UZMANLARIMIZ, ETUC 15. KONGRESİNDE KONUŞTU

23 Mayıs 2023 18:05, Haberler


UZMANLARIMIZ, ETUC 15. KONGRESİNDE KONUŞTU

HAK-İŞ'i temsilen ETUC Kadın Komitesi Delegesi görevini yapan Fulya Pınar Özcan ve ETUC Gençlik Komitesi Başkan Yardımcılığı görevini yapan Aybüke Bengü Özmutaf, 22-26 Mayıs 2023 tarihlerinde Almanya’nın Başkenti Berlin’de “İşçiler İçin Adil Bir Çözüme Hep Birlikte” temasıyla gerçekleştirilen ETUC 15. Olağan Kongresinde konuştu. 

ETUC Kadın Komitesi Delegesi Fulya Pınar Özcan, ETUC Kadın Komitesi adına yaptığı konuşmada gençlerin bugünün ve yarının temsilcisi olduğunu belirtti. Özcan, “Nesiller arası çeşitliliğin yeniliği ve değişimi desteklediğini göz önünde bulundurarak gençlerin kongrede temsillerine ilişkin kota konulmasına yönelik tüzük değişiklik önerisini tamamıyla desteklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Gençlerin temsili için yapılan tüzük değişikliğin onaylanması adına kongreden destek beklediklerinin altını çizen Özcan, kongredeki delegelerin %60'ının genç delegeleri dahil etme tavsiyesine zaten saygı duyduğunu bilmenin, genç sendikacılığı desteklemek adına mutluluk verici olduğunu belirtti.

ETUC Gençlik Komitesi Başkan Yardımcısı Aybüke Bengü Özmutaf, ETUC Gençlik Komitesi adına yaptığı konuşmada, gençlerin sendikal yapılarda ve karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarının önemli olduğunu ifade etti. Özmutaf, “Gençlerin sendikalarda toplu iş sözleşmesi masalarından başlayarak mümkün olan tüm masalarda bulunması gerekmekte. Daha fazla görünür olmak istediğimiz için değil. Sendikaların gençlere ihtiyacı olduğu kadar gençlerin de sendikalara ihtiyacı bulunmakta. Gençler demokrasinin, ilerici sendikal değerlerin, iş gücünün hakettiği çalışma şartlarının ve barışın teminatıdır” dedi.

Gençlerin çözümün bir parçası olduğunu vurgulayan Özmutaf, sendikal yenilenme konusunda önemli adımlar atılırken, gençlerin sendikal hareketin geleceği olmaktan çok daha fazlasını başardığını dile getirdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Mayıs 2023 18:05, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu