ACIMIZ BÜYÜK ÜYEMİZ FADİME CUMA’YI KADIN CİNAYETİNE KURBAN VERDİK

03 Eylül 2022 17:20, Haberler


ACIMIZ BÜYÜK

ÜYEMİZ FADİME CUMA’YI KADIN CİNAYETİNE KURBAN VERDİK 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Boşandığı eşi tarafından pusu kurularak katledilen üyemiz Fadime Cuma’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu saldırıyı bütün kadınlara, hatta bütün insanlığa yapılmış kabul ediyoruz. Kadına yönelik şiddete artık dur demeliyiz. Fadimeler. Neclalar, Ayşeler, Fatmalar artık ölmesin diyoruz" dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bursa İnegöl Devlet Hastanesinde temizlik personeli olarak görev yapan Öz Sağlık-İş Sendikamızın Üyesi  Fadime Cuma’nın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Öz Sağlık-İş Sendikamızın Üyesi bir yol arkadaşımızı malesef kadına yönelik şiddete kurban verdik. Bursa İnegöl Devlet Hastanesinde temizlik personeli Öz Sağlık-İş Sendikamızın Üyesi Fadime Cuma boşandığı eşi tarafından pusu kurularak canice katledilmiştir. 

Alınteri ile ekmeğinin, aşının mücadelesini veren Fadime Cuma’ya yapılan saldırıyı bütün kadınlara, hatta bütün insanlığa yapılmış kabul ediyoruz. Haksız yere bir insanı öldüreni, bütün insanlığı öldürmüş kabul eden bir inanca sahip olan bu milletin içinden böyle katillerin çıkmış olmasını anlamak, anlatmak mümkün değil. Kadına yönelik şiddete artık dur demeliyiz. Bir daha Fadimeler, Neclalar, Ayşeler, Fatmalar artık ölmesin diyoruz. 

Kadına yönelik şiddet, hangi koşullar altında yaşanırsa yaşansın asla meşru kabul edilemez. Kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde bahanesi ya da affı yoktur. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusu bir insanlık meselesidir. Hiçbir ideolojiye, düşünceye, bakış açısına, renge, dile, dine bağlı değildir. Bu konuya insanlık penceresinden bakmalı, şiddetin her türlüsüne hep birlikte dur demeliyiz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak kadına yönelik şiddete asla toleransımız olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı dik duruşumuzu devam ettiriyor ve şiddetle mücadele konusunda kararlılığımızı her platformda dile getiriyoruz. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün artarak devam eden, kadın cinayetlerine, şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa ve güvencesizliğe karşı hep birlikte dur demeliyiz.

Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamız üyesi Fadime Cuma’nın uğradığı canice saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Merhume Fadime Cuma kardeşimize yüce Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Öz Sağlık-İş camiamıza başsağlığı diliyoruz.  Emek hareketinin başı sağ olsun.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Eylül 2022 17:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu