HAK-İŞ’TEN FİLİSTİN BÜYÜKELÇİLİĞİNE TAZİYE ZİYARETİ

11 Nisan 2023 15:12, Haberler


HAK-İŞ’TEN FİLİSTİN BÜYÜKELÇİLİĞİNE TAZİYE ZİYARETİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İsrail’in Filistin’de ve özellikle Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırılarının ardından 11 Nisan 2023 tarihinde Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’ya taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 

Ziyarette, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve elçilik personelleri katıldı.

“Filistin Halkıyla Dayanışmamız Bitmeyecek”

Arslan, terör devleti İsrail’i protesto etmek, Filistinliler ile dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha göstermek için İsrail Büyükelçiliği konutu önünde protesto eylemi gerçekleştirdiklerini ve konut önüne siyah çelenk bıraktıklarını ifade etti. Arslan, “Protesto eylemimizden sonra da Filistin Büyükelçimize hem taziyede bulunmak, hem de yaralılarımız için geçmiş olsun dileklerimizi iletmek, Filistin halkıyla her zaman dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmek için Büyükelçimizi ziyaret için buradayız” diye konuştu.

“Filistin Davası Milli Bir Davadır”

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Filistin davasına milli bir dava olarak baktığını belirterek, “Gerçekten onurlu ve zorlu bir mücadeleyi ayakta tutuyorsunuz. Bütün katliamlar, sürgünler, baskılar ve işgaller bu kararlılığınızı değiştiremedi. Biz bugün daha çok inanıyoruz ki Başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür Filistin devleti mutlaka kurulacaktır ve bunun için çok uzun bir zaman olmadığını düşünüyoruz. Burada 85 milyon vatandaşımızın ortak dileği olarak, şartlar ne olursa olsun, dayanışmamızı, kardeşliğimizi, Filistin’e olan bağlılığımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz” dedi. 

“Sizlerle Birlikte Mücadelemiz Daha da Büyüyecek”

Başta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas olmak üzere, bütün yetkililere ve Filistinlilere verdikleri mücadelede başarı dileklerinde bulunan Arslan, “Ramazanımız, Kadir gecemiz ve Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Sizlerle birlikte bu mücadeleyi daha da yükselterek, büyüterek, Filistinli kardeşlerimizin arzu ettiği özgür Filistin’i kurmak konusunda hep birlikte çalışacağız” dedi.

“Kırmızı ve Beyaz Güllerle Geldik”

Arslan, “İsrail Büyükelçiliği’ne siyah çelenk koyduk, buraya da Filistin’de çok yakın bir zamanda çok güzel güller açacak dileğiyle kırmızı ve beyaz güllerle geldik” dedi. Getirdikleri kırmızı beyaz gülleri HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’ya takdim etti. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bizim iki kutsalımız vardır. Bunlardan biri bayrağımız diğeri de yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir. Size bu iki kutsalımızı emanet ediyoruz” dedi.  Arslan, Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağından oluşan hediyeyi Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’ya takdim etti. 

 Mustafa: “Mücadeleye Devam Edeceğiz, Teslim Olmayacağız”

Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa konuşmasında, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “İsrail şiddeti ne kadar artırırsa artırsın, halkımız şunu demiştir ‘Mücadeleye devam edeceğiz ve teslim olmayacağız, geri adım atmayacağız. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin kuruluna kadar bu mücadelemize devam edeceğiz’ Filistinliler olarak bizler Mescid-i Aksa’nın bekçisiyiz ve bu şerefe sahip çıkacağız, kutsallarımızı orada korumaya devam edeceğiz. Kardeş Türk halkına ve İslam ümmetine söz veriyoruz, bize tevdi edilen bu emanete sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. 

Tanrıverdi: “İsrail Caniliğinin Şiddetini Ortaya Koymuştur”

HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, “Zalim İsrail devleti mübarek Ramazan ayında özellikle Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’da çok acımasız bir saldırı gerçekleştirmiştir. Özellikle Mescid-i Aksa içerisinde ateşli silahların kullanılması, caniliğin şiddetini ortaya koymakta, kadın-erkek, yaşlı-genç, çocuk demeden cami içerisinde din kardeşlerimize ve cami avlusundaki kardeşlerimize ve orayı ziyaret eden dünyadan gelen insanlara zulmedilmiştir” diye konuştu. 

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Nisan 2023 15:12, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu