ULUSLARARASI SENDİKAL HEYETLE DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDUK

17 Nisan 2023 13:42, Haberler


ULUSLARARASI SENDİKAL HEYETLE DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDUK

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Genel Sekreteri Esther Lynch, ETUC Genel Sekreter Yardımcısı Patrick Itschert, ITUC Pan Avrupa Bölgesi İcra Sekreteri Anton Leppik ile ITUC - Asya Pasifik Genel Sekreter Yardımcısı Toshitaka Hayashi'den oluşan deprem dayanışma heyeti Gaziantep ve Hatay'da işçilerin çalışma koşullarına ilişkin incelemelerde bulundu. Heyete HAK-İŞ Denetim Kurulu Üyemiz ve Öz-İplik Sendikamızın Başkanı Rafi Ay, Gaziantep İl Başkanımız Halil İbrahim Tanrıöver ve Hatay İl Başkanımız Mehmet Güngör ile Dış İlişkiler Koordinatörümüz Merita Jegeni Yıldız eşlik etti.

Bölgede işçilerle, sendikalarla ve yetkililerle yapılan görüşmelerin ardından heyet atına ETUC Genel Sekreteri Esther Lynch, açıklama yaptı. Lynch, “Sizlere Avrupa'daki 44 milyon işçinin dayanışma duygularını iletmek için buradayım” dedi. HAK-İŞ’in de aralarındaki bulunduğu Türkiye’deki üye konfederasyonların depremin ardından burada yaşananları görmeleri için kendilerini Türkiye’ye davet ettiklerini anımsatan Esther Lynch, “Avrupa'daki sendikalar, üyelerimizin tamamı buraya gelmemiz, burada yaşananların ne olduğunu yerinde görmemiz ve burada yaşananlarla ilgili durumu, ne olduğunu anlayıp bununla ilgili görüşmeler geçekleştirmemiz gerektiğini ifade etti” dedi. 

“Sendikaların Yürüttüğü Çalışmalardan Etkilendik”

ETUC Genel Sekreteri Esther Lynch, “Bugün burada bulunduğumuz çalışma kapsamında işçilerle ve sendikacılarla yaptığımız görüşmeler ve ardından yürüttükleri çalışmaları, molozların kaldırılması, depremden etkilenen kişilere gıda, yemek dağıtımı ve barınma konusunda yürütülen çalışmaları gördüğümde bir sendikacı olarak onların emekleriyle gurur duyduğumu ifade etmem lazım” dedi. 

Esther Lynch, “Bir kez daha burada sendikaların yürüttüğü çalışmalardan etkilendiğimi tekrar ifade etmem lazım. Burada gördüğüm çalışmalar sağlık, ilaç, kütüphaneyle ilgili yürütülen çalışmalar çok etkileyici ve burada gönüllü olarak çaba sarf eden arkadaşlarımızın da büyük emeklerinin olduğu ortada. Türkiye'deki yurttaşlara Avrupa sendikal hareketinin sizleri unutmayacağını, burada yaşanan durumun unutulmasına izin vermeyeceğine dair güvencesini iletmek isterim” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Nisan 2023 13:42, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu