GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULUMUZ AKŞAM YEMEĞİNDE BİRARAYA GELDİ

21 Ekim 2022 12:21, Haberler


HAK-İŞ 47 YAŞINDA

GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULUMUZ AKŞAM YEMEĞİNDE BİRARAYA GELDİ

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 47. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla 21 Ekim 2022 tarihinde Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz ile akşam yemeği programında bir araya geldik.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın başkanlığında düzenlenen akşam yemeğine Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Av. Hüseyin Öz ve Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Kurucu ve Eski Başkanlarımız Yasin Hatiboğlu, Mustafa Taşçı, Merhum Başkanımız Necati Çelik’in eşi Sermin Çelik, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Sendikalarımızın Genel Başkanları ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu üyelerimiz katıldı.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu programımızın açılışı HAK-İŞ’in son bir yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filmi ve musiki dinletisi ile başladı.

Genel Başkanımız Arslan, bugün düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantımızın ardından Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzla güzel bir programda birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Mustafa Taşçı başkanımızın bizleri 47 yıl öncesine götüren konuşmaları için teşekkür etmek istiyorum. Merhum genel başkanımız, kendisiyle çalışmaktan büyük mutluluk duyduğum Necati Çelik Başkanımızın değerli eşi Sermin hanıma mesaj dolu cümleleri için de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

47 yıl önce Hak-İş davası için mücadeleye başlamış tüm kurucu başkanlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür eden Arslan, “Yasin Hatiboğlu abimiz hepimizin abisi. Hak-İş davasının ne zaman kendisine ihtiyacı olmuşsa her zaman bizlerin yanında oldu. Bizleri dinleyen ve bizlere destek olan önderlik yapan bir büyüğümüz. Ayrıca Hizmet-İş Sendikamızın kurucu başkanı Hüseyin Tanrıverdi başkanımız da bugün bizlerle birlikte. HAK-İŞ’te yöneticilik yaptı o da. Salim Uslu başkanımız ile de görüştüm. Rahatsızlığı dolayısıyla bugün bizlerle değil maalesef. Eski Genel Başkanlarımızdan Aziz Yılmaz da rahatsızlığı nedeniyle bu yılki kuruluş toplantılarına çok istemesine rağmen katılamadı. HAK-İŞ davasına emek vermiş bütün başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“Maden Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz”

Önceki günlerde Bartın’da meydana gelen maden kazasında ve iş kazalarında hayatlarını kaybeden tüm işçilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Genel Başkanımız Arslan, “Bir daha bu kazaların yaşanmaması için herktesin üstüne düşeni yerine getirmesini ve işçi konfederasyonu olarak bu işin takipçisi olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamız üyesi bir çalışanımızın SMA hastası çocuğunun iyileşmesi için başlatılan kampanyayı da anımsatarak, “Bu kampanya için destek ve katkılarınıza ihtiyacımız var. Eymen evladımızın bu kampanyasına hepinizin katkı sağlamasını istiyorum” diye konuştu.

HAK-İŞ’in 47. yıldönümü dolayısıyla 22 Ekim 2022 tarihinde Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısının gerçekleştirileceğini ifade eden Arslan, “Nice 47 yıllarda birlikte olmak, yeni başarı hikayeleri yazmak için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Kardeşliğimizi, dostluğumuzu ve Hak-İş’e sadakatimizi daha da güçlendirelim. Şahsi kişisel hesaplarımızı, Hak-İş davamızın önüne koymadan, konfederasyonumuzun başarısı, sendikal hareketin güçlenmesi, emekçilerin hak ve hukukunun kazanılması ve güçlendirilmesi, daha ileri taşınması için hepinizin işbirliğine ihtiyacımız var” dedi.

Program sonunda, HAK-İŞ Kurucu ve Eski Başkanlarımızdan Mustafa Taşçı, Merhum Başkanımız Necati Çelik’in eşi Sermin Çelik ve Yasin Hatiboğlu birer selamlama konuşması yaptılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Ekim 2022 12:21, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu