ARSLAN, YOZGAT’TA TİS TÖRENİNE KATILDI

29 Nisan 2023 11:40, Haberler


ARSLAN, YOZGAT’TA TİS TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Mayıs 2023 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamız ile Yozgat Belediyesi Personel Ltd. Şti. arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Törene, Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat 28. dönem Milletvekili Adayları Abdülkadir Akgül, Süleyman Şahan ve Yusuf İbiş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Gökhan, HAK-İŞ Yozgat İl Başkanımız Ferman Zararsız ve Şube Başkan Yardımcıları, HAK-İŞ bölge il başkanları Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, Yozgat Belediyesi Personel Ltd. Şti. Genel Müdürü Yalçınkorkmazyiğit, Sendikalarımızın Yozgat Şube Başkanları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“En Yüksek Zam Oranına Ulaştık”

Gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan; “Bugün, bizim için de Yozgat çalışanları için de tarihî bir gün. Toplu iş sözleşmelerinin henüz ücret uygulamaları gelmeden kadrolu arkadaşlarımız için bin liralık ilave katkı vermesinden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Elbette yaşadığımız zorluklar var. Yüksek enflasyonun getirdiği ağır bir hayat pahalılığı var. Bütün bunlarla mücadele ederken hem devletimiz, hem belediyemiz ellerinden gelen bütün imkânları seferber ederek mücadelemize destek oluyorlar. Belediye Başkanımızın yevmiyelerde taban ücret uygulaması ve yüzde 30’luk artış ile yakın tarihimizde bölgede yaptığımız toplu iş sözleşmelerimizde en yüksek zam oranına ulaştık” dedi.

“Toplu İş Sözleşmemizin Karşılıklı İyi Niyetle Bitmiş Olması Çok Önemli”

Sözleşmenin karşılıklı anlayış çerçevesinde imzalanmış olmasının önemine değinen Arslan, “Geldiğimiz noktayı son derece olumlu buluyorum. HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak, şube başkanımız, il başkanımız Sayın Ferman Zararsız’ı, kadın komitesi başta olmak üzere tüm komitelerini, yönetimini, denetimini, disiplinini, bütün ekibini güçlü bir şekilde tebrik ediyorum. Toplu iş sözleşmemizin anlayışla, karşılıklı iyi niyetle, birbirimizle el sıkışarak bitmiş olması çok önemli. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

“Kamu Çerçeve Protokolü’nü İmzalayacağız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda önümüzdeki günlerde Kamu Çerçeve Protokolü’nün imzalanacağını duyuran Arslan; “Sayın Bakanla görüştük, seçim öncesinde mutlaka 700 bin kamu işçisinin toplu sözleşmesini de imzalayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın emekçiler için ilk andan itibaren yola çıkarken söylediği ‘Biz emekçileri, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz’ anlayışını 20 yıldır görüyoruz. Bu dönem de çalışanların enflasyona ezdirilmediği bir Kamu Çerçeve Protokolü’nü hep beraber imzalamış olacağız” diye konuştu.

14 Mayıs seçimlerine az bir zaman kaldığını ve bu seçimin ülkenin beka sorunu açısından önemli olduğunu vurgulayan Arslan, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Önümüzde 14 Mayıs seçimleri var. 14 Mayıs, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bölgesinde oyun kurucu, etkin, güçlü bir Türkiye için bir tarih olacak” dedi. 

Yozgat Belediye Başkanı Köse: “Rabbim Bizlere Ödeme Kolaylığı Versin”

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse; 4 yıllık belediye başkanlığı sürecinde çalışanların nasıl emek verdiklerine şahit olduğunu ifade ederek, “Her bir mesai arkadaşımın belediyemizin hizmetlerinde azami katkıyı verdiklerini iyi bildiğimi belirtmek istiyorum. Biz, dört yıllık bir çalışma ortamı yaşadık, her birinizden razıyız. İşçimizin babası HAK-İŞ’imizin kıymetli başkanı Mahmut Bey burada. Biraz destek olmak amacıyla bin lira yemek parasını özellikle bu sözleşmeyle beraber onlara vermek istiyorum. Dünyada bir ekonomik buhran var, olumsuz yansıması her yerde. Buna rağmen Anadolu’da pek çok ilde belediye başkanlarıyla görüştük. Verdiğimiz rakamlarla onların da üstüne çıkmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun, rabbim mahcup etmesin, bizlere de ödeme kolaylığı versin” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ, önemli bir sivil toplum kuruluşumuzdur”

Toplu iş sözleşmesi imza törenindeki konuşmacılardan AK Parti Yozgat Milletvekili Adayı Abdülkadir Akgül, HAK-İŞ’in önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı.

Akgül, “HAK-İŞ gibi kuruluşlar, yıllardır özünde, sözünde durmuş; milletimizin bekası, devletimizin işleyişi hakkında her zaman dik durup vatandan, milletten yana tavır koymuşlardır. Onun için HAK-İŞ, önemli bir sivil toplum kuruluşumuzdur” dedi.

HAK-İŞ Yozgat İl Başkanımız Ferman Zararsız da bir selamlama konuşması yaptı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Nisan 2023 11:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu