1 MAYIS’TA TAKSİM’DE 81 İLDE MEYDANLARDAYDIK

01 Mayıs 2023 09:20, Haberler


1 MAYIS’TA TAKSİM’DE 81 İLDE MEYDANLARDAYDIK

HAK-İŞ, 1 MAYIS’I KAHRAMANMARAŞ'TA VE TÜRKİYE’NİN 81 İLİNDE  KUTLADI

HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü merkezi olarak Kahramanmaraş'ta İstanbul Taksim’de ve Türkiye’nin 81 ilinde meydanlarda  kutladık. 

HAK-İŞ Genel Disiplin Kurulu Üyesi ve Öz Taşıma-İş Sendikamızın Genel Başkanı Av. Mehmet Ali Kayabaşı, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız Mustafa İluk ile İstanbul Şube Başkanları ve Yöneticilerinden oluşan HAK-İŞ heyeti İstanbul’da Kazancı Yokuşunda ve Taksim meydanında buluştu.  Kayabaşı, yaptığı konuşmada, “HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününe büyük önem veriyor ve her yıl ülkemizin farklı bir ilinde 1 Mayıs kutlamalarımızı etkin bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Pandeminin ardından 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlamaya hazırlanırken, depremde kaybettiklerimizin acısını yüreklerimizde hissediyoruz. 1 Mayıs coşkusu bu yıl yerini dayanışmaya bıraktı. O nedenle HAK-İŞ olarak, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’tayız. Buradan Kahramanmaraş’ı ve 81 ilde meydanları dolduran emekçileri ve bütün dünya emekçilerini selamlıyoruz” diye konuştu.

“Taksim’e HAK-İŞ 1 Mayıs Çelengini Bırakacağız”

Kayabaşı, 1 Mayıs’ın 137 yıldır dünyanın büyük bir bölümünde Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olduğunu hatırlatarak, “Kazancı Yokuşu’nda 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler yanı sıra iş kazalarında, salgında, depremde, doğal afetlerde ve vatan savunmasında kaybettiğimiz emekçilerimiz için karanfillerimizi bıraktıktan sonra Taksim Anıtına HAK-İŞ’imizin 1 Mayıs çelengini bırakacağız. Ardından 1 Mayıs bildirimizi ve açıklamamızı kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

Konuşmaların  ardından Kazancı Yokuşuna karanfiller bırakıp, Taksim anıtında 1 Mayıs bildirimiz okundu. Taksim Anıtına HAK-İŞ'in 1 Mayıs çelengi bırakıldı.

"81 İlde Meydanlardaydık"

HAK-İŞ’in Emeğin Evrensel Gücü: HAK-İŞ temasıyla depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiğimiz 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü programının yanı sıra, Türkiye’nin 81 il meydanında, il başkanlıklarımızın ve üyelerimizin katılımlarıyla HAK-İŞ 1 Mayıs Bildirisi okundu.  

01 Mayıs 2023 09:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu