ARSLAN, DEPREMZEDE ÜYELERİMİZLE AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

19 Şubat 2023 22:27, Haberler


ARSLAN, DEPREMZEDE  ÜYELERİMİZLE AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin ardından Hizmet-İş Sendikamızın Emek Konukevi’ne yerleştirilen depremzede üyelerimiz ve aileleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programa Genel Başkanımız Arslan ve eşi, Genel Başkan Yardımcımız Dr Osman Yıldız, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Başkanı ve HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Sekreteri Oğuz Aksoy, Adıyaman Belediyesi eski Başkanı M. Necip Büyükaslan, Şube Başkanları ve komite başkanları katıldı.

Genel Başkanımız Arslan, üyelerimiz ve aileleriyle tek tek ilgilenerek yaşadıklarına ve durumlarına ilişkin hasbihal ederek,  Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ve Sendikalarımızın her zaman depremzedelerin yanlarında olduğunu ifade etti. 

“HAK-İŞ Olarak Tüm İmkânlarımızı Seferber Edeceğiz” 

Arslan, büyük bir felaket yaşandığına dikkat çekerek, “Depremin meydana geldiği ilk andan bugüne HAK-İŞ ve Sendikalarımız alanda oldu. HAK Umut timlerimiz ilk günden bugüne sahada. İlk andan itibaren deprem bölgesindeki acil ihtiyaçları karşılamak için büyük bir kampanya başlattık. Yaklaşık 15 milyon TL’lik bir acil ihtiyaç paketini hazırlayıp yardım tırlarımızı deprem bölgesine gönderdik. Arama-Kurtarma faaliyetlerinin sonlanmasının ardından enkaz kaldırma çalışmalarından sonra ikinci büyük bir kampanyayı başlatacağız. Bu kampanyayla bölgenin yeniden imarı için HAK-İŞ olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Konfederasyonumuzda ve Hizmet-İş Sendikamızda ücretli çalışan Yöneticilerimiz, Şube ve İl Başkanlarımız ve tüm personel arkadaşlarımız, en az bir maaşlarını bölge için bağışladı. HAK-İŞ ve Hizmet-İş teşkilatlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“Nerede Bir İhtiyaç Varsa Orada Oluyoruz” 

Deprem bölgesinde HAK-İŞ’in toplam 100 bin üyesinin olduğunu söyleyen Arslan, “Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu olarak, bölgede yaşayan 40 bin depremzede üyemizin her birine 2 bin 500 TL olmak üzere 100 milyon TL’lik destek kararı aldık. 24 saatimizi deprem felaketinin yaralarını sarmak için ayırdık. Hatay’ın Hassa ilçesi bizden çocuklara verilmek üzere oyuncak istedi bir kamyon oyuncak alıp onlara ulaştırdık. Depremde akülü sandalyeleri, tekerli sandalyeleri zarar görmüş engellilerin de yanında olduk. Ayağında ayakkabı olmayanların da taleplerini karşıladık. Ankara’da evlerde ve konukevimizde onlarca depremzedeyi konuk ediyoruz. Kısacası HAK-İŞ olarak nerede bir ihtiyaç varsa orada oluyor ve yardım için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta deprem bölgesinde incelemelerde bulunduklarını hatırlatan Genel Başkanımız Arslan, “Türkiye’nin büyük sivil toplum kuruluşlarıyla kriz merkezlerini ziyaret ettik, valilerle ve belediye başkanlarıyla görüştük. Deprem bölgesinin ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde bölgedeki muhataplarımızdan öğrendik. En az bir yıl bölgenin desteklenmesi gerekiyor. Bölgenin ihtiyaçlarının HAK-İŞ olarak bilincindeyiz ve bölgeye destek olmaya devam edeceğiz. Depremde kaybettiklerimizi, yaralılarımızı, kayıplarımızı ve diğer illere gitmiş üyelerimizi tek tek tespit etmeye çalışıyoruz. Tüm teşkilatımız depremde diğer illere giden kardeşlerimizi tek tek ziyaret ederek ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılıyor” diye konuştu.

Milletimizin bu büyük felaketin üstesinden geleceğini belirten Arslan, “Deprem nedeniyle yaşanan travmalar kısa zamanda atlatılacak şeyler değil. O yüzden ailelerimize psiko-sosyal destek verilmesi için de çalışma yapacağız. Bir taraftan Cumhurbaşkanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve bölgedeki muhataplarımızla, depremzede çalışanlarımızın hemen iş başı yapmaması için görüşmeler yürüttük ve talepte bulunduk. Akrabalarınızı, dostlarınızı kaybettiniz başınız sağ olsun, yaralılarınız var onlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Şubat 2023 22:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu