HAK-İŞ’TEN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE KINAMA EYLEMİ

11 Nisan 2023 15:30, Haberler


HAK-İŞ’TEN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE KINAMA EYLEMİ

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, İsrail’in Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate ve Filistin halkına yönelik saldırısını İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önünde düzenlediğimiz eylemle kınadık. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan kalabalık bir HAK-İŞ grubu, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarını protesto etmek ve mazlum Filistinlilere destek vermek amacıyla “İşgalci İsrail Filistin’den Defol” yazılı pankart ve “Direnişe Devam Filistin’e Selam, Direnişe Devam Gazze’ye Selam, Aksa’ya Uzanan Eller Kırılsın, Katil İsrail Aksaya Dokunma, Filistin Halkı Yalnız Değildir” sloganlarıyla İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önünde buluştu.


“HAK-İŞ Filistin Davasını Kendi Davası Olarak Kabul Etmektedir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yönelik saldırıları protesto etmek ve terör devleti İsrail'i kınamak için burada bulunuyoruz. HAK-İŞ Filistin davasını, kendi davası olarak kabul etmektedir” dedi. Arslan, HAK-İŞ’in Genel Kurullarında aldığı kararlarla Filistin dayanışmasının altını kalın çizgilerle çizdiğini söyledi. 

“Filistin Davasını Uluslararası Sendikal Hareketin Gündemine Koyduk”

Arslan, HAK-İŞ’in Filistin ve Kudüs adına uluslararası toplumu harekete geçirmek için yürüttüğü çalışmalara değinerek, “HAK-İŞ olarak, Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliğini kurduk. Bu birliğin yaklaşık dört yıl başkanlığını yürüttük. Bu süre içerisinde Filistin davasını uluslararası sendikal hareketin gündemine koyduk. Dünyanın değişik ülkelerinde, başta ILO olmak üzere uluslararası toplantılarda Filistin davasını güçlü bir şekilde destekledik, gündeme getirdik ve onların yanında bulunduk. İlk defa Türkiye'de bir konfederasyonda Kudüs Komitesi'ni kurduk. Sendikalarımızın her birinde Kudüs komitesinin kurulmasını teşvik ederek bu konuda önemli adımları gerçekleştirdik. Filistin davasını uluslararası toplumun gündemine koyduk. Birleşmiş Milletlere başvurarak özellikle İsrail hapishanelerinde esir tutulan beş binden fazla kardeşimizin tahliye edilmesini gündeme getirdik. Uluslararası Çalışma Örgütü’nde Filistinli emekçilerin yaşadığı zorlukları gündeme getirdik. Bu konuda çeşitli kararların alınmasını sağladık hasılı HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Filistin davasını sadece bir olaya münhasır olarak düşünmüyoruz. Filistin'deki yaşanan işgalin sona ermesi için Filistin'i kendi topraklarında bir cezaevine dönüştüren zihniyete karşı uluslararası duyarlılığın kaybolduğu bir dönemde sesimizi daha fazla yükselterek gündeme getiriyoruz” dedi.

Filistin’in 106 yıldır emperyalist güçler tarafından işgal altında olduğunu ve bu süreçte BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Arap Birliği gibi pek çok uluslararası kuruluşun bu konuda sınıfta kaldığını belirten Arslan, Filistinlilerin dört kuşaktır kendi topraklarında mülteci durumuna düşerek sürgün hayatı yaşamalarının kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Arslan, Filistin için mücadelemizin durmaksızın devam edeceğini, bunun sadece kardeşlik hukuku olmadığını, bir insanlık duruşu olduğunu belirterek, “İnsanlığın kulaklarının sağır gözlerinin kör olduğu bir dönemde biz Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya, onlarla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Filistin'i Türkiye'den Ayrı Düşünemeyiz” 

Genel Başkanımız Arslan, Kudüs ve Aksa’nın HAK-İŞ için sıradan bir ifade olmadığını belirterek, “Filistin'de yaşananları ülkemizden ayrı düşünemeyiz. Filistin'i Türkiye'den ayrı düşünemeyiz. Kudüs'ü İstanbul'dan, Ankara'dan, Konya'dan, Bursa'dan ayrı düşünemeyiz. Aksa bizim ilk kıblemizdir. Aksa'yı Cenabıhak Kur'an-ı Kerim'inde mübarek kılmıştır. Bizim kutsalımızdır. Aksa'ya saldırılara karşı sessiz kalmak inançlarımızı yok saymak demektir” dedi.

“Katil Netenyahu Filistin’de Soykırım Uygulamak İstiyor”

Yeniden iktidara gelen Netenyahu hükümetinin ocak ayından buyana her gün masum Filistinlileri katlettiğini vurgulayan Arslan, “Katil Netenyahu Aslında Filistin'de bir soykırımı uygulamak istiyor.  Aksa'nın uluslararası bir bağımsızlığı ve dokunulmazlığı var. Buna rağmen özellikle İsrail'deki fanatik Yahudilerin Mescidi Aksa'ya girip orada tahrik yapmaları, provokasyonlara girişmeleri, hatta hamursuz bayramında Aksa'da kurban kesme girişimleri tam bir provokasyondur.  Bilinçli olarak, provokasyon yaparak Filistinlilere katliam uygulamak istemektedir. Onun için Mescidi Aksa'ya giren ve orada kirli ayaklarıyla mescidimizi kirleten alçaklara karşı sessiz kalamayız. Onların uygulamalarına susamayız. Biz sussak tarih susmaz. Tarih sussa vicdanlar susmaz. Onun için bu katliamlara, bu saldırılara kutsalımız Aksaya saldırılara karşı sessiz kalamayız. Bu saldırıları lanetliyoruz” dedi. 

“Aksa Üzgün Kudüs Mahzun”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İsraillilerin acımasız saldırılarına karşı Filistinli kardeşlerimizin üzgün ama kararlı olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Aksa üzgün, Kudüs mahzun. İsraillilerin bu acımasız saldırılarına karşı Filistinli kardeşlerimiz üzgün, ama kararlılar. Buradan Filistinli kardeşlerimize bir kez daha selam gönderiyoruz. Asla ve asla vazgeçmeyin. Bu zalimlere karşı direnişinizin yanında ve sizlerle beraberiz. Filistinli kardeşlerimizin bunca yaşananlara rağmen ayakta kalmaları topraklarını savunmaları, işgale karşı direnmeleri, silahlara karşı sapan taşıyla direnmeleri ve o insanlık düşmanlarına karşı, insanlıklarını ortaya koyarak direnişlerini devam ettirmelerini istiyoruz. Biz sizlerle beraberiz. Türkiye'deki bütün kesimlerin Filistin davasındaki ortaklaşması bizim için büyük bir kazançtır. 

Her şeye rağmen siyonist devletin bütün baskılarına rağmen bütün katliamlarına rağmen her gün verdiğimiz şehitlerimize rağmen yüzlerce yaralımız, gazimize rağmen umutsuz değiliz. Başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür Filistin Devleti kurulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadelemizde yeryüzünün bütün mazlumlarının bizimle beraber olduğunu görüyoruz ve buna inanıyoruz. Onun için vazgeçmek yok. Bu terörist devlete teslim olmak yok. Bunların yaptığı katliamlara karşı susmak yok ve elbette zafer bizimdir ve zafer yakındır.” 

Ülkemizdeki Tüm Zorluklara Rağmen Filistinli Kardeşlerimizin Yanındayız

Arslan,  ülkemizde özellikle son dönemde yaşadığımız deprem başta olmak üzere birçok zorluğa rağmen Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak gerektiğini belirterek, “Her birimiz Filistin'in yaklaşık dört asır Kudüs dahil bizim topraklarımız olduğunu unutmayalım. Orada büyük bir tarih var. Hala Kudüs'ün ve Aksa'nın etrafında Osmanlı'nın tapuları var. O topraklara ilgisiz kalamayız Tarih bize sorumluluk yüklüyor. İnançlarımız bize sorumluluk yüklüyor. Çünkü ilk kıblemiz Aksa'dır. Aksa'ya uzanan eller kırılamazsa bizim ellerimiz kırılır. Onun için bu vebali asla unutmayalım” dedi.

“Tarih Önünde Hesap Verecekler”

Başta Arap Birliği olmak üzere körfez ülkelerinin Suudi Arabistan'dan Mısır'a kadar, İsrail'in zulmüne sessiz kalanların katliamlara ses çıkarmayanların günü geldiğinde tarih önünde hesap vereceğini belirten Arslan, “Emperyalist güçlerin kuyruğuna takılıp o ülkedeki Filistinlilere duyarsız kalanlar, tarih önünde hesap verecektir. Unutmasınlar Amerika'yla anlaşarak. İsrail’le anlaşarak Filistinlilere karşı kurulan komplolar elbet bir gün sona erecek. Biz bu komplolara karşı bu ihanetlere karşı hep birlikte Filistinli kardeşlerimizin yanında ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Siyah Çelenk Bıraktık

Konuşmaların ardından, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Komite Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi ile Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önüne siyah çelenk bıraktı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, "Bu siyah çelenk Siyonist İsrail hükümetine bir kez daha çağrımızdır. Baskılardan vazgeçin, işgali durdurun Mescidi Aksadan kirli ellerinizi çekin" diye konuştu

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Nisan 2023 15:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu