattı. İskenderun’da uluslararası bir şirkette de örgütlüyüz. İskenderun Şube Başkanımız Mehmet Bey’in çabasıyla özel sektör statüsündeki şirkette sendikamızın varlığını devam ettirmiş olması çok istisnai bir durumdur” dedi.

 

“Hatay ve İskenderun şubelerimiz yıllardır mücadelesini sürdürüyor”

 

Hizmet-İş Sendikamızın tarihçesine ve Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmasındaki başarılarında Hatay’ın önemli bir yere sahip olduğunu belirten Arslan; “Hatay birden fazla şubemizin olduğu illerimizden birisidir. Hatay ve İskenderun şubelerimiz yıllardır mücadelesini sürdürüyor. Hâlâ örgütleneceğimiz belediyelerimiz var, buralarda da inşallah sendikamızı örgütleyeceğiz. Bu şehrin HAK-İŞ’e, HAK-İŞ’in de bu şehre ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

 

“Kadro alamayan 70-80 bin civarında işçi var”

 

Arslan, Kamu Çerçeve Protokolünde yer alan taleplerimizin karşılanması çağrısında bulunarak şunları kaydetti: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Bilgin ile geçen yıl yaptığımız kamu çerçeve protokolüne 3 ilave hüküm koyduk. Geçici ve mevsimlik işçilerin kadro taleplerinin yerine getirilmesi ve kadro alan çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda prensip kararı aldık. Bir taraftan taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın haklarını daha ileriye taşırken, diğer taraftan da kadro alamayanlara kadro almak için mücadele ediyoruz. Kadro alamayan 70-80 bin civarında işçi var. Orman Genel Müdürlüğü’ndeki, şeker fabrikalarındaki, ÇAYKUR’daki arkadaşlarımızın kadro sorununun çözümü ve 696 kapsamına giremeyenlerin kadrolarının verilmesi konularındaki taleplerimizi ısrarla sürdürmeye devam ediyoruz.”

 

“Cumhurbaşkanımızın emeklerine saygı duymalıyız”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma hayatına ve çalışanlara yönelik ortaya koyduğu kararlılığı ve sorun çözmeye yönelik attığı adımları desteklediklerini kaydeden Arslan; “Ocak ayından bu yana enflasyon rakamları ortada. Kadrolu arkadaşlarımızın toplu sözleşmesi yapılırken enflasyon bu kadar yüksek değildi. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun farkında olarak inisiyatifler aldı. Asgari ücreti yüzde 50’den fazla artırdı çünkü toplumun buna ihtiyacı var. Kamuya, belediyelerimize düşen bunun altında kalmamak, üzerine çıkmaktır. O yüzden, bütün belediyelerimizden bu konuda anlayış ve sorunlara çare bekliyoruz. Olağanüstü bir dönemden geçtiğimizin de farkında olmalıyız. Pek çok belediyemizde sözleşmeler yetersiz olduğu için ek zam protokolleri imzalıyoruz ama hâlâ çözemediğimiz yerler var. Bize ve belediyelerimize düşen, Cumhurbaşkanı’mızın emeklerine de saygı duyarak ek protokoller imzalamaktır” diye konuştu.

 

“Tüm çalışanların ücretlerine vergi sınırı getirilmeli”

 

Maaşlardaki vergi kesintilerinin geçim zorluğunu artırdığını kaydeden Arslan, şunları söyledi: “Maaşlardan kesilen vergiler, geliri aşağı çekerek geçim zorluğunu artırıyor. Vergilerde bir geçiş dönemi yapılmalı. Ayrım yapmaksızın tüm çalışanların ücretlerine vergi sınırı getirilmeli. Genel olarak vergileri tartışırsak burada sıkıntıyla karşılaşıyoruz çünkü burada işverenleri de kapsayan bir yönü var. Biz sadece ücretlilerin vergi konusundaki sıkıntılarını azaltmaya çalışıyoruz.”

 

Genel kurulda İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir,  HAK-İŞ Hatay İl Başkanımız Mehmet Göngör ve Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da birer selamlama konuşması gerçekleştirerek, genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulundular.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Eylül 2022 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu