ARSLAN, FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BİRARAYA GELDİ

01 Nisan 2023 23:45, Haberler


ARSLAN, FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BİRARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Nisan 2023 tarihinde HAK-İŞ Kudüs Komitemiz tarafından Filistinli öğrenciler için düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar programına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Kudüs ve Tarihimiz Derneği Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahid Elbek, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları, HAK-İŞ uzmanlarımız ve çok sayıda Filistinli öğrenci katıldı.

“Filistin Sorunu İnsanlığın Sorunudur” 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, iftar sofrasında öğrencilerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, katılımcıların Ramazan aylarını, kutlanacak olan Miraç Gecesi ve Ramazan Bayramlarının mübarek olması dileğinde bulundu. Arslan, “Siz Filistinli kardeşlerimizle beraber olmaktan, sizleri burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Filistin sorunu sadece sizlerin değil, bütün insanlığın sorunudur. Son zamanlarda Filistin’de yaşanan olaylarda kaybettiğimiz şehitlerimiz var. Bu konuda sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

Arslan, “Başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür Filistin’in kurulacağına inancımız tamdır. Filistin konusunda aynı hedefte, aynı istikamette, birlikte hareket ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin konusundaki hassasiyeti son derece anlamlıdır. Bunu daha da ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

Türkiye’de ilk defa bir işçi konfederasyonu olarak HAK-İŞ Konfederasyonumuz bünyesinde Kudüs Komitesi’nin kurulduğu hatırlatan Arslan, “Kudüs davasının Türklerinde davası olduğunu sizlere bir kez daha belirtmek istiyorum. Türkiye’nin ve işçi kardeşlerimizin sorunları var ama hiçbir sorun Filistin ve Kudüs ile ilgilenmemize mani değildir” dedi.

“Mescid-i Aksa Kırmızı Çizgimizdir”

Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, “Geleneksel olarak bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Ramazan Buluşmamıza icabet ettiğiniz için siz öğrenci kardeşlerimize teşekkür etmek istiyorum. Ramazan bildiğimiz gibi paylaşma, dayanışma ve bereket ayıdır. Bugünde lokmamızı paylaşarak, birliğimizi ve beraberliğimizi ortaya koyuyoruz” dedi. Tanrıverdi, “Mescidi Aksa Türkiye için kırmızı çizgidir. Mescid-i Aksa ve Filistin’in özgürlüğü için her birimiz elimizden gelen ve gayreti göstermek zorundayız. Bu anlamda orada nöbet tutan kardeşlerimize, İsrail zulmü altında mücadelelerini bizim adımıza sürdüren tüm kardeşlerimize buradan selam olsun” diye konuştu.

Program, öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Nisan 2023 23:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu