ARSLAN’DAN ÇALIŞMA BAKANI BİLGİN'E ZİYARET

16 Mayıs 2023 13:42, Haberler


ARSLAN’DAN ÇALIŞMA BAKANI BİLGİN'E ZİYARET 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret ederek, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in görüş ve taleplerini dile getirdi. 

Belediye ve Belediye Şirketleri de Kamu Çerçeve Protokolüne Dâhil Edilmeli

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Mayıs 2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i makamında ziyaret etti. 

Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’ne belediye ve belediye şirketlerinin de dâhil edilmesine ilişkin talebini de Bakan Bilgin’e iletti. Arslan, belediyelerde ve belediye şirketlerinde devam eden toplu iş sözleşmelerinin, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile belirlenen sınırlar kabul edilerek yapılması durumunda, ortaya daha hakkaniyete uygun bir ücretlendirme modeli çıkacağına olan inancını bir kez daha dile getirdi. 

İlave Tediyelerin Ödenmesi Konusunda Yasal Düzenleme Yapılmalı

Arslan, 6772 sayılı Kanun gereğince 52 günlük ücret tutarında kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelerde çalışan kadrolu işçilere ödenen ilave tediyelerin, kanundaki açık hükme rağmen yargı kararları nedeniyle mahalli idarelerin iştiraklerinde/şirketlerinde çalışan işçilere ödenmediğine dikkat çekti. Arslan, mahalli idarelerin iştiraklerinde/şirketlerinde çalışmakta olan işçilere de 6772 sayılı kanun gereğince yılda 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılabilmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasına ilişkin talebimizi de Bakan Bilgin’e bir kez daha iletti. 

Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun 

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olması dileğinde bulundu. Arslan, seçimlerde, Cumhur ittifakının önemli bir başarıya imza attığını ve Meclis çoğunluğunu sağladığını belirterek, “Seçim ikinci tura kalmış olsa da milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini ilan etmiştir” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Mayıs 2023 13:42, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu