YILDIZ, ITUC 5. DÜNYA KONGRESİNDE KONUŞTU

20 Kasım 2022 12:38, Haberler


YILDIZ, ITUC 5. DÜNYA KONGRESİNDE KONUŞTU

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Osman Yıldız, 20 Kasım 2022 tarihinde Avustralya'nın Melborne şehrinde yapılan Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) 5. Dünya Kongresinde konuştu.

Yıldız, konuşmasında şunları kaydetti:

    “Türkiye’den HAK-İŞ Konfederasyonu adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. 5. ITUC Kongresi, sorunları birlikte tartışacağımız ve gelecek için bir yol haritası oluşturacağımız bir kongre olacaktır. Bu kongre aynı zamanda dünyadaki tüm demokratik sendika liderlerini birçok zorlu koşullara rağmen sorunlara çözümler üretmek için bir araya getiriyor.

    ITUC, çalışmalarımızı ve mücadelelerimizi koordine etmemiz için büyük ve güçlü bir yoldur. ITUC daha fazla ülkeyi kapsayarak büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda İki büyük ülkenin, Kazakistan ve Sudan'ın ITUC'a katılmasını tebrik ediyorum.

    Sharan Burrow'un altını çizdiği gibi, bu kongre için anahtar kelimenin örgütlenme olduğuna inanıyorum.  Bundan dolayı kendilerine müteşekkiriz. Bu yeni bir sosyal sözleşmeye ulaşmanın yolu ve temel dayanağı bu olmalıdır. Gerçekten de yeni bir sosyal sözleşme dünya ve ülkeler için ideal bir hedeftir.

    Sendikalarımız bu hedefe ulaşmak için politikalar, stratejiler ve eylemler üretmelidir. Dünya neo-liberal felsefe altında piyasa ekonomisinden geçiyor. Bu nedenle, özel sektörü, çok uluslu şirketleri, esas olarak sosyal diyalog yoluyla örgütlenmenin yollarını ve araçlarını bulmalıyız.

    HAK-İŞ olarak, örgütlenme atağı içindeyiz ülkemizde taşeronluktan kamu iktisadi teşebbüslerine, mevsimlik işçilerden ücret artışlarına, genel olarak ve özellikle de madenler olmak üzere İş Sağlığı ve Güvenliğinden büyük ücret vergileri sorunlarına kadar uzanan sorunlara karşı çözüm bulmak için mücadele ediyoruz. 

    Tek başımıza ve/veya gerektiğinde diğer sendikalar ve sosyal ortaklarla birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu durum ülkemiz için kapsamlı bir sosyal model gerektirmektedir

    ITUC, sendikal haklar için bir Küresel Haklar endeksi aracı ortaya koymaktadır. ITUC’un bu endeksin yanına küresel başarılar endeksini de eklemesi önem arz etmektedir. Böyle bir durumun sendikaların bu zorlu gelgitlere karşı kendilerini güvende hissetmelerine ve cesaret elde etmelerine son derece katkı sağlayacağına inanıyorum

    Genel Sekreter Sharan Burrow'a, Başkan Ayyuba’ya sekreterya üyelerine büyük başarılarından dolayı, ACTU'ya bizi burada Avustralya'da ağırladıkları için teşekkür ederiz

    5. Kongre, yeni Genel Sekreter Luca Visentini ve ekibinin liderliğinde, sendikal mücadeleyi yeni ufuklara taşıyacağına inanıyoruz. Yeni Genel Sekreter ve ekibini tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz."


HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Kasım 2022 12:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu