İTALYAN GENEL İŞÇİ KONFEDERASYONU CGIL’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

21 Kasım 2012 14:00, Haberler


İTALYAN GENEL İŞÇİ KONFEDERASYONU CGIL’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

İtalyan Genel İşçi Konfederasyonu CGIL heyeti Konfederasyonumuzu ziyaret etti. Ziyarette CGIL Genel Sekreteri Susanna Lina Camusso, Konfederal Sekreter Elen Rosella Lattuada, Bruno Trentin Derneği Başkanı Guglielmo Ettore Epifani, Avrupa Sekreterliği Sorumlusu Fausto Durane, Dünya Politikası Departmanı Koordinatörü Leopoldo Tartaglia, CGIL Gıda-İş Sendikası Sekreterlik Üyesi  Giovanni Mininni, CdL İş Sendikası Bologna Genel Sekreteri Danilo Gruppi, CdL İş Sendikası Barl Genel Sekreteri Giuseppo Gesmundo, CGIL Lombardia Genel Sekreteri G. M. Marco Baseotto, İtalyan Ticaret Odası Genel Sekreteri Fatih Ayçin, Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay yer aldı.

Türkiye’deki sendikal hayat ve konfederasyonumuz hakkında bilgilenmek amacı taşıyan ziyarette söz alan CGIL Genel Sekreteri Camusso kabul nedeniyle Genel Başkan Arslan’a teşekkür ederek “İki ülke arasındaki dinamik ticari ilişkiler, aynı uluslararası örgütlere üyelikler ve halklar arasındaki kardeşlik nedeniyle Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdik ve HAK-İŞ Konfederasyonu’nu tanımak istedik” dedi.

Camusso’dan sonra söz alan Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan kısaca Türkiye’deki sendikal hayat hakkında bilgi verdi. Arslan: “CGIL ile ITUC ve ETUC’da birlikte çalışıyoruz. İtalyan sendikaları ve konfederasyonlar ile karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdik, CGIL ile de ilişkilerimizi ilerletmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Arslan askeri darbe şartlarının Türkiye’de sendikacılığı tökezlettiğini ve etkinliklerini zayıflattığı belirterek: “Yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası ile birlikte sendikalar 12 Eylül’ün zincirlerinden kurtuluyor. Uzun yıllar sonra Türkiye’de sendikal hayatın demokratikleştirilmesi için önemli bir adım atılabildi. Yasa isteklerimizi tamamıyla karşılamıyor, ama önemli oranda olumlu gelişmeler yaşanacak” dedi. Arslan küresel krizin faturasının çalışanlara ödettirilmek istendiğini söyleyerek “Türkiye’de de bazı kesimler sendikaları ekonomik gelişimin önünde engel olarak görüyor. Bu yanlıştır. Sendikalaşma adaletsiz gelir dağılımının, kayıtdışılığın önlenmesi için önemli bir işleve sahip. Bunlar ekonominin güçlenmesi için vazgeçilmez önemdedir. Kaldı ki HAK-İŞ sosyal diyalog mekanizmalarına büyük önem veriyor, yapıcı yaklaşımlar sergiliyor” dedi ve HAK-İŞ’in genel yapısı hakkında bilgiler verdi.

Toplantının bitiminde CGIL Genel Sekreteri Susanna Lina Camusso kuruluşlarının 100. Yılı madalyasını Genel Başkanımız Arslan’a sundu. Genel Başkan Arslan ise Camusso’ya hatıra olarak seramik bir vazo hediye etti.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Kasım 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu