ARSLAN, İSTANBUL’DA TOPLU SÖZLEŞME DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

20 Ekim 2022 16:27, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL’DA TOPLU SÖZLEŞME DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Ekim 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız tarafından düzenlenen, “İstanbul İlçe Belediyeleri Toplu Sözleşme Değerlendirme Toplantısında” işyeri sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

Bağcılar Belediyesi Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra; AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız Mustafa İluk, Hizmet-İş Sendikamız İstanbul Şube Başkan ve Yardımcıları ile Hizmet-İş Sendikamız işyeri sendika temsilcileri katıldı.

İstanbul’un tarih boyunca pek çok medeniyete başkentlik yapmış aziz bir şehir olduğunu belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantıda gösterilen birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.

“İş Sağlığı ve Güvenliğinde Atılacak Her Türlü Adımı Destekliyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Amasra’da maden ocağında meydana gelen patlamada hayatlarının baharında toprağa düşen maden emekçisi kardeşlerimize bir kez daha Cenab-ı Hak’tan rahmet, başta madenci kardeşlerimizin aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz. Yaralanan madencilerimize acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. 

Türkiye’de son 20 yıl içinde iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli yasal düzenlemeler yapılmış olmasına karşın, çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu yaşadığımız bu kazanın bize acı bir şekilde gösterdiğini ifade eden Arslan, “İş kazalarının yüzde 95’inin önlenebilir kazalar olmasına karşın, neredeyse her gün, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda işçiler hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Gerekli ve yeterli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı, iş sağlığı ve güvenliği alanında bir zihniyet dönüşümü yaşanmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği maalesef görülmektedir” dedi. 

Arslan, “Hayatlarının baharında gencecik kardeşlerimizi toprağa vermemek için daha fazla fedakârlığa ihtiyacımız var. Bu konuda atılacak her türlü adımı HAK-İŞ olarak desteklemeye ve iş sağlığı, iş güvenliği konusunda yapılacak yeni düzenlemelere destek vermeye, bir kardeşimizin bile iş kazasında kaybedilmemesi için alınacak her türlü tedbiri desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Gelir Vergisi Yüzde 10’la Sınırlandırılsın”

Enflasyon nedeniyle ücretlerin sembolik kaldığını vurgulayan Arslan, “En uzak yerlerde bile 5 bin TL’yi bulan kira ücretlerine karşı, alınan maaşların iyi olduğunu savunamayız. İyi bir toplu iş sözleşmesi yalnızca yüksek ücretlerle değil, sözleşmenin kavgasız bir şekilde masada imzalanmasıyla ve sözlerin yerine getirilmesiyle olur. Ücretlilerin vergi ve diğer sistemler üzerindeki kesintileri yüzde 40’ın üzerinde. Bu olağanüstü dönemde vergilere kısıtlama getirilmesini talep ediyoruz. Acil olarak kriz sürecinde tüm ücretliler üzerinden alınan vergi oranının  yüzde 10 olarak belirlenmesini, sonrasında vergi sisteminin yeniden bir reforma tabii tutulmasını talep ediyoruz” dedi.

“İstanbul Emekçilerinin Haklarını Geliştirmek Hususunda Büyük Bir Çaba Sarf Ettik”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yaşanan enflasyondan dolayı ücretlerin geride kaldığını belirterek, “İstanbul ilçelerindeki toplu iş sözleşmelerine ilave bir ek ödeme yapılması kararı alınmıştı. Mart ayında başladığımız görüşmeleri Kasım ayında tamamlayabildik. Bu aşamada sorunları müzakere yoluyla çözmek ve çalışanların haklarını, hukuklarını bir nebze olsun geliştirmek hususunda büyük bir çaba sarf ettik. İstanbul’daki toplu iş sözleşmelerinin sonuçlanması Türkiye için de önemli bir örnektir” dedi.

Kabaktepe: “Emekçilerin Haklarını Hep Beraber İleriye Taşıyalım”

İstanbul’da ilçe belediyeleriyle anlaşmaya varılmasının önemli olduğunu belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Sözleşmenin imzalanması beklenmeden, makul olarak masada anlaşılan maddelerle ilgili ödemeler zamanında yapılmaya gayret edildi. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Değerlendirildiğinde muhakkak maddelerin daha iyi olması gerektiği kanısına varılır ama inşallah bu var olan maddeleri daha ileriye, daha güzele hep beraber taşırız” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Ekim 2022 16:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu