8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNDE DEPREMDEN ETKİLENEN ÜYELERİMİZLE ANKARA’DA BİR ARAYA GELDİK

08 Mart 2023 15:27, Haberler


8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNDE DEPREMDEN ETKİLENEN ÜYELERİMİZLE ANKARA’DA  BİR ARAYA GELDİK

HAK-İŞ Kadın Komite Başkanımız ve Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremden etkilenerek Ankara’ya gelen üyelerimizle Hizmet-İş Sendikamızın evsahipliginde biraraya geldi. 

Programa Kadın Komite Başkanımız ve Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin’in yanı sıra Hizmet-İş Sendikamızı  Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Sekreteri Oğuz Aksoy, Öz İnşaat-İş Sendikamızın Genel Başkanı Zekeriya Koca, Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan, Şube Başkanları, Kadın Komite Başkanları ile Ankara’da bulunan depremzede üyelerimiz ve aileleri katıldı. Program, Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Zengin: “Yaralarımızı Birlikte Saracağız”

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız ve Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, depremzede kadınlar başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart kadınlar Gününü kutladı.

HAK-İŞ Kadın Komitesinin koordinasyonunda kadın komite temsilcilerinin Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Elazığ, Adana ve Diyarbakır’da İl Başkanlarıyla birlikte üyelerimizi ziyaret ettiklerini belirten Zengin, bugün 8 Mart’ta ise, kadın komite temsilcilerinin bulundukları illerde deprem bölgesinden gelen depremzede aileleri ziyaret etiklerini söyledi.

Zengin, “Yaşadıkları bütün acılara ve içinde bulundukları zorluklara karşın hastanelerde, belediyelerde, fabrikalarda, kamu ve özel pek çok işyerinde işinin başında olan üyelerimizi İl Başkanlarımız ve Kadın Komite temsilcilerimiz ziyaret etti. HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak depremzede kadınlarımızın yanındayız. Yaralarımızı Birlikte Saracağız” dedi.

Ayhan: “Birbirimize Kenetlenerek Tarih Yazıyor Olmamız Hepimize Umut Veriyor”

Hizmet-İş Sendikamız Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan “Ülkemizi yasa boğan depremler nedeniyle binlerce canımızı yitirdik. Derin bir kedere boğulmuş olduğumuz bugünlerde yaralarımızı sarmak üzere tüm ülke tek yürek olmamız ve birbirimize kenetlenerek tarih yazıyor olmamız hepimize umut veriyor”

Özdemir, “Depremin Acısını Yüreğimizde Yaşadık”

Konuşmasına şehir dışında olması nedeniyle programa katılamayan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamlarını, deprem bölgesinden gelen üyelerimize geçmiş olsun ve vefat edenlere başsağlığı dileklerini ileterek başlayan Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Vekili Özdemir, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü büyük organizasyonlarla kutlayan Konfederasyonumuz ve Sendikamızın bu yıl çalışmalarını, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden dolayı deprem bölgesinde yoğunlaştırdığını söyledi.

Özdemir; “11 ilde meydana gelen büyük felaketten ortalama 5 bin 500’e yakını kadın olan 40 bin 500’e yakın üyemiz etkilendi. Onlarla birlikte tüm depremzede vatandaşlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz” dedi.

Tanrıverdi, “8 Mart Kadınların Güçlerini Birleştirdiği Önemli Bir Gündür”

Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Gününe dönüştürülmüş önemli bir gün olduğunu belirterek, “8 Mart’ı her yıl anıyoruz, değerlendiriyoruz. Çünkü kökünde çalışan kadınlarımızın o günkü şartlarda olumsuzluklara karşı direnmeleri, güçlerini birleştirmeleri, sadece kadın onuruna değil insanlık onuruna yakışır bir şekilde çalışma yaşamları elde etme direnişini ortaya koydukları ve başardıkları önemli bir gündür” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Mart 2023 15:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu