ARSLAN, İBB TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

01 Kasım 2022 13:59, Haberler


ARSLAN, İBB TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Kasım 2022 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan HAK-İŞ üyesi 47 bin üyemizi ilgilendiren avans, ek protokol ve toplu iş sözleşmeleri imza törenine katıldı.

HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş, Öz Gıda İş, Öz Güven-Sen ve Enerji İş sendikalarımızın üyelerini kapsayan imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Gıda İş Sendikamızın Genel Başkanı Mehmet Şahin, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Mehmet Keskin, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Enerji İş Sendikamızın Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, Öz Sağlık İş Sendikamızı temsilen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız Mustafa İluk ile İBB şirketleri genel müdürleri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“Türkiye Endüstri İlişkileri İçin Önemli Kazanım”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplu iş sözleşmesi süreçleri içerisinde ortaya konan karşılıklı anlayış ve uzlaşmanın, endüstri ilişkiler sistemi, ülkemiz, İBB ve üyelerimiz için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

İstanbul’a hizmet eden çalışanların büyük bir kararlılık ve fedakarlıkla çalıştıklarını ifade eden Arslan, “Yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığıyla karşı karşıyayız.  İstanbul’un bütün alanlarında hizmet eden arkadaşlarımız her şeye rağmen işlerini hiç aksatmadan bu şehre hizmet etmeye devam ediyorlar, onları gönülden kutluyorum” dedi. Arslan, bu şehre hizmet eden çalışanların haklarını korumak ve taleplerini gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirterek, “Hep uzlaşmadan yana diyalogdan yana olduk. Sosyal diyalog mekanizmalarını sağlıklı bir şekilde sürdürerek başarılı olduk” dedi. 

Arslan, 15 bine yakın üyemizin yetkimize itiraz nedeniyle mağdur olmamaları için TİS’ten mahsup edilmek üzere avans verilmesi için gösterilen çabaya teşekkür etti. Arslan, imzalanan toplu iş sözleşmesinin üyelerimize ve emek hareketine hayırlı olması dileğinde bulundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sendikalarla birlikte ortak akıl geliştirmeyi ve örnek çözümler üretmeyi önemsediklerinin altını çizerek, imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması dileğinde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Kasım 2022 13:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu