EMEĞİN EVRENSEL GÜCÜ HAK-İŞ’TEN GÖRKEMLİ GENEL KURUL

11 Mayıs 2023 12:28, Haberler


EMEĞİN EVRENSEL GÜCÜ HAK-İŞ’TEN GÖRKEMLİ GENEL KURUL 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 15. Olağan Genel Kurulu, “Daha Fazla Dayanışma, Daha Etkin Sendikacılık, Daha Güçlü HAK-İŞ” temasıyla ve Emeğin Evrensel Gücü HAK-İŞ sloganıyla gerçekleştirildi. 

15. Olağan Genel Kurulumuz, üst düzey protokol, delegelerimiz ve binlerce HAK-İŞ’li emekçinin katılımıyla 11 Mayıs 2023 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Genel Kurulumuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Uğurlu, DSP Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ILO Türkiye Direktörü Giovanni Di Cola, OATUU Genel Sekreteri Arezki Mezhoud, ATUC Başkanı ve PGFTU Genel Başkanı Shaher Saed, TUAC Politika Direktörü Filip Stefanovic, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, delegelerimiz, HAK-İŞ Kurucuları ve eski Genel Başkanlarımız, milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Genel Kurulumuzun gerçekleştirileceği Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun hareketliliğe sahne oldu. 

Fuaye alanında, HAK-İŞ Konfederasyonu bünyesinde kurulan 9 Daimi komitemizin faaliyetlerini yansıtan, HAK-İŞ MEYEB’in çalışmalarını anlatan stantlar ilgiyle karşılandı. HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen Emek Fotoğrafları sergisi gerçekleştirildi. 

Delegelerimiz, HAK-İŞ üyeleri, sabahın erken saatlerinden itibaren salonu doldurmaya başladı.

Genel Kurulumuz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Depremde, salgında ve iş kazalarında kaybettiklerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. 

Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, genel kurulun açılışını gerçekleştirerek, divan heyetini davet etti. HAK-İŞ 15. Olağan Genel Kurulunu yönetmek üzere, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar Başkanlığında, Genel Başkan Yardımcımız ve Özçelik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, HAK-İŞ Disiplin Kurulu Üyesi ve Öz Taşıma-İş Sendikamızın Genel Başkanı Av. Mehmet Ali Kayabaşı, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Denetleme Kurulu Üyesi Gaye Polat ve Öz İplik-İş Sendikamızın Genel Denetim Kurulu Üyesi ve Çorlu Şube Sekreteri Canan İşbilen'den oluşan Divan heyeti oluşturuldu.

Divan Başkanı Nükhet Hotar, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak yürüttüğü; hukuku ve adaleti temel alan çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek, “Sendikal faaliyetler kapsamında; HAK-İŞ’in ve bağlı sendikaların girişimlerini, son derece değerli buluyoruz. Ekonomimize güç veren işçilerimizin hak ve menfaatlerini koruyacak buradaki gayretlerin; onların bilgilerini, kabiliyetlerini, verimlerini ve azimlerini daha da artıracağına inanıyoruz” dedi.

HAK-İŞ’in 4 yıllık faaliyetlerini anlatan tanıtım filmi izlendi.

“HAK-İŞ Büyümeye Devam Edecek”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 15. Olağan Genel Kurul’un hayırlı olması dileğinde bulunarak, HAK-İŞ’in yarım asrı aşkın ömrü boyunca “Emeğin Evrensel Gücü” olarak emekçinin yılmaz iradesi, yoksulun, muhtacın merhameti, vicdanı olduğunu belirtti. 

Arslan, Maraş depreminde HAK-İŞ teşkilatının büyük kayıplar verdiğini belirterek, “Depremde, felaketlerde ve HAK-İŞ’in bugünlere gelmesinde emeği geçen, Rahmet-i Rahmana kavuşan yöneticilerimizi, temsilcilerimizi, şube başkanlarımızı, üyelerimizi ve yakınlarını rahmetle anıyor, geride kalanlara Cenab-ı Allah’tan sabırlar diliyorum” diye konuştu.

HAK-İŞ’in Türkiye’de 20 işkolunun tamamında örgütlü olduğunu hatırlatarak, “HAK-İŞ, 21 sendikası, 81 il başkanlığı, 250’nin üzerinde şubesi ve 787.747 üyesiyle tüm Türkiye sathında, bütün işkollarında örgütlü ve yetkili bir konfederasyondur” dedi.

Deprem Bölgesine 250 Milyon Yardımda Bulunduk”

Salgınının ekonomide neden olduğu zorluklar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, yangınlar, seller ve 11 ilimizi vuran deprem felaketinin ülkemizde derin yaralar açtığını vurgulayan Arslan, “6 Şubat (2023) gecesinin seher vakti ve akabinde gerçekleşen, yüzyılın felaketi iki deprem, 11 ilimizde, 15 milyon insanımızı etkileyen, asırlar boyu zihinlerden silinmeyecek bir felakettir. 51 bine yakın canımızı kaybettik. 100’ün üzerinde HAK-İŞ üyesi felaketi bizzat yaşadı. 250 milyonun üzerindeki ayni ve nakdi yardım için bölgeye koştuk” şeklinde konuştu.

“Türkiye Tarihi Bir Seçime Hazırlanıyor”

Türkiye’nin tarihi bir seçime hazırlandığını ifade eden Arslan, “Her vakit tetikte olmak, temkinli davranmak zorundayız. Vakit, uyanık olma vaktidir. Doğal felaketlerin yaralarını sarmak için aklımız ve azmimiz var. Bizi asıl korkutan felaket; gıyabımızda tezgahlanan, tasarlanan, yapay depremlerdir” uyarısında bulundu.

“Birileri Felaket Senaryoları Yazmaya Başladı”

Türkiye üzerinde felaket senaryoları yazanların yine görev başında olduğunu hatırlatan Arslan, “Felaket senaryolarını kuytu köşelerde yazıyorlar ve uygulamaya koymaya çalışıyorlar. Çoğu zaman, doğal felaketler kadar yıkıcı, ayrıştırıcı, birlik ve bütünlüğümüzü tarumar edici, huzur ve güvenliğimizi talan edici tuzaklar gizlice önümüze bırakılıyor, mayınlar yolumuza döşeniyor. Bizi yıkmak için, birliğimizi beraberliğimizi bozmak için, içeride de, dışarıda pusuda da bekliyorlar” dedi.

“14 Mayıs’ta Sandıklara Gideceğiz”

Ülkemizin istikrarına, birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığına her fırsatta saldıran hainlerin bu hesaplarını milletimizin 14 Mayıs’ta bir kez daha boşa çıkaracağını ifade eden Arslan, “Biliyoruz ki; yeni yüzyıl güçlü iktidarların ve onun sonucu ortaya çıkan güçlü devletlerin yüzyılı olacaktır. Bu güçlü liderlik ve bu liderliğin sağladığı istikrarlı bir yönetim Türkiye yüzyılının anahtarıdır. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Emekçinin de Yüzyılı olacaktır” şeklinde konuştu.

“Taleplerimizin Gerçekleşmesi İçin Mücadelemiz Sürüyor”

Arslan, Konfederasyonumuzun yürüttüğü çalışmalara da değinerek, “Kriz sürecinde maaşlardan alınan vergi oranlarının %10 oranında tutulmasını, kayıt dışı istihdam ve işsizlikle etkin bir mücadele yürütülmesini, taşeron çalışanların kadroya alınmasını, Kamu Çerçeve Protokolü’ne yerel yönetimlerin dahil edilmesini, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen emekçiler için tayin, becayiş ve nakil sorunlarının çözülmesini, mevsimlik kamu işçilerinin hizmet akitlerinin askıda olduğu sürelerde hak kayıplarının engellenmesine yönelik hukuki düzenlemelerin hayata geçirilmesini, mahalli idarelerin iştiraklerinde/şirketlerinde çalışan işçilere yılda 52 günlük ilave tediye ödenmesini, belediyeler, belediyelere bağlı kuruluşlar ve belediye şirketlerinde çalışanların da enflasyon farkı, enflasyon farkına ilave artışlar ve iyileştirmelerden İstisnasız olarak yararlanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

“Mazlumların Yanındayız”

Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te, Yemen’de, Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Afganistan’da ve Dünyanın neresinde olursa olsun yapılan zulüm, soykırım ve vahşete karşı çıktıklarını söyleyen Arslan, “HAK-İŞ olarak, Siyonistlerin Filistin halkına yönelik, sistematik bir hale gelen ve her geçen gün dozunu artırarak devam eden saldırılarını lanetliyoruz. Kudüs bizim davamızdır, Kudüs bizim kutsalımızdır” diye konuştu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Mayıs 2023 12:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu