ARSLAN, ÖZ BÜRO İŞ SENDİKAMIZIN GENEL KURULU’NA KATILDI

15 Ekim 2022 15:17, Haberler


ARSLAN, ÖZ BÜRO İŞ SENDİKAMIZIN GENEL KURULU’NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Ekim 2022 tarihinde Öz Büro İş Sendikamızın 4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, AK Parti Eski Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Öz Büro İş Sendikamızın Genel Başkanı Abdülbaki Gülbaba, milletvekilleri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yardımcıları, Öz Büro İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.

“Bartın’da Canlarımız Yandı”

Bartın’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamada hayatını kaybeden işçilerimiz oldu. Yaralı kurtarılan işçilerimiz şu anda tedavi altında. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

“Öz Büro-İş Sendikamız İle Birlikte Yürüdük”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kültür Bakanlığı’nda örgütlenme için HAK-İŞ Konfederasyonumuzun yürüttüğü zorlu mücadeleye değinerek, “Kültür Bakanlığımızda bugün halen varsak ve örgütlülüğümüz devam ediyorsa bu HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Öz Büro-İş Sendikamızın birlikte mücadelesinin sonucudur” diye konuştu.

“Kadro Mücadelesi HAK-İŞ’in Başarısıdır”

Arslan, 1 milyona yakın işçinin taşerondan kadroya geçmesinde en büyük mücadelenin HAK-İŞ Konfederasyonumuz tarafından verildiğine dikkat çekerek, “Taşeronların kadroya alınmasında en büyük katkı ve destek HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve sendikalarımız tarafından verilmiştir” dedi. 

“Mücadelemizden Asla Vazgeçmeyeceğiz”

Taşeronların kadroya alınmasının ardından yasadan kaynaklanan bazı nedenlerle Konfederasyonumuza bağlı binlerce işçinin sendikalarından ayrılarak başka sendikalara geçmek zorunda kaldığını da ifade eden Arslan, “696 sayılı kararname ile mücadelemizi sekteye uğratacak ciddi zorlukları da beraber yaşadık ama bunlar bizi asla yıldırmadı. Binlerce üyemiz başka sendikalara geçti ama biz mücadelemizden asla vazgeçmedik. Bugün Öz Büro-İş Sendikamızın barajı geçmesinden dolayı hepinizi yeniden tebrik etmek istiyorum” diye konuştu.

HAK-İŞ’in ilkelerine, bugüne kadar yürüttüğü sendikal mücadeleye de değinen Arslan, “Bütün sendikalarımızın içinden HAK-İŞ’i çektiğinizde sıradan bir sendika bile olamayız. HAK-İŞ’in gücü ve ortaya koyduğu sendikal anlayış, tarihsel yürüyüş, ülkemiz, bölgemiz ve küremiz için umut olması, HAK-İŞ’in büyük gücünü göstermektedir” şeklinde konuştu.

“Tüm Çalışanları HAK-İŞ Çatısı Altında Toplamalıyız”

HAK-İŞ’in şu anda ulaştığı üye sayısının asla yeterli olmadığını ve 15 milyon çalışanın olduğu Türkiye’de 762 bin üye sayısının artırılması için her üyemize ayrı ayrı görevler düştüğünü ifade eden Arslan, “Sendikalarımızın barajları geçtik, sorunumuz yok demeden gece gündüz çalışmaları gerekiyor” dedi.

“Kadro Alamayanlar Çalışanlarımız Kadro Bekliyor”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile kamu çerçeve protokolünde 3 temel konuda anlaşmaya varıldığını ve bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusunda büyük bir kararlılık gösterdiklerini belirten Arslan, “Kadro alan arkadaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, geçici ve mevsimlik işçilerin kadro sorununun çözümü ve KİT’ler başta olmak üzere kamuda kadro alamayan işçilerimizin kadro almasını sağlamaya yönelik üç madde ile Bakanımızla mutabakat sağladık. Bunları her toplantımızda gündeme getirdik. Bu hükümlerin 2022’nin sonuna kadar gerçekleştirilmesi konusunda Bakanımızın kararlı tutumu için kendilerine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

EYT konusuna da değinen Arslan, “1999 yılında IMF tarafından hükümet ile yapılan anlaşmalar gereği bir kısım kredi musluklarının açılması karşılığında yaş sınırlaması getirilmişti. Bizler o zamanlar “Mezarda Emekliliğe Hayır” mitingleri düzenledik. Bunca insanımızın mağdur edilmesinin arkasında IMF anlaşmaları bulunmaktadır. EYT konusunda en temel çözüm, 199 öncesi emeklilik haklarının geri verilmesidir. Aleyhe hüküm olmaz. Emeklilik hak edildi” diye konuştu. 

“Vergi Dilimleri Yüzde 10 Olsun”

Arslan, kriz dönemi boyunca vergi dilimlerinin yüzde 10 olarak sınırlandırılması gerektiğine vurgu yaparak, “Vergi oranlarını düşürerek, vergiyi yaygınlaştırırsanız, daha çok vergi almayı başarırsınız. AK Parti Hükümetimizin vergi konusunda köklü bir reformu gerçekleştirmesini bekliyoruz ve bizler de bunu desteklemeye hazırız” diye konuştu.

Arslan, Öz Büro İş Sendikamızın 4. Olağan Genel kurulunun hayırlara vesile olması, Genel Kurulun ¬HAK-İŞ ve sendikamızın ilkeleri doğrultusunda sonuçlanması temennisinde bulundu. 

Gülbaba, “Teşekkürlerimizi Sunuyorum”

Öz Büro-iş Sendikamız Genel Başkanı Abdülbaki Gülbaba’da yaptığı konuşmada, “Öz Büro-İş Sendikamız zor gün dostudur. İşçinin ekmeğiyle karnını doyuranlara, mücadelemize zarar verenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Öz Büro-İş ve HAK-İŞ ailesi, emek kalesi olmaktan asla geri durmayacağız. 696 sayılı KHK ile işçilerimizi kadroya kavuşturan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a buradan teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Tüm Çalışanlar Olarak Müjdeli Haber Bekliyoruz”

Son zamanlarda işçilerin yaşadığı sorunlara da değinen Gülbaba, “KHK ile kadro alan tayin, becayiş, zorunlu emeklilik vb. birçok sorunumuz var. Bu sorunları çözmek üzere büyük bir hazırlık içinde olduğunu bildiğimiz Çalışma Bakanımıza da teşekkür ediyor, bu konuda müjdeyi sabırsızlıkla beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Genel Kurulumuzun hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Ekim 2022 15:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu