ARSLAN, GAZİANTEP’TE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

26 Ocak 2023 19:52, Haberler


ARSLAN, GAZİANTEP’TE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Ocak 2023 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamız ile Gaziantep/Şehitkâmil Belediyesi Şekabel A.Ş. arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen imza törenine; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Şehitkâmil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanımız Halil İbrahim Tanrıöver, Hizmet-İş Sendikamızın Gaziantep 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf, Şekabel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdulcebbar Özkara, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin üyelerimize hayırlı olmasını temenni eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, sözleşmede emeği geçenlere teşekkür etti. Arslan, imzalanan toplu iş sözleşmesiyle sağlanan hakların geçmişle kıyaslanmayacak kadar çok önemli ve anlamlı olduğunu belirterek, emekçiye değer veren, alın terini anlamlı kılan ve bunun için bütün imkanları seferber eden belediye yönetimine teşekkür etti.

Sözleşme ile asgari ücretin neredeyse 2 katına yakın bir ücrete ulaşıldığı bilgisini paylaşan Arslan, “Bizim için iyi bir toplu iş sözleşmesinin ilk kuralı sözleşmenin masada kavga ve çatışma olmadan, uzlaşmayla, çalışanları sıkıntıya sokmadan, gerginlik yaşamadan masada imzalamak ve işçilerin iş güvencesini sağlanmasıdır” dedi. 

“Cumhurbaşkanımızın Yaklaşımını Önemsiyoruz”

Arslan, enflasyonun, yüksek fiyat artışlarının ülkemizi ve çalışanları yüksek şekilde etkilediğinin farkında olduklarını ifade ederek; “Olumsuzluklarla mücadelede Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükûmetin atmış oldukları adımların farkındayız, biliyoruz ve önemli buluyoruz. EYT gibi sorunların çözümü, sözleşmeli personelin kadroya alınması, yine bizi yakından ilgilendiren 696 sayılı KHK ile kadro alan arkadaşlarımızın zorunlu emekliliğinin ortadan kaldırılması, 696 ile gelen arkadaşlarımızın bir kısım haklarının verilmesi, geçici mevsimlik işçilerin kadroya alınması vb. pek çok konuda çok ciddi, önemli adımlar arka arkaya atılıyor. Bütün bu yaşananlar aslında hükûmetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz’ yaklaşımının bir sonucudur” diye konuştu. 

“Vergi Oranları Yüzde 10’la Sınırlandırılmalı”

Arslan, çalışma hayatının gündemi ile ilgili HAK-İŞ’in beklentileri, talepleri bulunduğunu belirterek, “Vergi sisteminde ciddi bir reforma ihtiyacımız var. Sayın Maliye Bakanımız ile görüşünce raporumuzu da sunacağız. HAK-İŞ olarak hükûmetimizden talebimiz, kriz dönemi bitene kadar gelir vergisi oranlarının çalışanlar için yüzde 10’la sınırlandırılmasıdır. Kriz bitene kadar yeni bir reforma ihtiyacımız var. Çalışanlar yılın yarısında yüzde 20’lik dilime giriyor ve elde ettiğimiz kazanımlar bir anda geri gidiyor. Bunun ortadan kaldırılması için hükûmetimize ve Sayın Bakanımıza ciddi bir reforma ihtiyacımız olduğunu ifade ediyoruz” diye konuştu. 

“Yeni Düzenlemeleri Hep Beraber Gerçekleştireceğiz”

Hükûmetin EYT’lilerle ilgili çok önemli bir reforma imza attığını söyleyen Arslan, şunları kaydetti: 

“IMF’nin dayatmasıyla mezarda emeklilik anlayışı ne yazık ki 20 yıldır sorun olarak devam etti. Bugün, devletimizin çok büyük bir fedakârlıkla bu sorunu ortadan kaldırmış olması çok önemli bir adımdır. 1999 yılı, 8 Eylül’ünden önce işe giren herkesin eski mevzuata göre emeklilik haklarının iade edilmesi çok büyük bir kazanımdır ve bu kazanım için de hükûmetimize teşekkür ediyoruz. Kamu çalışanlarına enflasyonun üzerinde ücretler verilmesi, emekliler konusunda getirilen düzenlemeler Türkiye için çok tarihî ve önemli düzenlemelerdir. Önümüzdeki günlerde geçici mevsimlik işçiler ile 696 sayılı KHK kapsamında olup da hakları eksik olanlar ve kadro alamayanlar için de yeni düzenlemeleri hep beraber gerçekleştireceğiz. Sayın Çalışma Bakanımız ile de yaklaşık 700 bin kamu işçisinin toplu iş sözleşmesi konusundaki çalışmalara başladık. İnşallah kamu çalışanlarının sözleşmelerini de bu çerçevede sonuçlandıracağız” diye konuştu.

“14 Mayıs’ta Sorumluluklarımızı Yerine Getireceğiz”

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de konuşan Arslan, şunları kaydetti: “2023 14 Mayıs’ında bir seçime gidiyoruz. Türkiye; tarihinin, belki de yüzyılın en kritik seçimini yapacak. Bu seçimde her dönem olduğu gibi milletimizin iradesi ve tercihi galip gelecek. Sorumluluklarımızın farkında olarak Türkiye’nin istikrarının korunması, bugüne kadarki kazanımlarının kaybedilmemesi açısından ve gelecekle ilgili tehditlere karşı Türkiye’yi savunmak adına milletimizin gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Uluslararası alanda içeriden ve dışarıdan ihanet şebekeleriyle kuşatıldığı bir dönemde Türkiye’nin geleceği açısından hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu sorumluluklarımızı inşallah 14 Mayıs’ta yerine getireceğiz. Türkiye’nin istikrarı, güvenliği, geleceğe hazırlanması konusunda tarihî sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.”

Fadıloğlu: “Belediye Çalışanları Kutsal Bir İş Yapıyor”

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi’nin Türkiye’de örnek belediyelerden biri olduğunu söyleyen Fadıloğlu “Biz burada barış ve huzur içerisinde kendimize ne istiyorsak çalışan kardeşlerimize de onu isteyerek hareket ediyoruz. İhtiyaçlarımız sınırsız, kaynaklarımız sınırlı.  Esas olan kaynaklarımızı verimli kullanabilmek. Belediye çalışanlarımız ailelerinin nafakasını kazanırken üzerine bir de dua alıyorlar. Belediyemizin her kademesinde çalışan arkadaşım kutsal bir iş yapıyor” dedi. 

İmza töreninde, HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanımız Halil İbrahim Tanrıöver de bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Ocak 2023 19:52, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu