ULUSAL GENÇLİK FARKINDA PROJE YARIŞMAMIZA 7 MAYIS’A KADAR BAŞVURULABİLECEK

22 Mart 2023 10:39, Haberler


ULUSAL GENÇLİK FARKINDA PROJE YARIŞMAMIZA 7 MAYIS’A KADAR BAŞVURULABİLECEK

HAK-İŞ ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi İşbirliğiyle düzenlenen 6. Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışmamızın son başvuru tarihi 7 Mayıs 2023 olarak güncellendi.

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle yapılan ve bu yıl 6’ncısı düzenlenen "Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması”mızın son başvuru tarihi 7 Mayıs 2023 olarak güncellendi. 

Özellikle son dönemde dijitalleşme ve salgınla birlikte insanın değil emeğin hareketliliği görülmektedir. Söz konusu hareketliliğin ise çalışma hayatında olumlu ya da olumsuz birçok etkisi gözlemlenmektedir. Buradan hareketle yarışmanın bu yılki teması “Kadın Emeği ve Yeni Arayışlar” olarak belirlenmiştir.

Alt başlıklarında ise,

- Eğitim-İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi,

- Beyin Göçünü Önleme,

- Mevsimsel Göçün Düzenlenmesi,

konuları işlenecektir.

Yarışmada birinci projeye 7 Bin 500 Türk Lirası, ikinci projeye 5 Bin Türk Lirası, üçüncü projeye ise 3 Bin Türk Lirası ödül olarak verilecektir. Mansiyon Ödülü olarak ise 2 Bin Türk Lirası belirlenmiştir. Ayrıca dereceye giren ilk 4 proje sahibine de Konfederasyonumuzda staj imkânı tanınacaktır.

“Kadın Emeği ve Yeni Arayışlar” temalı yarışmaya, Türkiye'de ve KKTC'de bulunan üniversitelerin lisans ve lisansüstü eğitim yapan öğrencileri başvurabilecek. Başvurular Türkçe ve İngilizce dilinde kabul edilecektir.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, her yıl ilgiyle takip edilen yarışmamızın gençlere ilham vermesi temennisinde bulunarak, yarışmada ortaya çıkacak projeler ile kadın meseleleri ve çalışma hayatı hakkında toplumsal farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.

Arslan, “Üniversitelerde eğitim gören gençlerin kadın konusuna, çalışma hayatının bugününe ve geleceğine ilişkin farkındalıklarını, görüş ve önerilerini yansıtması Konfederasyonumuz çalışmalarına katkı sağlayacaktır. Projede ödül alan gençlerin Konfederasyonumuzda staj yapmasını gençlerle sendikal hareketin kaynaşması açısından önemli görüyoruz.  Yarışmamıza, Türkiye ve KKTC’de lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun katılımını bekliyoruz” dedi.

Yarışmanın detaylarına https://www.genclikfarkinda.net adresinden ulaşılabilir.


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Mart 2023 10:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu