ARSLAN, ITUC KONGRESİNDE İKİLİ TEMASLARDA BULUNDU

22 Kasım 2022 17:36, Haberler


ARSLAN, ITUC KONGRESİNDE İKİLİ TEMASLARDA BULUNDU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17-22 Kasım 2022 tarihlerinde Melbourne’de  gerçekleştirilen 5. ITUC (Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu) Kongresi kapsamında ikili temaslarda bulundu. 

ITUC ATUC Başkanı ile Görüştük 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Arap İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC-ATUC) ve aynı zamanda Filistin PGFTU Genel Başkanı Shaer Said ile bir araya geldi. 

Görüşmede, HAK-İŞ'in ve PGFTU ilişkilerinin geliştirilmesi, 2023 yılında yapılacak ortak eğitim programların ayrıntısını ele alındı.

RENGO Başkanı Yoshino İle Bir Araya Geldik

Genel Başkanımız Japonya Sendikalar konfederasyonu RENGO başkanı Tomoko Yoshino ile bir araya geldi. Görüşmede, 5. ITUC Kongresinde ITUC Başkanlığına seçilen Akiko Gono, ITUC Kadın Komitesi Başkanı Yoshiko Norimatsu ve RENGO’nun eski başkanı Rikio Kozu da bulundu. Önemli konuların ele alındığı görüşmede, iki konfederasyon arasındaki güçlü ilişkilerin sendikalar düzeyinde de devam etmesi konusunda görüş birliğine varıldı. 

Kazakistan FPRK Başkanı Daleutalin İle Görüştük

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kazakistan Sendikalar konfederasyonu (FPRK) Başkanı Satybaldy Daleutalin ve heyeti ile bir araya geldi. Arslan, FPRK’nin ITUC üyeliğine yeniden kabul edilmelerinden dolayı kendilerini tebrik etti. Satubaldy, HAK-İŞ’in  vermiş olduğu desteklerden ötürü genel başkanımıza teşekkür etti. Görüşmede, iki konfederasyon arasında köklü ilişkilerin olduğu ve bunun geliştirilerek devam edilmesi için birlikte çalışacaklarını dile getirdiler.

Arnavutluk BSPSH Başkanı Kalaja ile Bir Araya Geldik

Genel Başkanımız Arslan, Arnavutluk BSPSH Konfederasyonu Genel Başkanı Gezim Kalaja ile görüştü. Görüşmede, kardeşçe olan ilişkilerin en üst düzeye çıkması için birlikte çaba göstereceklerini ve daha ileri bir seviyeye taşınması gerektiğine dair fikir birliğine varıldı. 

Kosova BSPK Başkanı Hykolli İle Görüştük

Genel Başkanımız Kosova BSPK Genel Başkanı Atdhe Hykolli ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede, Hykolli kendisinin seçilmesinden sonraki bir yıl boyunca yaptıkları faaliyetler ve konfederasyonları bünyesine dahil edilen yeni sendikalar konusunda Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a bilgi verdi. Hykolli, Kosova işçilerinin de ücretlerin artırılması için yapmış oldukları genel grevin ana hatlarından bahsettikten sonra kazanımlarını anlattı. Genel Başkanımız Arslan da Kosova ile olan tarihsel bağlarımızın sendikal hareketle daha fazla güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu mücadelede kendilerine her zaman destek olacaklarını söyledi.

Arnavutluk KSSH Konfederasyonu İle Somut Adımlar Atılacak

17-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen kongre kapsamında yoğun temaslarda bulunan Genel Başkanımız Arslan, Arnavutluk KSSH Konfederasyonu Başkanı Kol Nikolla ve Yardımcısı Anisa Subashi ile de bir araya geldi. Görüşmede, iki Konfederasyon Başkanı işbirliğinin önemin altını çizerek, yeni projelere başlamak için somut adımlar atmak konusundaki kararlılıkları dile getirdiler. HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Arnavutluk KSSH Konfederasyonu arasında sendikacılığın en önemli ayağı olan örgütlenmeyle ilgili karşılıklı tecrübe  paylaşımın olacağı eğitimlerin başlaması konusunda anlaşma sağlandı.

Arslan, 5. ITUC Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Kongresi’nde gerçekleştirilen ikili görüşmeler sonrasında yeni dönemde de HAK-İŞ Konfederasyonu ve ITUC’a bağlı konfederasyonlar arasında ikili işbirliklerinin giderek artacağı ve dünya sendikal hareketin geleceği konusunda ortak dayanışma içerisinde hareket edileceğinin altını çizdi.

Moritanya CNTM Konfederasyonu Başkanı Rabbani İle Bir Araya Geldik

Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  Moritanya CNTM Konfederasyonu Genel Başkanı Mohamed Rabbani ile bir araya geldi.

Görüşmede Rabbani, HAK-İŞ'in CNTM Konfederasyonuna yıllarca verdiği maddi ve manevi destekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Rabbani ayni zamanda CNTM'nin büyümesi için iyi bir örgütlenmeye ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bunu yapabilmek için HAK-İŞ'ten eğitim programı düzenlenmesini talep etti.

Cezayir UGTA Konfederasyonu Genel Sekreteri Saleem Labacha İle Görüştük

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Cezayir İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UGTA) Genel Sekreteri Saleem Labacha ile bir araya geldi.

Toplantıda, HAK-İŞ ve UGTA’nın Filistin davasını ortak sesini olmamızın önemini ve iki konfederasyonun Uluslararası ortaklık ve işbirliklerini görüşüldü. 

ITUC- Africa Proje Koordinatörü Akhatör Jöel Odigie İle Bir Araya Geldik

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ITUC- Africa Proje Koordinatörü Akhatör Jöel Odigie ile bir araya geldi.

Toplantıda Odigie, HAK-İŞ’in ITUC-AF’ya üye konfederasyonlarına verdiği destek için teşekkürlerini dile getirdi. Türkiye’nin Dünya ve Afrika Kıtasının barış ve istikrarını sağlama hususunda önemli bir rolü olduğunu ifade etti. 



HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Kasım 2022 17:36, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu